Relatieproblemen

10 antwoorden en 33494391x bekeken

Anoniempje 117427 04-04 om 22:23

Ik zit met iets heel vervelends opgezadelt

reageer

Anoniempje 117427 04-04 om 22:30

Mijn vriend en ik zijn zowat 2jaar en half samen. Ik heb al een kindje uit men vorige relatie van 4jaar. Heel leuk knulletje met een karaktertje zeg maar. Ik ben intussen zwanger 22w. Ik was er heel goed van overtuigd dat hij de man van men leven was, nu begin ik daar toch aan te twijfelen omdat ik zeer sterk het gevoel had/heb dat hij men zoontje niet makkelijk aanvaard. Ik voel het aan en ik zie het aan de manier van omgaan. Hij speelt er zo goed als nooit mee. En als hij er tegen praat is het om men zoon op fouten te wijzen en hij laat het kind geen kind zijn waar ik mij zeer sterk aan erger. Ik ben een moeder en het geluk van men kinderen gaan boven mijn eigen geluk. Weet iemand raad hiermee? Ik heb al gepraat met men vriend maar die doet alsof er helemaal niets aan de hand is. Terwijl ik het zie gebeuren en vriendinnen mij er al over aangesproken hebben dus ik ben bijlage de enige niet die er zo over denk. Ook heeft hij me trouwens laten weten dat ik niet moet boos zijn als hij zijn kindje wat 'voor trekt' dan men zoon. Nu dat is bij mij toch verkeerd overgekomen en ik heb er niet op gereageerd want ik stond perplex wat moet ik toch doen? Zijn mijn gevoelens rechtvaardig?

Anoniempje 120388 04-04 om 23:18

Moeilijke cases... ik zou het gesprek aangaan met je vriend/man om te bespreken welke gevoelens dit bij je op roept. 

Anoniempje 124753 05-04 om 06:32

Ik zou ook een goed gesprek doen met je vriend, samengesteld gezin is altijd wat wennen voor beide partners. Ik heb een zoon van 13 en dochter van 11. Mijn vriend zijn zoontje is 5. Ook al veel discussie gehad. Ik heb mijn kindjes heel anders opgevoed dan hij zijn zoontje.mijn kindjes heb ik vroeg zelfstandig leren zijn, zelf hun kledij laten aandoen enz.......hun geleerd dat ze niet altijd hun zin krijgen, beleefd zijn tegen anderen... Zijn zoontje altijd mogen doen wat hij wilt, zijn zin krijgen, laat in bed, eten wat hij wilt......het probleem bij ons is dat ik zijn zoontje behandel als de mijne, dus strenger dan dat hij ermee is. Ik vind het belangrijk dat ze van kleintjes af weten wat mag en niet. Hij denkt vaak dat ik zijn zoontje niet aanvaard daardoor. Wat ik juist wel doe. En zijn zoontje weet dat hij dikwijls toch iets ga mogen van zijn papa ook al mag het niet van mij en lokt zo vaak discussie uit tussen ik en mijn vriend. Mijn kinders heb ik al uitgelegd dat ze moeten proberen zich er niks van aan te trekken als zijn zoontje dan toch zijn zin krijgt om de vrede te bewaren. Want zijvinden het niet fair dan dat zijn zoontje wel zijn zin krijgt. Tjah, niet altijd gemakkelijk dan. Gaan nu voor een kindje samen, hopelijk lukt het nog aangezien mijn leeftijd. Ook al is het niet altijd gemakkelijk samengesteld gezin toch zien we elkaar heeeel graag.

....

Anoniempje 116599 07-04 om 14:44

Hey schat,

Dit zou zogenaamd anoniem moeten zijn maar aangezien we vriendjes zijn op brabbels zie ik dus gewoon dat jij dit geopend hebt.. mogen ze dus ook wat aan gaan doen.

Maar goed, wat vervelend dat je dit gevoel hebt. Is dit gekomen toen je zwanger bent geraakt of deed hij daarvoor ook al zo tegen je zoontje? Het kan een beetje twee kanten op natuurlijk. Ik begrijp enigszins wel dat ie het gevoel heeft dat het kindje in je buik echt zijn kind is en dat hij het onbewust misschien dus ook een beetje voortrekt. Maar zo een opmerking tegen jou is gewoon lomp want het zijn beide jouw kindjes en die betekenen alles voor je. Of misschien aan de andere kant voel jij je misschien zo doordat je zwanger bent en vallen je nu dingen op, ook deels misschien door hormonen. Het kan ook zijn dat hij dat hij die dingen nu pas laat zien natuurlijk aangezien je nu zwanger bent van ziin kind. 

