Lena (H.L.F.) Koster of Lena (H.L.F.) de Vos

9 antwoorden en 20739028x bekeken

Joeri en Gwen (Gast) 31-01 om 18:19

Ons eerste kindje gaat LENA heten, voluit Helena Loïse Fee. We twijfelen over de achternaam. We willen de acghternaam kiezen die het mooiste staat bij de voornaam, dus Lena, maar ook bij Helena, want de post zal later waarschijnlijk geadresseerd worden aan H. Achternaam.
Nou, goed, lang verhaal kort. Welke achternaam vinden jullie het mooiste staan? Koster of De Vos.

Bedankt! Liefs, Joeri en Gwen.

reageer

Lou (Gast) 31-01 om 18:36

Ik zou kiezen voor De Vos. Vind Koster vrij streng klinken in combi met Lena, terwijl Lena de Vos juist lief klinkt. Maar dat hangt af van de associatie die je wil. 

Anoniem (Gast) 31-01 om 20:46

Lena de Vos kan in mijn ogen zo een naam van een dier uit een kinderboek zijn. 
Zou dus gaan voor Koster.

Em (Gast) 31-01 om 21:54

Ik zou gewoon de achternaam van de vader kiezen. Wat is dat toch tegenwoordig dat mensen dat willen veranderen. 

Joy 01-02 om 06:26


Ik vind het net fijn dat je erover nadenkt. Hier hebben de kindjes ook mijn achternaam. Omdat die gemakkelijker te spellen is en vlotter uitspreekbaar. Ja we zijn getrouwd en neen ik vind niet dat je zomaar de achternaam van de man moet nemen. Vrouw en man zijn gelijk. Dan moet de man niet alles domineren zoals vroeger.  Zoals je ziet, hebben we de keuze ook goed afgewogen. 
Koster is wat strenger maar toch koos ik daarvoor. Gemakkelijk uit te spreken. De vos ook maar die is iets populairder (toch in België) , daardoor meer kans op mensen met exact dezelfde naam. Bovendien zou ik eerder associaties met dieren/voorwerpen vermijden als dat kan. 

Puck 01-02 om 07:53

Ik zou ook gewoon kiezen voor de naam van de vader. Ouderwets misschien, maar ik vind ook nog steeds dat dat normaal is. Het is al moeilijk genoeg een naam te kiezen en dan moet je ook nog over de achternaam nadenken.... Bovendien is het ook nog zo dat broertjes en zusjes dezelfde achternaam moeten krijgen, dus je kunt het nu wel aanpassen aan de voornaam, maar misschien dat een eventueel volgend kind beter af was geweest met de andere achternaam. Ik zou er niet zo moeilijk over doen. 

Mimi 01-02 om 09:15

Ik zou deze keuze niet maken op basis van de voornaam. Een eventueel volgend kind moet dezelfde achternaam hebben.

Maar ik zou ook niet per se de naam van de vader kiezen. Moeder kan wat mij betreft ook prima. Vind het eerlijk gezegd een wat ouderwetse gedachte dat het per se de vaders naam moet zijn.
Wat bij ons de doorslag gegeven heeft is wie van ons 2 liever zijn/haar naam doorgeeft. Misschien is er bij jullie ook 1 die dit echt belangrijker vindt dan de ander?

Ik heb in ieder geval geen voorkeur voor 1 van beide combinaties, het klinkt allebei leuk! 

Anne 01-02 om 11:36

Ben ook te traditioneel hiervoor haha, ik zou de achternaam van de vader kiezen of dat nou koster of de vos is.. vind het zo ingewikkeld soms met alle opties die je tegenwoordig hebt van dubbele achternamen, niet getrouwd, wel getrouwd, moeders achternaam, vaders achternaam etc. Vond het vroeger als kind al ingewikkeld als een moeder een andere achternaam had dan de rest (kids en vade de). Vroeger dacht ik dan dat mensen gescheiden waren. Hoe dan ook, het zijn beide prima achternamen en geen gekke dus zou traditioneel gaan

Anoniem (Gast) 02-02 om 11:17

Achternaam maakt niet veel uit. Ik wilde je wel zeggen dat ik de voorletters zou omdraaien. Ik kan er niks aan doen, maar lees de hele tijd HALF. En als je ‘een halfje bent’ betekent dat hier niet veel goeds...

Anoniem (Gast) 02-02 om 16:10

Ik sluit me aan bij Puck en Anne. Precies dat wat hun zeggen, zo denk ik er ook over. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Lena (H.L.F.) Koster of Lena (H.L.F.) de Vos' in het Zwangerschapsforum