Hoe groot kans op zwangerschap?

5 antwoorden en 35100104x bekeken

Anoniempje 25-10 om 23:54

Hallo allemaal,

Ik ben tijdens de gehele pilstrip 2 pillen in totaal vergeten. De eerste pil in week 1 en de tweede pil in week 3. Bij beiden keren heb ik twee dagen later seks gehad met m'n ex, onbeschermd. Dat zijn ook de enige keren dat ik seks heb gehad deze maand. Ik vroeg mij af hoe groot de kans dan op een eventuele zwangerschap is aangezien ik maar twee keer seks heb gehad, maar wel bij beide keren de pil ben vergeten. En nee, het was absoluut niet expres!

Aanstaande zondag of maandag moet ik ongesteld worden. Houdt dat dan gelijk in dat ik niet zwanger ben? Of kan het ook zo zijn dat ik dan wel zwanger ben/word, maar m'n menstruatie nog gewoon op gang is gekomen?

reageer

Anoniempje 111145 26-10 om 09:40

Hou er rekening mee dat je dus zwanger bent, dit omdat je de pil niet regelmatig hebt geslikt. Ook al zou je dit weekend gaan bloeden bestaat alsnog de kans dst je zwanger bent. Dit heet namelijk een innestellingsbloeding en lijkt op een kleine ongesteldheid. Als ik jouw was zou ik volgende week zo wie zo een zwangerschapstest gaan doen (niet eerder doen dan volgende week want anders kan je onterecht een negatieve test in handen hebben terwijl je wel zwanger bent)

Anoniempje 26-10 om 23:46

Dankje voor je reactie! 
Dan wacht ik deze menstruatie nog even af en zal gaan testen als m'n menstruatie over is.
Misschien beetje een stomme vraag, maar als m'n menstruatie hevig is zoals vaak het geval is, kan het dan alsnog een innestelingsbloeding zijn?

Anoniempje 111145 27-10 om 07:21

Ja dat kan alsnog. Een innestelingsbloeding word namelijk vaak verward met een menstruatie. Dus om het zekere voor het onzekere te nemen zal ik na je menstruatie alsnog een test doen met je ochtendurine (eerste urine van de dag). Je kan gewoon de testen van de action gebruiken (zitten er 2 in 1 verpakking, de andere zijn ovulatietesten en daar heb je niks aan). Laat je het even weten hoe het is afgelopen?

Anoniempje 27-10 om 11:15

Aha goed om te weten. Bedankt voor je reactie in ieder geval  ik laat weten wat er uit de test komt. Ben zelf al wel heel benieuwd!

Anoniempje 111145 27-10 om 11:38

Ik snap dat je benieuwd bent maar als je nu gaat testen voordat je ongesteld krijg je een foutieve test, dus echt testen na je "ongesteldheid" of als het uit blijft 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Hoe groot kans op zwangerschap?' in het Zwangerschapsforum