Twijfel bij naam Loes

9 antwoorden en 27101360x bekeken

mokje89 14-08 om 09:14

Hallo allemaal,
We hebben echt moeite met het kiezen van een naam voor onze dochter. Bleek dat we met name namen leuk vonden uit de top 30, dit gaf mij het gevoel dat we erg hypegevoelig bezig waren. Dit en het risico dat ons kind met nog 2 ‘evi’s’ of ‘Sara’s’ in de klas komt, maakt dat we naar andere namen zijn gaan zoeken.
Maar wat moeilijk zeg! Een hele tijd hebben we de naam LOES in gedachte gehad. Ik vind het heel lief klinken. Nu na een paar weken wil mijn vriend hier vanaf stappen, de dilemma’s:
- rijmt t niet op teveel dingen (risico op geplaagd worden)
- is het niet erg ouderwets.
Maar nu heb ik t gevoel dat we weer terug zijn bij af.. ik zie ook nog geen beter alternatief.. als ik dan aan ons dochtertje denk: blond, hollands, beetje sproetjes misschien zelfs. Dan zie ik Loes daar wel bij passen.. maar wil natuurlijk niet dat er continu gerijmd gaat worden op het schoolplein.

Herkennen jullie deze dilemma’s? Iemand alternatieve ideeen misschien? We willen dat het lief klinkt, niet te lang, niet TE hypegevoelig..

reageer

---- 14-08 om 09:24

Ik vind Loes persoonlijk ook ouderwets en het rijmt op teveel dingen.. had ook een meisje vroeger in de klas zitten die werd vaak geplaagd. 
Maar het is natuurlijk jullie keus. Ik heb zoiets van, wat dan nog als er nog 2 evi's in de klas zijn? Daar staat mijn kind toch los van, liever dat dan dat het gepest wordt. 
Wij hebben nu voor een hele aparte naam gekozen maar als het een jongen werd dan hadden we wel een naam gekozen die vaak wordt gegeven de laatste tijd. Als wij de naam maar mooi vinden.

Anoniem (Gast) 14-08 om 09:42

Ik heet Loes en moet zeggen dat ik blij ben met mijn naam. Ik ben er nooit mee gepest of geplaagd ondanks dat er wel wat op te rijmen valt. Op iedere naam kun je wel wat bedenken als je wilt. Ik vind het een lieve naam.
Als he toch wat anders zoekt is Lize/Lise, Nienke of Lieve misschien iets?

Lily90 14-08 om 09:54

Als je wil, kan je rijmen met elke naam. Ik zou daar dan ook geen rekening mee houden, als dat DE naam is. 
 Enkele andere namen die ik wel vind passen bij je beschrijving van je dochtertje: Mien, Lus, Kaat, Min, Sien, Lore, Hanne, Hanna, Anna...

Anoniem (Gast) 14-08 om 10:20

Ik vind Loes een prima naam. Als Zus, luus, keet, fien, kaat etc.  in zijn, waarom zou Loes daarbij vergeleken dan ouderwets zijn? 
Rijmen kan op de meeste namen wel (behalve misschien op de bijna onuitspreekbare en dan wordt je daar misschien wel mee gepest)

Anoniem (Gast) 14-08 om 10:43

Ik vind het prima kunnen hoor. Als het voor jullie DE naam is ga er dan lekker voor! En inderdaad wat al gezegd wordt: voor alle namen kun je wel wat voor verzinnen wat er op rijmt. Daar zou ik me zeker niet door laten tegen houden. Eventueel andere ideeën: Loïs, Lola, Lieze/Lise, Liske, Lot, Roos, Jet, Juul, Jill, Gwen, Pleun

Anoniem (Gast) 14-08 om 13:30

Ik vind Loes echt een hele leuke naam! En ik denk dat er altijd wel iets te plagen/pesten valt. Is het niet een naam, wordt er wel naar wat anders gezocht. 

mokje89 14-08 om 14:41

Dank voor t meedenken, als een ander t zou vragen zou ik precies t zelfde zeggen.
Maar als ze wel geplaagd wordt, hierom, zou ik t mijzelf wel kwalijk nemen (stom he)

Emme (Gast) 14-08 om 15:10

Mijn schoonzusje heet Loes en zij is nooit gepest vanwege haar naam. Af en toe geplaagd, maar dat kun je ook worden als je een bril hebt of rood haar. Kinderen verzinnen toch wel iets. Ik vind het een hele leuke, vlotte naam. 

B. (Gast) 14-08 om 16:40

Zijn er geen namen in die top 30 die je eigenlijk nog liever zou willen dan Loes? Ik zou me daar niet door laten weerhouden en dan één van die namen kiezen. In praktijk zit er hooguit nog één ander kind met dezelfde naam in de klas. Meestal houden ze er bij de klassenindeling wel rekening mee.
Heb je liever toch Loes in plaats van die top 30 namen? Ga dan daarvoor. Loes rijmt wel op poes maar dat is uiteindelijk ook gewoon een huisdier.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Twijfel bij naam Loes' in het Zwangerschapsforum