Naam toch gebruiken

4 antwoorden en 12049378x bekeken

Anoniem (Gast) 07-10 om 07:22

Wij hebben al heel lang een naam voor onze zoon in gedachten. Vorige week heeft mijn nicht een miskraam gehad. En dit een naam gegeven. Dezelfde als wij graag wilde. Kunnen we het dan wel maken om toch nog deze naam te namen? Of is dit not done?

reageer

Melissa 07-10 om 09:02

Ik zou even met je nicht om de tafel gaan zitten, en dan uitleggen dat je die naam al lang in gedachte hebt, dat je het verdrietig vindt voor haar, maar deze naam echt aan jullie kindje wil geven. Kijk even hoe ze daar op reageert. Mocht het nou zo zijn dat ze er niet achter staat denk er dan nog eens goed over na of die naam als bijvoorbeeld tweede naam een optie is. Ik ga ervan uit dat je goed/regelmatig contact hebt met je nicht, aangezien je weet van de miskraam en de naam die ze gegeven heeft. Mocht het nu zo zijn dat je geen/weinig contact met haar hebt, zou ik niet overleggen, maar wel in persoon netjes mededelen voor de geboorte dat je die naam gaat geven. 

Anouk (Gast) 07-10 om 12:28

Oeii, heel lastig.
Ik zou het in ieder geval bespreken met je nicht. 
Weet niet zo goed wat ik zelf zou doen.

Mommie5 07-10 om 15:30

Afhankelijk van het contact met je nicht zou ik de keuze maken het wel of niet te doen. En idd, maak het bespreekbaar... het is een lastige kwestie... wel sneu voor je nicht ook van de miskraam

Lou (Gast) 08-10 om 09:54

Ik zou het zelf niet doen denk ik. Maar in overleg met je nicht kan het wel naar mijn mening. Tweede naam vind ik ander verhaal. Maar zou zelf ook gewoon graag een andere naam kiezen in dit geval. Om associaties te voorkomen en omdat ik dat bij een levend geboren kindje ook had gedaan. Maar als je nicht het goed vindt, is het natuurlijk prima. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Naam toch gebruiken' in het Zwangerschapsforum