Onzekerheid

3 antwoorden en 37042398x bekeken

Anoniempje 21-04 om 10:36

Hoi allemaal,

Ik ben een meisje van 19 jaar oud, ik heb een hele lieve vriend waar ik al 3 jaar mee samen ben en afgelopen dinsdag zijn we erachter gekomen dat ik zwanger ben! Totaal onverwachts, want ik gebruik normaal gesproken de pil. Nu ben ik door de dokter doorverwezen naar de verloskundige voor een echo, zodat ze kan bepalen hoever ik al ben. Daar zijn we gisteren geweest, en waarschijnlijk ben ik pas 4 weken zwanger. Op de echo was alleen nog maar een vruchtzakje te zien, ik heb over 2 weken weer een afspraak voor een echo omdat er dan waarschijnlijk meer te zien is.

Nu is er één ding waar ik best wel mee zit. Voordat ik wist dat ik zwanger was rookte ik. Hier ben ik natuurlijk per direct mee gestopt toen ik erachter kwam dat ik zwanger was en sindsdien heb ik ook geen sigaret meer aangeraakt. 

Maar.. Ik heb de afgelopen weken ook wel een zo nu en dan een jointje gerookt. Voornamelijk in het weekend. Ik maak me hier echt druk om. Ik wist niet dat ik zwanger was, anders had ik dat natuurlijk nooit gedaan..

Ik durf het ook niet tegen mijn dokter te zeggen, want ik ben bang dat hij daar boos over wordt.

Maar heeft dit echt heel erg invloed op mijn zwangerschap?

Ik maak me hier zo een zorgen om..

reageer

Anoniempje 90454 21-04 om 10:42

Hoi meis, je klinkt als een verstandige meiden en als jij nu niks meer aanraakt dan komt het heus goed! Wees gerust en probeer te ontspannen. Hoop voor je dat de volgende echo een mooi kloppend hartje laat zien.

Anoniempje 96928 23-04 om 10:39

Hoihoi, ik zou me er niet te druk om maken. Bij de innesteling heb je namelijk het 'alles of niets' effect. Op het moment dat er iets fout zou zijn met het embryo'tje zou het worden afgestoten door het lichaam.
Overigens moet je dit wel tegen je huisarts of verloskundige kunnen zeggen hoor. Zij zullen je daar niet op oordelen. Ze zullen je er hooguit zeker van stellen dat je die joint en sigaretten nu echt helemaal links moet laten liggen.
Daarbij kan je aan hun vragen of je gevolgen mag verwachten en zo ja, welke dat zijn...
Maar nogmaals, volgens mij hoef je je nergens druk om te maken.

Wel een beetje bijgekomen vd verrassing intussen? Hopelijk kunnen jullie er snel van gaan genieten en zien jullie over twee weken een mooi hartje kloppen!

Anoniempje 23-04 om 14:31

Zou me totaal niet druk maken, klinkt precies als mijn verhaal en ik heb een gezonde puber die sinds afgelopen jaar op het vwo zit ;-)
Ik stopte pas met alcohol/sigaretten/ joint op de dag dat ik positief teste. ;-)

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Onzekerheid' in het Zwangerschapsforum