namen crisis!

9 antwoorden en 22216293x bekeken

sa89 (Gast) 21-09 om 10:41

Hoi allemaal,
Toch lichtelijk in paniek met 38 weken zwanger..
De hele zwangerschap de naam vajèn gehad, maar toch telkens weer gestuit op de associatie met het vrouwelijk geslachtsdeel in het Turks op Schrift.. daarna uitgekomen op vivièn.. vind de betekenis mooi, de afkorting vief super lief en klassiek.. Maar nu de grote twijfel over de schrijfwijze.... de uitspraak moet zijn als volgt: vi vi jun.. wat is dan de correcte strijfwijze en is de plaatsing van het accent correct en welk accent..
Vivièn
Viviën
Viviënne (en gaan mensen niet enne uitspreken.. vind opzich deze klassieke schrijfwijze wel heel mooi)

Of zou je blijven bij vajèn.. je begrijpt ik ben lichtelijk in paniek, haha..
Ps. Onze zoon heet déan (dee - an)

Liefs een twijfelende moeder

reageer

Joy 21-09 om 12:26

Tenzij je Turkse familie hebt of van plan bent om te verhuizen naar daar.. Zou ik echt vajen kiezen. Ik vind de naam ook leuker. 

An2020 21-09 om 12:34

Vivian, op zijn Engels uitspreken...

Joy 21-09 om 13:02

Vivian is uitgesproken als vivjan. Net nadruk op de Jan 

sa89 (Gast) 21-09 om 13:25

Dankjewel voor de reacties!
Déan en vajèn vond ik met klanken ook heel mooi.. bij vivian denk ik ook dat het net als vivijan is.. En dan is de eindklank deejan en vivijan (uitspraak)
Qua pest gevoeligheid ben ik niet zo bang, kinderen kunnen alles verzinnen.. En Dick in het Engels is ook... juist..
Het was eigenlijk dat we er al een beetje overheen waren van dit gaan we gewoon doen, tot op de babyshower mijn schoonzus over de hele tafel zei: laatst hadden mijn vrienden hun kind vajèn genoemd en weten jullie wel wat dat betekent?!?! Zo van dat doe je toch niet.... er werd allemaal heel negatief op gereageerd door de betekenis..
Ik woon in een heel klein dorp en denk dat de helft van de tafel er anders niet eens wat vanaf wist.. Maar toen sloef de twijfel toe..

Lou (Gast) 21-09 om 22:33

Vayen vind ik het mooiste bij Déan, en daarbij ook de leukste naam. Zou daar gewoon bij blijven. Krijgt ze nog een tweede naam? Dan kan ze die als ze ooit naar Turkije gaat of daar ooit gaat werken, die naam altijd nog gebruiken. En de betekenis komen Nederlandse kinderen denk ik niet achter, je moet er echt voor googlen. Dan is Loes Poes/Joep Poep/Ruth Kut veel makkelijker. En die zou ik ook gewoon kiezen! Het komt goed! Volg je gevoel! 

Anoniem (Gast) 21-09 om 23:32

Ik vind vivièn, viviën(ne) veel mooier en origineler dan vajen (wat ook wel een erge trend naam is nu). En prima passen bij dean. Dean en vajèn hebben in mijn beleven net zo goed een andere klank aan het eind als dean en viviën, alleen vajèn vind ik harder klinken.
Niet eens om de betekenis maar gewoon staat mooier. De schrijfwijze tja...daar kan ik dan weer niet tussen kiezen.

Zelf zou ik het uitspreken als vie-vie-(jen) misschien met je erachter in geval van viviënne. Maar als je je omgeving vertelt hoe de naam is in jouw beleving zullen ze hem uiteindelijk vast ook zo uitspreken.  
Vajen zou ik uitspreken als va-jen

Anoniem (Gast) 22-09 om 01:49

Bij mij staat Vajèn op nummer 1 vind het echt een hele mooie naam!
Als echt twijfelt over reacties van familie/vrienden over de betekenis van de naam zou je misschien kunnen overwegen voor de schrijfwijze Fayén. Maar ik denk uiteindelijk dat ze er wel aan zullen wennen en niet steeds denken aan de betekenis toch?
Ik vind zelf Vajèn heel mooi, en ook mooier dan vivién, viën etc..
Maar het blijft natuurlijk jullie keuze.
Succes met je keuze! 

Joy 22-09 om 07:18

Ik vind persoonlijk dat als je de taal niet spreekt of überhaupt niet begrijpt.. Je geen mening moet hebben over wat een bepaald woord in een andere taal betekend. Zo kan je heel veel namen schrappen van je lijstje. Bovendien als mijn familie dat zou doen, zou ik hen echt wel op hun plek zetten. Spotten doe je niet. En wij wonen niet in Turkije noch zijn er verhuisplannen  wel kan je mss overdenken om er Fajen van te maken. Maar ik vind met de V het mooist geschreven. Of een naam in trek is of niet... Daar heb ik echt nooit naar gekeken. Ikzelf heb ook een populaire naam gehad en wij zaten met 2 dezelfde namen in de klas... Vond ik dus totaaaal geen probleem. Integendeel... Het creëerde net een extra band 

Koekblik (Gast) 07-10 om 01:39

Ik zou gaan voor een andere naam. Maar dat komt omdat ik Vajen niet mooi vind (zacht uitgedrukt). Ik vind hem ordinair klinken en ook de betekenis in het turks zou mij afschrikken. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'namen crisis!' in het Zwangerschapsforum