Last minute een andere naam?

19 antwoorden en 26556831x bekeken

Anne (Gast) 19-10 om 17:22

Hi dames,

De stress is toegeslagen
Ik ben nu bijna uitgerekend en we hadden de naam voor ons aankomend kindje al een tijdje klaar liggen. De jongensnaam wordt Louk (Louk Valentijn).
We hadden voor een meisje de naam Lilou in gedachten. Alleen nu is deze week mijn beste vriendin bevallen en je raadt het al; haar dochter heet Lilou (Lilou Valerie). En nu weten we niet wat we moeten. Last minute een nieuwe naam? Of gewoon ook Lilou als naam geven?
Nieuwe opties zijn welkom, dan kunnen we beter alle opties overwegen. Onze zoon heet Tom.
Dankjewel! 

reageer

Rose (Gast) 19-10 om 18:39

Oooh wat kut! Ik zou wel 100% voor iets anders gaan. 

Hier wat ideetjes:
Maxime, Nina, Linée, Lily, Sterre, Oona, Pippa, Belle, Maëlys, Linne, Flore, Olivia, Bodil, Loïs, Camille, Yaël, Rhodé, Isabel, Mia, Celeste, Loa, Robine, Fréderique, Vita, Ella, Flo, Philine, Florine


(Ik vind persoonlijk Louk ook al te veel lijken op Lilou. Misschien schrijven als Loek?)

Vanessa 19-10 om 18:46

Hoi,
Ik vind niet dat je de naam van je eigen kind van iets anders mag laten afhangen. Het is tenslotte voor levenslang en hoe graag je die vriendin nu ook ziet, dat kan altijd veranderen maar je kind blijft voor altijd je kind!
Gewoon de naam kiezen die jullie mooi vinden en je niet laten beinvloeden door anderen.

Vera 19-10 om 19:15

Kan je partner ermee leven als de naam jetzelfde is? Maakt hij/zij zich er druk om? Zo niet, dan zou dat mijn raadgever zijn. Hij/zij kijkt er wat onafhankelijker naar. 
En je zou ook altijd even met je vriendin kunnen praten. Als ze echt je beste vriendin is, kunnen jullie heel collageen hierover in gesprek. 
En weeg dan samen af, wat het probleem eigenlijk is. Gaan ze bij elkaar in de klas komen? Krijgen ze dezelfde oppas? Of zien ze elkaar af en toe bij bezoekjes en verjaardagen? Ik heb net een naamgenoot in de klas gezeten en dat vond ik zelf minder fijn. Leerkrachten die er Vera1 en Vera2 van maakten enzo. Maar als dat niet zo in, zie ik weinig bezwaren hoor. Het is maar net hoe dat voor jullie voelt.
Wel vervelend dat het gebeurt en dat jij je er rot bij voelt. Hopelijk kun je goed overleggen en vind je een oplossing. Successsss!

Otje 19-10 om 20:17

Ik zou mijn naam niet meer last minute aanpassen. Zou die vriendin misschien even in vertrouwen nemen en zeggen dat dat ook jullie naam was... denk dat ze er niet vreemd over zal doen dan!

Liefs

Anne (Gast) 19-10 om 21:34

Dankje voor de reacties. Dezelfde naam wordt idd wel onhandig. We wonen in dezelfde plaats dus het kan ook zijn dat ze bij elkaar in de klas komen. We vinden de lou klank wel erg mooi. Misschien dat we de naam iets wijzigen, maar niet veel  Dus Milou, Cilou of Philou. Hmmm... We zijn er nog niet uit. 

@rose dankjewel voor je nieuwe opties. Louk en Lilou wordt idd niet onze combi, want grote broer heet Tom. Maar bedankt

Anoniem (Gast) 19-10 om 21:34

Ik zou zelf in de meeste gevallen niet de de naam kiezen die mijn beste (En andere) vriendin hebben. Alleen nu ik al heel lang een naam heb en ik weet dat onze kinderen niet vlak op elkaar geboren worden hou ik deze wat zij ook doet.
Maar ik heb het eerder meegemaakt bij vrienden, in de tijd dat Sem heel populair was. Toen heeft de 1 een letter toegevoegd waardoor het nu een veel mooiere naam is . 
Louk vind ik erg mooi. Lilou niet echt en ook niet zo mooi bij tom, dus zou het veranderen. Zeker wanneer het zo vlak na je vriendin is. Maar je moet er zelf achter staan natuurlijk. Zou het zelf andersom ook niet heel leuk vinden als mn vriendin dezelfde naam koos.

