Jongensnaam gelijkaardig aan vrienden

11 antwoorden en 18536383x bekeken

Anoniem (Gast) 12-08 om 13:47

Mijn beste vriendin heeft een zoontje, Mats, man zijn beste vriend heeft een zoontje, Mathias, onze voorkeur is al jaren Mathiz, doen of niet?

reageer

Lou (Gast) 12-08 om 14:09

Ik zou er zelf niet voor kiezen, maar ik vind wel dat het kan. Zou het misschien wel even overleggen. 
Vanwaar (gewoon nieuwsgierig) de spelling Mathiz? Is Mathis(se) niet logischer? 

Anoniem (Gast) 12-08 om 14:15

Mathis vonden we er nog meer op lijken... Ik zou het ook niet doen, maar man vindt dat we gewoon moeten kiezen wat wij mooi vinden... Wij proberen al 5 jaar zwanger te worden, hadden deze naam altijd al in gedachten. Kindjes van onze vrienden zijn 1 en 2.5 jaar oud. 

Liesbeth 12-08 om 14:45

Gewoon doen!!

Lou (Gast) 12-08 om 16:39

Zeker met je verhaal erbij, gewoon doen hoor! 

MamaAsh 12-08 om 23:30

Sorry maar ik vind het eerlijk gezegd niet uitmaken hoelang je probeert zwanger te worden (super gefeliciteerd overigens, wat bijzonder dat het jullie na al dat wachten wél gegund is!). 
Feit blijft dat zowel jou beste vriendin als de beste vriend van je man een kindje hebben met namen die bijna identiek zijn. Als de vriendschappen niet zo dichtbij jullie stonden vind ik het weer iets anders. Maar goed.. het is natuurlijk jullie eigen keus. Het zou alleen wel zonde zijn als dit tussen vriendschappen in komt te staan, dus kies je ervoor om het wel te doen dan zou ik het wel bespreekbaar maken. 
Succes met de knoop doorhakken!

Sophietje 13-08 om 11:16

Als jullie deze naam als jaren in gedachte hebben en dit voor jullie echt de allerleukste naam is zou ik het eerlijk bespreken met jullie vrienden. Misschien vinden ze het wel helemaal geen probleem. Ik zou het persoonlijk geen probleem vinden namelijk! 
Als jullie dan besluiten voor deze naam te gaan zou ik trouwens ook de spelling kiezen die jullie het mooist vinden. Die z of s maakt dan ook niet uit. 
Succes! :-)

P. (Gast) 22-08 om 21:22

Mats en Mathiz vind ik wel echt verschillende namen, Mathias lijkt er wel heel erg op. Maar goed, ik zou het persoonlijk geen probleem vinden. Misschien van te voren even bespreken? Dan weet je zeker dat je geen scheve gezichten krijgt.

Wij hebben ook een poos moeten wachten op onze 2e en steeds als er iemand in mn omgeving zwanger was, was ik zó bang dat ze het 'onze' naam zouden geven. Gelukkig niet gebeurt, maar ik snap hoezeer je gehecht kan zijn aan een naam!

Titi Lola (Gast) 27-08 om 23:34

Gewoon doen. Ik vind het geen enkel probleem. Mats en Mathiz, je hoort toch het verschil dus verwarring kan er niet zijn. Bij Mathias en Mathiz liggen de klemtonen anders. Of is het Mathías? 
Ik zou het echt gewoon doen.
Wij wilden Chiel. Konden ook moeilijk zwanger worden. De buren, waar we heel goed mee overeen kwamen kregen een zoon, Michiel. Ik was er niet goed van.
Toen we eindelijk zwanger waren kozen we een andere naam voor onze zoon. Ik ben blij met zijn naam en het hoort en past bij hem, maar vind het ergens nog steeds jammer dat hier geen Chieltje rondloopt.

Line 28-08 om 07:46

Hangt ook wat van je vriendin af vind ik. 
Ik zou het gewoon doen als het haar niet stoort. Ik zou het bijvoorbeeld niet erg vinden als een vriendin een naam kiest die op mijn kindje zou lijken.
Ik heb daarentegen mijn beste vriendin, die al 2 kindjes heeft, die eeeeeeeenorm gevoelig is hieraan. Ze heeft al duidelijk laten verstaan dat ik mijn kindjes NIET mag noemen naar iets wat op die van haar trekt. En ze gaat daar vrij ver in. Zij ziet echt gelijkenissen die ik never ever zou zien haha. Enkele andere van haar vriendinnen hebben dit wel durven doen, maar daar is ze nu dus geen vrienden mee hierdoor.
Serieus overdreven vind ik, maar het is wel m'n beste vriendin, dus ik ga er rekening mee houden 

chantall88 28-08 om 08:59

Doen!! Het is jullie keus, dan daarbij hebben jullie die naam al jaren in het hoofd. Je schrijft het Sowiso anders, maar dan nog! Altijd maar rekening houden met anderen en je eigen wensen daardoor weg cijferen, vind dat altijd zo gek in onze maatschappij. En anders ga je er mogelijk spijt van krijgen. Succes. 

Druifje24 16-10 om 00:19

Ik zou het er met hun er over hebben het lijkt wel erg op de naam van hun kindje en persoonlijk zou ik niet erg blij zijn als mijn vriendin/vriend een naam zou kiezen wat op mijn kindjes naam lijkt maar dat is mijn mening.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Jongensnaam gelijkaardig aan vrienden' in het Zwangerschapsforum