Een meisje vernoemen naar Wessel

6 antwoorden en 10783360x bekeken

Nore (Gast) 12-01 om 23:37

Hoi! Wij houden van ouderwets vernoemen bij de tweede en derde naam. Onze dochter is vernoemd naar onze moeders en onze zoon naar onze vaders. Onze aankomende dochter willen we graag vernoemen naar mijn zus en mijn mans broer. Zijn broer heet alleen Wessel en we vinden het moeilijk om daar een vrouwelijke naam van te maken. Hebben jullie een idee? Wij komen niet veel verder dan Tessel en we weten nog niet zeker of we dat een leuke naam vinden. 
Nog een wat achtergrond: haar eerste naar wordt Laure en de vernoeming naar mijn zus wordt Kaatje (ze heet Kato, maar we noemen haar vaak Kaatje, dus vandaar. En nu dus nog een meisjesnaam met Wessel. Alle hulp is welkom! Merci!

reageer

Debbie (Gast) 13-01 om 01:50

Ik kom niet verder dan: Wesselien/Wesselina of Wesna.

Luusje (Gast) 13-01 om 09:20

Weslyn of Weslynn?

Mommie5 13-01 om 09:39

Wessa 

Anouk (Gast) 13-01 om 10:11

Oei dat is lastig,
Misschien iets in de richting van Seline? Dan heb je de laatste 3 letters van de naam van Wessel.
Of iets als Céline, Celia dan, met de c geschreven, maar wel de 2e lettergreep van Wessel.

Lou (Gast) 13-01 om 14:39

Ik vind Tessel wel leuk! En anders Tess of Tessa of Tesse? Zit toch ess in. Andere opties zijn namen die beginnen met 'We'? Zoals Wende, Wendy en Wendel? Of juist iets met Es(s). Esmee, Esther. Estée. Estelle. Iets met 'Sel' vind ik ook een goed idee. Enkele voorbeeldjes naast Selina: Selma Selja Selena Selvi Sela Selen Selem. Vind daarvan vooral Selma en Sela mooi. 
 Of kijk naar de betekenis van Wessel en zoek daar een naam bij. Ik vond de betekenis:  hoeder van het leger. Weet niet of daar een meisjesnaam bij te vinden valt, maar is wel een idee. 

Nore (Gast) 21-01 om 14:09

Bedankt allemaal voor de goede ideeën! Denk dat het toch iets wordt in de richting van Tessel/Tess/Tessa/Tesse en anders Selma of Estelle. We denken er nog even over na! 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Een meisje vernoemen naar Wessel' in het Zwangerschapsforum