Rose (Gast) 19-10 om 23:47

Ik snap dat Louk en Lilou niet jullie combi wordt, maar omdat jullie al een Lilou in de omgeving hebben zou ik zelf niet voor Louk kiezen. Vind dat al te veel lijken op Lilou.
Een andere meisjesnaam met ‘lou’ erin zou ik om diezelfde reden ook niet doen.

kruimel 20-10 om 08:47

En dat is dus de reden dat ik dat hele “we houden de naam geheim” gedoe zo vervelend vind haha. Telkens als ik tegelijk met iemand zwanger was heb ik de naam van ons kindje verteld, wat die anderen daar mee deden (of ze nou eerder of later uitgerekend waren) was aan hun, onze naam stond vast..

Ik zou het gewoon tegen je vriendin zeggen, een naam kun je niet claimen en je moet kiezen wat jullie mooi vinden.

Succes! 

Anouk (Gast) 20-10 om 14:01

Bij echt je beste vriendin zou ik er niet voor kiezen! 
Zeker niet ivm zelfde dorp!

Eventueel gewoon Lou?
Of Jalou! Die vind ik heel mooi.
Milou vind ik ook leuk, ook mooi bij Tom.

Nog wat namen met de ou:
Anouk, Badou, Elou, Félou, Filou, Ilou, Janou, Louisa, Marlou, Marilou, Nilou, Nouk, Sanou, Valou

Nelleke 20-10 om 14:35

Oh wat kut zeg...
Zou idd niet voor dezelfde naam gaan.
Maar Milou of Philou ervan maken.... of Louise?

Vera 20-10 om 18:02

Milou...hele mooie naam!!

LJ23 (Gast) 20-10 om 22:08

Wow de namen optie die Anouk geeft vind ik heel mooi: Félou. Nog nooit van gehoord en toch de lou klank die je mooi vindt.

Anne (Gast) 24-10 om 19:39

Hoi dames, 
Weer even een update. Mijn vriend maakt het niet zoveel uit als onze kinderen dezelfde namen hebben, maar ik vind het toch niet leuk. De naam Lilou is voor mij nu helemaal gekoppeld aan de naam van de dochter van mijn vriendin. Daarom hebben we besloten af te zien van Lilou. De spelling Louk behouden we wel gewoon, want dit vinden we mooier staan dan Loek. 
De optie Félou vinden we beiden prachtig, dus dankjewel daarvoor  Of we deze naam kiezen weten we nog niet zeker. We hebben intussen ook nog wat andere namen bedacht. Op het lijstje staan nu: Félou - Sabine - Lucy - Juul. Allemaal anders... Dus ja wij denken nog even verder 

Anne (Gast) 03-11 om 15:14

Hi dames, 
Afgelopen donderdag 1 november is met 39 weken ons prachtige, lieve mannetje LOUK (Louk Valentijn) geboren, broertje van Tom.
Bedankt voor alle hulp en adviezen, al was het uiteindelijk dus niet eens nodig haha oeps!
Liefs, Anne

Otje 03-11 om 15:18

Van harte gefeliciteerd! Hoop dat alles goed gaat met jullie! 

Vera 03-11 om 22:55

Proficiat Anne! En wat leuk dat je nog even wat laat horen. Veel geluk met jullie mannetje 

Nelleke 04-11 om 14:29

Van harte met Louk.
Super stoere naam. Geniet ervan en leuk dat je even wat laat weten hier!

Anouk (Gast) 06-11 om 06:39

Gefeliciteerd! Leuk dat je het komt vertellen

Nomie (Gast) 13-11 om 21:17

Annelou

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Last minute een andere naam?' in het Zwangerschapsforum