Zwangere studente

4 antwoorden en 35363349x bekeken

Anoniempje 15-10 om 01:32

Beste dames,

Ik ben 23 jaar, zit in m'n laatste jaar van m'n hbo studie, woon thuis bij mijn moeder en stiefvader in een maisonnette. Ook heb ik een bijbaan voor standaard de zaterdagen en eventueel ook voor doordeweeks als dat mij uitkomt. 

Nu ben ik er dus achter gekomen dat ik 9 weken zwanger ben van mijn ex vriend. Ik slikte gewoon braaf de pil. Mijn ex en ik zijn 1 jaar samen geweest, maar het hele euvel is dat hij getrouwd is (oordeel alsjeblieft niet :$). Hij gaat ook niet scheiden vanwege zijn 2 kinderen die hij met zijn vrouw heeft. Voor beiden kwam deze zwangerschap dus als een totale verrassing en we raakten allebei in paniek.

Nu ben ik behoorlijk radeloos. Ik weet ten eerste niet goed of ik de baby wil houden, omdat ik een alleenstaande moeder word die nog studeert en thuis woont.  En ten tweede, als ik de baby hou is de kans aanwezig dat hij/zij zonder vader opgroeit. Ten derde, er is geen plek in huis voor baby spulletjes en een eigen huisje kan ik niet betalen. Ik sta al wel 2 jaar ingeschreven voor huurwoningen, maar daar kom ik nog niet voor in aanmerking.

Wat is jullie advies of ervaringen? Hoe zouden jullie het aanpakken op het gebied van combinatie studie en baby? En met woonruimte? 

reageer

Anoniempje 15-10 om 05:39

Ten eerste ik heb geen oordeel, ten tweede ik zou niet een kind weg laten halen De door jou genoemde redenen..
Je kan t kindje t eerste jaar gewoon op je kamer houden en in dat jaar op zoek naar woonruimte..
Miss wel met subsidie...
En je studie on hold zetten..
Na de bevalling gewoon weer oppakken.... Er zijn meer kinderen opgegroeid zonder paps 
En ook groot geworden...

Pleeg ajb geen abortus daar krijg je echt spijt van.
Heb je al een echo gehad?





Anoniempje 15-10 om 10:49

Bespreek het ook met je ouders, wellicht willen ze je helpen. Kijk wat de opties zijn wb kinderopvang en of je daar nog kinderopvangtoeslag voor kan krijgen. Je ex zal kinderalimentatie moeten betalen, hij is immers ook verantwoordelijk voor de baby ookal wil hij niet verder met jouw. Het is zijn keuze geweest om vreemd te gaan daar zal hij de consequentie ook voor moet dragen. Bespreek op school wat de opties zijn voor je opleiding willicht kun je een aangepast programma volgen. Als je op jezelf wilt gaan vraag dan ook na waar je ingeschreven staat of je misschien recht hebt voor voorrang omdat je een baby verwacht. Probeer zoveel mogelijk te kijken of je vooraf kunt uitzoeken wat je opties zijn en waar je ondersteuning kunt krijgen, een baby heeft vooral liefde nodig. De materiële spullen kun je zo goedkoop of duur maken als je wilt dat maakt voor de baby niet uit. Het begin is misschien zwaar maar je leven houd niet op als je een baby krijgt. Je kunt nog steeds een succesvol leven krijgen. Je moet alleen voor jezelf bepalen of je de offers nu kunt maken, wat je ook kiest je kunt het beide niet terug draaien. 

Anoniempje 15-10 om 10:49

Hoi! Bedankt voor je reactie Gelukkig geen oordeel haha.
Ik zou het denk ik toch niet over m'n hart kunnen verkrijgen om abortus te plegen. Ik zou daar eeuwig spijt van krijgen. 
Mijn kamer is trouwens echt al heel klein. Ik heb er een bed in staan, bureau en een kastje en het staat al vol. Maar dan haal ik denk het bureau weg. 
Ik zal ook gaan uitzoeken hoe het zit met subsidies. Ik weet wel dat ik eenoudertoeslag krijg. En je hebt helemaal gelijk dat er meer kinderen zijn opgegroeid zonder ouder. Uiteindelijk komt het altijd wel goed denk ik. Het lijkt mij wel lastig te combineren, studie en een baby. Gelukkig heb ik al een MBO 4 diploma op zak. Het zou alleen zonde zijn om deze hbo studie nooit af te maken, maar gelukkig is er de regeling dat je binnen 10 jaar je diploma moet halen. Dat gaat denk ik wel lukken.
Mijn echo heb ik nog niet gehad. Die staat voor komende week gepland. Heb er veel zin in! 

Anoniempje 15-10 om 14:54

Hoi! Mijn ouders weten er al van. Mijn moeder is zelf ook niet voor abortus en zegt dat het allemaal wel goed komt. De baby wordt vanzelf groot zegt ze dan. En daar heeft ze natuurlijk een goed punt! Het voordeel is ook dat ik flink gespaard heb in de loop der jaren. Wat betreft de baby spulletjes wil ik het dan zo goedkoop mogelijk proberen te houden. 

Als het goed is, krijg ik naast eenoudertoeslag ook toeslag voor kinderopvang. Mijn oma is ook heel enthousiast dat ze overgroot oma wordt en wilt maar al te graag oppassen als het nodig is. 

Binnenkort zal ik ook een afspraak maken met school om de mogelijkheden te bespreken. Liefde voor m'n kindje begint steeds meer en meer te worden. Het leven houdt inderdaad niet op bij het krijgen van een kind en zal alleen maar leuker worden denk ik  

Wat betreft het wonen geven ze geen urgentie meer als je zwanger bent volgens mij.. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zwangere studente' in het Zwangerschapsforum