Jur of Duuk

7 antwoorden en 25381251x bekeken

Anoniem (Gast) 30-12 om 12:45

Wij hebben 2 namen voor ons jongetje in gedachten maar kunnen echt geen keuze maken. Wat vinden jullie? We willen graag een korte, stoere naam.

reageer

Femke1993 30-12 om 13:21

Jur het leukst.

Misschien is 
Vinz, Sev, Gus, Tijn nog wat?

Vera 30-12 om 13:33

Iedereen heeft een andere smaak....maar je vraagt duidelijk naar de verschillende meningen. En heel eerlijk vind ik de namen niet zo leuk.
Bij Jur vind ik Jurre leuker. Het klinkt nu alsof de naam nog niet af is. Misschien kun je Jurre doen en de afkorting Jur wel gebruiken. 
En bij Duuk....Dan denk ik aan Luuk, wat ik een fantastische naam vind en die wij hadden gekozen voor een jongen. Komt nog bij dat hier in Limburg een ander woord voor kapot 'kaduuk' is. Dus Duuk is dan een beetje gek voor mij.
Maar hey....volg je eigen hart....dit is alleen mijn mening. Misschien vind jij de naam Floor voor ons dochtertje wel helemaal niks. En toch blijf ik dan bij die naam, want wij zijn er heel blij mee.
 
Succes met kiezen!

Maranne 30-12 om 14:12

Ik vind het twee mooie namen. Duuk vind ik echt een stoere naam, Jur vind ik iets ‘ouder’ en ietsje minder stoer klinken dan Duuk. Ik vind Jur origineler en minder een modenaam dan Jurre. Succes met jullie keuze! 

Anoniem (Gast) 30-12 om 17:13

Ik zou eerder voor Jur gaan hoewel ik Jurre mooier vind. Maar Duuk vind ik niet mooi, Luuk daarin tegen wel. Succes met kiezen!

Fleur (Gast) 30-12 om 22:06

Ik vind Duuk echt vreselijk, sorry. Moet ook gelijk aan kaduuk denken.

Tess89 30-12 om 23:05

Ik vind het beide mooi namen! Maar zou zeker voor Duuk gaan!! Ons zoontje heet zo die 3 weekjes geleden geboren is.. het is een stoere naam die je niet vaak hoort!!

Knoetje 02-01 om 11:39

Dank jullie wel! Namen zijn sws smaakgebonden, gelukkig maar, want anders zouden we allemaal hetzelfde heten . Het is wel fijn om te lezen wat mensen ervan vinden of hoe ze t evt. Anders zouden doen of mee associëren. 
Jurre wordt in onze omgeving al gebruikt en vind de verkorte variant persoonlijk mooier.  
Vinz, Sev en Gus vind ik niet mooi. Tijn daarentegen wel, maar vindt mijn vriend weer niet zo leuk. Jongensnaam zijn gewoon echt lastig! Meisjesnaam waren we allang over uit. Dat zou "Mare" worden. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Jur of Duuk' in het Zwangerschapsforum