Solveig of Solvej

11 antwoorden en 45687100x bekeken

MM (Gast) 04-11 om 20:33

Hoi hoi!

Ik heb geen speciale associaties bij de naam. Ik vind het wel een bijzondere naam, nog nooit van gehoord, maar klinkt mooi!
Ik vind alleen de uitspraak/schrijfwijze erg lastig. Ik denk dat je kind zijn hele leven zijn naam zal moeten spellen of de uitspraak zal moeten verduidelijken. Dat is misschien wel iets om even bij stil te staan.

Ik denk dat Solvej midschien het dichtst bij de juiste uitspraak ligt.

Succes!

reageer

Solveig (Gast) 05-11 om 12:42

Als je de naam op z'n Deens uitgesproken wil hebben, zou ik voor de spelling Solvej kiezen.  Ik weet uit ervaring, dat de naam vaak op z'n Nederlands wordt uitgesproken. Ik krijg er zelf alleen maar leuke reacties op en ja, je moet hem vaak spellen, maar dat went, hoor!

tessa (Gast) 03-12 om 17:56

Solveigh met een h vind ik mooier...

belskat (Gast) 04-12 om 07:57

Solveigh. Met een j achteraan kan men denken dat het een Poolse naam is ipv Deens

Solveig (Gast) 20-01 om 21:57

Ja, ik heb mijn Noorse naam vaak moeten spellen,  maar dat vind ik niet erg. Je hebt ook altijd een leuk verhaal, uit de Peer Gynt Suite van Grieg. Is ook mooie mystieke muziek uit Noorwegen. Blijft beter hangen.

Anoniem (Gast) 21-01 om 09:25

Solveig! Mooie naam! Gewoon de Deense spelling aanhouden.

Denise Kerber 21-01 om 11:44

Zelf zou ik kiezen voor Solveig, ook omdat vej 'weg' in het Deens betekend, heeft het naar mijn idee iets weg van een straatnaam. Solveig daarin tegen klinkt ook nog eens wat internationaler. Bij mijn dochter heb ik er ook voor gekozen om haar tweede naam Mae te maken in plaats van Maj, zo is de uitspraak net wat makkelijker in het buitenland. 

Anoniem (Gast) 21-01 om 13:46

Gewoon op zn Deens doen! Het is de afkomst van jou, dus wat mij betreft onzin om het te 'vernederlandsen' . Het is hoe dan ook geen Nederlandse naam, dus originele spelling vind ik het mooist.
Mooie naam ook!

Anoniem (Gast) 21-01 om 18:40

Grappig, wij gaan ook voor die naam voor onze dochter, maar dan de vernederlandste schrijfwijze Solveij, uitspraak zoals je het schrijft ‘sol-vij’.

Floor (Gast) 02-02 om 18:25

Ik kende hem alleen als Solveig. Mooie naam trouwens!

Jelley (Gast) 27-02 om 14:02

Ik zou gewoon kiezen voor Solveig,  vind het een mooie naam. 
Ik kijk naar de Deense serie the Legacy en daarin heet een personage ook Solveig, vandaar dat ik even ging googlen op de naam. 
Als er één  ding wat ik niet mooi vind is het dat buitenlandse namen fonetisch worden geschreven. Dus dan maar een paar keer uitleggen hoe de naam wordt geschreven en uitgesproken, mensen waar je veel mee omgaat zullen het dan wel weten.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Solveig of Solvej' in het Zwangerschapsforum