Oma's vinden naam niet mooi

5 antwoorden en 25963822x bekeken

Ro (Gast) 22-11 om 19:15

We hebben de naam al een hele tijd vast staan voor ons meisje die we over 10 weken verwachten. 
Nu deze week bij een kijkles van dansen van mijn dochtertje waren beide oma's mee. Hier doet een meisje mee die DE Naam heeft die we dus in gedachten hebben. Maar na afloop lieten ze in de auto even fijn weten het een vreselijke gekke naam te vinden.
Baal zo erg en weet niet wat ik moet doen.

Gewoon doorzetten of toch nog verder zoeken..Maar alles voelt als 2e keus????

reageer

Loes (Gast) 22-11 om 19:21

Gefeliciteerd! Wat lijkt me dit lastig zeg. Zou er uiteindelijk wel voor gaan trouwens, maar ik snap dat je twijfelt. Ze zullen uiteindelijk wel aan de naam wennen lijkt me.

Anne 22-11 om 19:25

Als dat de naam is voor jullie, gewoon geven. Ik snap dat het niet leuk is dat oma's zo oordelen, ze wennen er echt wel aan.

Beagle 22-11 om 19:45

Als je geen 2e keus hebt waar je 100% achter staat. Zou ik ook deze naam geven. Anders krijg je er later spijt van 
En als hun kleinkind de naam heeft, zullen ze die waarschijnlijk ineens fantastisch mooi vinden

proud_mommy 22-11 om 19:51

Ik zeg gewoon doen. Toen de oma van mijn zoontje zijn naam hoorde, maakte ze die ook belachelijk en kwam ze met andere Namen.  Maar doet mij niks. De keus is tussen mijn man en mij.  Zo is het dus ook voor jou  als jij de naam mooi vindt, gewoon doen.

Anoniem (Gast) 22-11 om 21:44

Denk er gewoon even over na. Ga na of het echt een erg aparte naam is, of het kind er later misschien echt last van kan hebben. (Wat jij leuk en origineel vind nu voor een baby is misschien niet fijn voor als je ouder bent als het echt een rare naam is)
Vind je het echt de moeite waard om het te doen ondanks de meningen van de mensen die dicht op je staan. Dan gewoon doen. En dan zullen ze er inderdaad aan wennen (ze kunnen het desondanks natuurlijk een vreselijke naam blijven vinden, maar dat zullen ze dan vast niet meer zeggen)
Ik heb zelf toen ik jonger was wel altijd een originele naam gewild, uiteindelijk ben ik pas later moeder geworden en toch voor een meer standaard naam gegaan. Gewoon omdat ik dat beter voor mn kind vond, niet vanwege meningen. Heb liever dat hij de later niet om mijn rare ingevingen last heeft van zn naam. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Oma's vinden naam niet mooi' in het Zwangerschapsforum