zwangerschap uitstellen doordat mijn zusje zwanger is van gehandicapt kindje?

1 antwoord en 35784337x bekeken

Anoniempje 04-09 om 06:06

Deze week hoorde ik dat mijn zusje, zwanger van haar eerste kindje, dus zwanger is van een zwaar gehandicapt kindje dat het hoogst waarschijnlijk niet eens zal overleven. ZE is op de helft. Wij wilden eigenlijk deze maand voor ons derde kindje gaan. Nu wil ik dat uitstellen. Maar voor hoe lang? Tussen mijn eerste en tweede zit twee jaar en dat willen we ook graag voor de derde. Dan zouden we nu moeten beginnen. Ik vind dit erg lastig.

reageer

Anoniempje 04-09 om 12:30

Dat zijn moeilijke beslissingen, echter moet je wel in je achterhoofd houden dat je nooit weet of en hoelang het kan duren voor jezelf weer zwanger wordt. Dat je 2 kinderen op de wereld hebt gezet wil niet zeggen dat een derde je ook gegeven is. Plus hoe ouder je wordt hoe meer kans je hebt dat jezelf een kindje met een afwijking kunt gaan dragen.
Ik snap wel dat je vanwege het verdrietige nieuws van je zusje rekening wilt houden met haar gevoelens. Je zou kunnen wachten tot haar kindje geboren is, ik weet niet wat ze op de echo en in de onderzoeken gezien hebben maar soms als je geluk hebt valt het mee. Ze kunnen veel zien en veel inschatten maar uiteindelijk weet je het pas zeker als je kindje geboren is. In iedergeval heel veel sterkte voor jouw, je zusje en jullie familie. 
Wat betreft je eigen kinderwens, het is ondanks alles jouw leven en jouw keuze, dat zou je zusje uiteindelijk ook moeten begrijpen, soms is het leven niet eerlijk. Dit klinkt heel hard maar zo bedoel ik het niet.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'zwangerschap uitstellen doordat mijn zusje zwanger is van gehandicapt kindje?' in het Zwangerschapsforum