Ik denk in ieder geval dat het zeker geen kwaad kan om deze gevoelens tegen hem uit te spreken. Wie weet is hij zich van geen kwaad bewust en heeft hij niet door hoe hij zich gedraagt of in ieder geval hoe dit overkomt op jou. Of speelt er wel gewoon meer en moet hij daaraan gaan werken want je zoontje kan hier natuurlijk helemaal niks aan doen en verdiend geen ongelijke behandeling. 

Succes schat 

Anoniempje 117427 07-04 om 19:23

Dankje ja normaal anoniem bedoelt maar ja hihi de bom is thuis al inmiddels tot ontploffing gekomen en hebben we eens goed gepraat erover en het kwam er op neer dat hij dit niet besefte en dat hij erop zou gaan letten ik heb hem ook verteld dat ik niet wil dat hij mijn zoon anders behandelt dan zijn eigen kind ik heb hem ook duidelijk gemaakt dat dit mijn 2 kinderen zijn en ik evenveel van ze zal houden en hun geluk boven men eigen geluk kwam. Hij verstaat dit wel maar ik hoop dat hij het volhoud want van mijn kant zijn mijn gevoelens aan het verzwakken. En ik ben een persoon eens het weg is, is het effectief weg. En zou dit graag voorkomen. We zien wel hoe het verder loopt dit was al voor ik zwanger was maar ik dacht dat dit ging beteren ik versta heus dat het ook wennen is voor hem als er opeens een kindje bijkomt. Maar als ik dit niet zie verbeteren dan wil ik niet tussen 2 vuren geplaatst worden en zal ik altijd gaan kiezen voor men kinderen zonder getwijfel.

Anoniempje 116599 07-04 om 19:34

Jaa dat begrijp ik! Dat is wat iedere (normale) moeder zou doen. Ik hoop dat hij het echt onbewust doet en er nu zodanig op let dat ook al heeft hij misschien andere gevoelens naar z'n eigen kindje, hij dit dermate goed verbergt zodat je zoontje en het liefst ook jij dit niet merkt. Het is sneu als je zoontje hier onder gaat lijden want hij kan er al helemaal niks aan doen. Je vriend zal daaraan moeten gaan werken. Denk wel dat dit even tijd nodig zal hebben 

Anoniempje 117427 07-04 om 20:39

Ik hoop op het beste! We zien wel verder. Jammer dat je niet even in de toekomst kan zien hé!

Anoniempje 116599 07-04 om 21:18

Pfff ja vertel mij wat

Anoniempje 13-06 om 19:02

Vaak zijn je gevoelens juist. Je bent niet gek. Je vriendinnen zien het tenslotte ook. Heb zelf zo een ex gehad die mijn kind (andere vader) zo niet leuk behandelde. Gesprekken net als jou gevoerd. Ja hij bedoelde t niet zo etc. Dan ging het weer even goed. Tot we een baby kregen. Hij verviel in zijn oude patroon.
Toen de kleine 8 mnd oud was heb ik hem eruit gezet. Gelukkig maar want de oudste was doodsbang geworden voor hem. Details bespaar ik je.
Wil niet zeggen dat het bij jou zo gaat verlopen. Maar negeer je eigen gevoel niet. Als ze in hun patroon blijven hangen kies dan inderdaad voor je kinderen.

Succes meis

Anoniempje 25-07 om 04:42

ik ben opzoek naar een zwangere dame die ik graag wil inhuren voor de middag de enige taak wat je hoeft te doen is met je t shirt omhoog (blote buik) te zitten en em afentoe uit te zetten heb een fetisj hiermee en wil toch wel een keer een zwangere buik insmeren met olie de vergoeding kunnen we bespreken ik ben zelf een nette gast heb alleen een zwakte voor zwangere buiken men email is chesterpark95@outlook.com

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Relatieproblemen' in het Zwangerschapsforum