Roken tijdens zwangerschap

6 antwoorden en 34531821x bekeken

Anoniempje 05-01 om 20:54

Hallo,
Ik zal nu wel iedereen over me heen krijgen.. Maar zijn er meer die roken, of gerookt hebben tijdens de zwangerschap?

Voor ik zwanger werd rookte ik, en blowde net zoveel. Toen ik erachter kwam dat ik zwanger was ben ik gelijk gestopt met beide. Was de eerste weken van mn zwangerschap misselijk, en toen na 2,5 maand maar een keer een sigaret gerookt, gelijk trok mn misselijke gevoel weg. Vanaf toen heb ik af en toe gerookt. Gemiddeld 1 sigaret per dag, soms een dag niet, soms 2 op een dag. 2 was wel altijd echt mijn max. En de wiet heb ik niet meer aangezeten. Na elke sigaret voel ik me weer schuldig, maar lukt toch niet om ervan af te blijven
Inmiddels komt het einde van mijn zwangerschap in zicht, en ben toch wel bang voor een laag geboortegewicht, en zwarte placenta enz..

Zijn hier anderen die hun ervaring willen delen?

Ik weet dat het heel slecht is, dus liever geen hatelijke reacties. Alvast bedankt!

reageer

Anoniempje 14-01 om 00:34

Mij lukte het ook niet te stoppen. Tweede zwangerschap nu ook niet. Bij m'n eerste heb ik van alles geprobeerd, maar faalde. Ik vind het al super super goed van je dat je zo weinig rookt!

Anoniempje 14-01 om 00:34

Mij lukte het ook niet te stoppen. Tweede zwangerschap nu ook niet. Bij m'n eerste heb ik van alles geprobeerd, maar faalde. Ik vind het al super super goed van je dat je zo weinig rookt!

Anoniempje 14-01 om 00:35

Mij lukte het ook niet te stoppen. Tweede zwangerschap nu ook niet. Bij m'n eerste heb ik van alles geprobeerd, maar faalde. Ik vind het al super super goed van je dat je zo weinig rookt!

Anoniempje 05-01 om 22:24

Ik rook zelf niet. Maar ik zie bij mijn familie dat stoppen erg moeilijk is als je eraan verslaafd bent. Ik denk dat het al heel goed is van jezelf dat je het tot een minimum beperkt, al blijft stoppen natuurlijk beter maar dat weet je zelf ook wel. Misschien als je straks bevallen bent en minder last hebt van de hormonen dat het wel lukt. Gezien het je nu helpt tegen de misselijkheid is er wel wat voor te zeggen, zo voel je je beter en kun je in iedergeval eten wat ook belangrijk is voor de groei van je uk. 

Anoniempje 121096 05-01 om 23:25

Jammer dat je de dicipline niet hebt om te stoppen voor je kindje. Ik ben zelf gestopt met roken zodra de kinderwens er nl was. Dus ruim voordat ik überhaupt zwanger was! Je wilt geen hatelijke reacties. Die ga ik je ook niet geven maar je kan ook niet verwachten dat je iemands goedkeuring krijgt? Dus waar ben je op uit? Verhalen van baby's met een veel te laag geboortegewicht ontwikkelingsachterstanden etc? Iedereen kent verhalen van waarbij het allemaal Is gegaan. Maar dat wil niet zeggen dat je het daarom. Goed gedaan hebt.
Stop gewoon met roken. Je bent toch sterker dan dat!!!!!

Anoniempje 125800 10-12 om 21:48

tja daar weten we tegenwoordig genoeg over he dat roken super slecht is voor het kindje in de buik
En zeker ook schadelijk 
Ik ga niet zeggen dat je verschrikkelijk bent als je het doet
Maar verplaats je wel alsjeblieft in je baby die gezonde stoffen tekort
Komt door de giftige stoffen uit de sigaret . Want nog voordat gezonde stoffen uit voeding de placenta en je baby kunnen bereiken heeft   het deel in de sigaret die verantwoordelijk is voot kankerverwekkende stoffen de gezonde stoffen afgebroken
best lullig naar je kindje toe natuurlijk
Ik heb ook erg gerookt vroeger
De ene na de andere
En nu nog weleens 1 of alleen 2 per dag maar dan alleen op het werk
Thuis niet 1 niet 2 helemaal geen
Mijn kinderen hebben mij nog nooit een sigaret zien opsteken.
en er zijn dagen dat ik helemaal niet rook
Maar tijdens mijn zwangerschappen ook niet.
mijn kindje in de buik had het niet verdiend om vergiftigd te worden omdat ik bijvoorbeeld stress had of wat onrustig was.
Verder moet je ook in je achterhoofd houden dat je baby gezond geboren kan worden maar zodra het ouder woord volwassen woord heeft het een grotere kans op k ziektes en longaandoeningen
Omdat het lichaam verzwakt is door de sigaret wat het kindje in de baarmoeder kreeg .

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Roken tijdens zwangerschap' in het Zwangerschapsforum