Nora of Nova

10 antwoorden en 40515244x bekeken

Anoniem (Gast) 15-03 om 17:19

Hallo allemaal,

Wij zijn in twijfel over onze uitgezochte naam, voor onze dochter die onderweg is.

We hadden al vrij snel aan het begin van de zwangerschap een jongensnaam en meisjesnaam waar we het samen over eens waren.

Voor een meisjes stonden Nora en Nova beiden hoog in de lijst.
We vonden Nora leuker omdat er letters van onze beide eigen voornamen in voorkwamen. Dat was bij Nova niet. Zo hebben we ook de jongensnaam keuze op 1 gezet, met die gedachte. Een naam die een letter combinatie heeft, die zowel uit mijn voornaam als mijn man zijn voornam komen.

We weten inmiddels als een tijdje dat het een meisje gaat worden. Dus onze top een naam was Nora. Klaar!

Nu komt mijn grote " twijfel punt" . Ik ben niet zo'n voorstander van " populaire namen. Niet dat ze niet mooi, lief, hip, of leuk zijn. Maar ik heb zelf jaren in de kinderopvang gewerkt. En vind t nooit zo leuk als er een lis 1, Lisa 2 en Lisa 3 is. Op Thijs G, Thijs L en ThijsdV.

Een beetje meer originaliteit mag best. En we hebben een veel voorkomende achternaam zoals De Vries, De Groot, enz.

Nu kwam dit voorjaar de SVB lijst uit met de meest populaire namen.
In 2013 stond de naam Nora op plaats 33, 326 x gegeven. Ik vond dit al tamelijk populair, maar gelukkig geen tot 20 naam.

Nu staat in 2014 de naam Nora ineens op plaats 22, 421 x gegeven dat jaar. (Noa staat op plaats 20 en Noor op 28 lijkt er ook op )De naam Nova staat op plaats 41, 279 x gegeven.

We zijn de afgelopen tijd al op veel plekken geweest waar geboortekaartjes hangen, bij de verloskundige, op t ziekenhuis in onze eigen woonplaats bij de nekplooi meting, bij t ziekenhuis een plaats verderop bij de 20 weken echo. En er hang telkens wel een geboortekaartje met de naam "Nora" .

Ik vind dit jammer. De naam is in mijn ogen te populair. Maar we hielden nog steeds vet bij stuk. Deze naam vonden we mooi. Punt.

We noemen haar ook al een tijdje zo (onderling bij elkaar). Nu zag ik vandaag bij een site over geboortekaartjes overal de naam " Nora" als voorbeeld kaartje. En ik kwam in een folder de naam Nova tegen.

Ik zei tegen mijn man, ik vind Nova eigenlijk ook wel heel mooi. Ja zegt hij, ik ook. Misschien nog mooier dan Nora. Origineler, lief en krachtig, toch dezelfde klank.

Maar goed, dan gaat onze hele redenatie van letters uit onze eigen namen ineens ten gronde ha ha. Want zowel mijn man en ik hebben geen V in onze voornaam.

Dus dan geld die " stelregel" ook niet meer voor een eventueel toekomstig broertje of zusje.


Oké. een heel lang verhaal. Maar wat vinden jullie.
Nora of Nova. En waarom?


xx JTDG

reageer

kruimel 15-03 om 18:34

Ik zou kiezen voor Nora.

En wel omdat ik Nova een te hippe naam vind. Nova is een naam welke momenteel erg populair is en ondanks dat Nora hoger in de lijst staat, is Nora tijdloos.

Ik zat zelf toen ik klein was met 4 naamgenootjes in de klas, en ik kan je zeggen ik heb er nooit last van gehad..
Het interesseerde me geen bal dat ik dezelfde naam had en dat doet het nog steeds niet. Het maakt kinderen echt niet uit volgens mij, het zijn de ouders die zich daar druk om maken. Elk kind is hoe dan ook uniek, of de naam nu veel voorkomt of niet.

Plus dat jullie de kleine meid al een tijde Nora noemen... Nee, ik zou er niet meer vanaf stappen.

Succes!

xKruimel

Madelene 15-03 om 19:11

Hoi anoniem ik begrijp je helemaal . Ik had zelf ook bij mijn dochtertjes dat ik niet al te populaire namen wilden. 
Ik vindt dat weinig getuigen van originaliteit en ook vaak erg saai namen die al heel bekend zijn maar ieder zijn smaak .
dus noemden ik de oudste yara wat toen niet vaak voorkwam nu dus ineens wel maar ja dat kon ik ook niet weten . Best grappig blijkt de naam die wij kozen opeens niet meer zo orgineel te zijn. 
maar ja ik heb mijn jongste dochtertje ook een niet veel voorkomende naam gegeven Het is een franse naam en komt heel zelden voor.

Madelene 15-03 om 19:16

Nova vind ik eerlijk gezegd niets aan sorry mijn persoonlijke mening.  Ik moet altijd denken aan het programma Nova zembla kan het niet los daar van zien. Ik bbegrijp de populariteit niet eerlijk gezegd van deze naam.
Nora vindt ik zelf een oude naam niet slecht op zich 
komt op mij over als een braaf meisje . De naam Nora daar zie ik een heel braaf meisje bij.
alleen ik zou deze naam zelf nooit kiezen te bekend en vind hem saai overkomen . Maar dat is een kwestie van smaak natuurlijk. 
Toch als ik moet kiezen tussen deze 2 namen dan zeker geen Nova maar Nora .
Hebben jullie noh andere name waar jullie uit kiezen ?
Of echt alleen Nora en Nova ?
Want dan zou ik Nora dus kiezen. 
Groetjes madelene

Anoniem (Gast) 15-03 om 20:20

Zowel Nora als Nova vind ik hele gave namen! Maar ik zou het ook bij Nora houden! Super leuke naam!!!!

myrthe 18-03 om 12:30

Allebei mooi!

Hyacint 04-04 om 08:50

Ik vind allebei mooi, maar heb toch op nora gestemd. Misschien norah?

MamaPapa1995 (Gast) 11-08 om 22:31

De dochter van mijn schoonzus heet Nora.
Ik en mn vriend willen onze eventuele dochter al een tijdje Nova noemen. En nu?

Anoniem (Gast) 20-08 om 19:25

Ik vindt Nora prachtig tijdloos en klassiek ! Ik zou zeker voor Nora gaan! Nova doet mij denken aan het Nova college in Haarlem.

madelene 21-08 om 18:28

Nova vind ik niks sorry maar smaken verschillen natuurlijk. 
Ik moet bij Nova denken aan het nieuws  programma wat je vroeger had op de tv Nova Zembla. Nora vind ik wel leuk en lief klinken 

Lou (Gast) 23-08 om 23:02

Ik vind Nova leuker, Nora wat tuttiger. Maar Nora ook zeker niet verkeerd. Inderdaad tijdloos. Bij jullie redenering zou ik lekker voor Nora gaan. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Nora of Nova' in het Zwangerschapsforum