Ylva of Mirre

3 antwoorden en 21595409x bekeken

Lucy (Gast) 03-11 om 13:52

We komen nog niet uit de meisjesnaam. We twijfelen nu erg tussen Ylva en Mirre. Mijn vriend vindt Mirre leuker en ik neig juist steeds meer naar Ylva. Mirre vinden we beiden een leuke naam, maar in de Griekse mythologie is het verhaal dat Myrrha haar vader verleidt, zwanger van hem raakt en vervolgens door de Goden verandert in een doornige struik. Deze betekenis doet wel echt afbreuk in hoe ik de naam ervaar. Ik weet dat Mirre daarnaast ook een kostbaar goed is, maar toch... Ylva vinden we ook beiden leuk, maar mijn vriend vraagt zich af of dat niet te apart is en is bang dat daar vulva van gemaakt wordt. Kortom; we zijn nog niet helemaal overtuigd en zijn benieuwd naar jullie mening. Eventuele naamsuggesties zijn ook welkom.

reageer

Lou (Gast) 03-11 om 14:25

Door Zweedse familie weet ik dat de echte uitspraak van Ylva anders is dan de Nederlandse. De v klinkt nog wel als een v, maar neigt al een beetje naar w bijvoorbeeld. De betekent 'wolf' is stoer. Maar in het Nederlands zal het toch snel worden uitgesproken als ulva, wat inderdaad rijmt op vulva. Als je dat wil vermijden kan je misschien beter voor Yva/Iva kiezen? Mirre vind ik er mooi. Klinkt wat normaler, maar ook hier kan - wel onschuldiger - verwarring ontstaan, bv dat mensen Mirte verstaan. Het zijn beide prima namen, maar ik vind Mirre mooier. Ylva is echter helemaal niet verkeerd. 

Lucy (Gast) 09-11 om 13:31

Zo te zien heeft Mirre duidelijk de voorkeur boven Ylva. Ylva zouden we uitspreken als Ilva. Yva vind ik toch heel anders klinken en niet zo mooi. En Mirre zal inderdaad snel als Mirte gehoord worden. We gaan er nog even goed over nadenken. We hebben nog 8 weken en kunnen ook nog beslissen bij de geboorte.

Lou (Gast) 09-11 om 21:11

Dat is een goed idee Lucy! Gelukkig heb je nog tijd. Mijn Zweedse familie spreekt Ylva uit als Uulva, waarbij de V een beetje klinkt als een w. Ilva is in het Nederlands natuurlijk veel logischer. Mirre blijf ik ook leuk vinden, maar Ylva ook hoor! 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Ylva of Mirre' in het Zwangerschapsforum