Twijfels over alles

6 antwoorden en 31952830x bekeken

Anoniempje 117400 03-08 om 10:36

Hallo allemaal,
Ik ben 3 weken geleden bevallen van een zoontje en heb al een dochtertje van 5. Allemaal heel leuk en fijn hoor ik jullie denken, maar wat scheelt er dan? Wel laat ik eens beginnen :-)
We zijn hier bezig met verbouwingen, en ik heb het gevoel dat mijn vriend enkel daarvoor nog aandacht heeft. Er wordt geen zinnig woord meer tegen elkaar gesproken, tenzij hij mijn gedacht wil weten over de vloerbedekking etc. Nu weet ik ook wel dat ik nog volop aan het ontzwangeren ben en dus nog vol hormonen zit. Ik neem hierdoor alles ook veel persoonlijker op en ben erg prikkelbaar. 
Mijn bevalling is dan ook nog vlak voor de vakantie gevallen, dus lekker lang samen thuis! Ik dacht dat we ook leuke dingen zouden doen, maar niets is minder waar: 1 dag pretpark en 1 dag naar zee. That's it.
Vorig jaar is mijn vriend van werk veranderd, hij werkt nu in een familiebedrijfje, waarvan ik de eigenaars al kende als kind. Zijn baas is een superknappe vent, mijn vriend weet ook dat ik hem wel leuk vind. Tot hier geen probleem.
Na de bevalling gingen we ons zoontje showen op het werk van mijn vriend, waar ik meteen 3 dikke kussen kreeg van de baas. En ook ineens de vraag hoe het nu met mij ging na de bevalling (op zich toch een vreemde vraag van een man, maar tot daar aan toe). Hij keek me heel indringend aan en was nadien me echt van kop tot teen aan het bekijken. Voelde me erg ongemakkelijk erdoor.
Voor de bevalling had zijn baas me ineens toegevoegd op facebook. Ineens krijg ik op alles wat ik post een dikke like, behalve op een foto van mijn vriend en zoontje samen. Thuis hebben we er eens mee gelachen, maar toch speelt het door mijn hoofd. Van het ene moment op het andere stoppen de likes, en ik zie dat hij af en aan online is. (Net zoals ik, maar wat moet je nu als je in bevallingsverlof bent?)
Mijn vriend vertelde dat zijn baas erg ongelukkig is in zijn huwelijk en dat het lijkt alsof hij op een excuus wacht om eruit te stappen. Enkel nog samen voor de kids. 
Zijn zus is medezaakvoerster en ze waren al lachend overeengekomen dat een goeie vrouw borsten en een kont moet hebben. (Mannenwereld, dus aan flauwe schunninge praat geen gebrek). 
Als je je dan bedenkt dat de bass mij aan het bekijken was (lees: naar mijn kont en borsten aan het staren), dan ga je toch 1+1 doen? Zeker met alles wat je weet over zijn huwelijk en de likes op facebook? 
Ik twijfel aan alles momenteel, en heel erg aan mijn relatie. Bepaalde twijfels heb ik al uitgesproken tegen mijn vriend, behalve de twijfel over onze relatie. Daar ben ik op zich nog niet klaar voor. Alleen weet ik niet wat ik moet doen.

reageer

Anoniempje 116599 03-08 om 12:56

Hey meis,

Ik denk dat dit het gebrek aan aandacht in je relatie op dit moment is in combinatie met je hormonen. Hiervoor zag je ook niks meer dan gewoon een knappe vent als leidinggevende van je vriend? Je kan je vooral na de bevalling zo ontzettend eenzaam voelen en al helemaal als je partner alleen maar met zichzelf bezig is. Ik herken dit ook bij de geboorte van mijn zoontje en ik ben maandag uitgerekend van de tweede dus het spookt zo nu en dan ook in mijn hoofd weer.. je bent erg vatbaar voor aandacht van anderen nu vooral omdat je dat thuis niet krijgt. Ik denk persoonlijk dat het wat tijd nodig heeft en zodra jullie aan deze nieuwe situatie gewend zijn en alles weer een beetje loopt het beter gaat. Ik zou niet teveel aandacht aan die andere man besteden voordat je dingen doet waar je spijt van krijgt en die achteraf alleen goed voelde op het moment. Ik vond bij mijzelf dat ik pas een ritme had gevonden toen mijn zoontje drie maanden was, het begin was zo zoeken en vermoeidheid, hormonen en irritaties.

Ik hoop dat je eruit komt 

Anoniempje 117400 03-08 om 17:33

Thanks, ik weet dat het waarschijnlijk in mijn hoofd groter is dan in werkelijkheid.
En ik vermoed dat ik het me ook meer aantrek omdat ik de familie al langer ken dan mijn vriend 
Want van het ene moment op het andere is het liken gestopt en voel ik me best teleurgesteld! 

Anoniempje 116599 03-08 om 18:37

Je bent nu ook gewoon vatbaar voor die aandacht, ik begrijp wel dat je teleurgesteld bent daardoor. Maar dat komt ook omdat je er nu meer mee bezig bent. Voorheen had het je waarschijnlijk niet eens opgevallen

Anoniempje 117400 03-08 om 23:01

Tja toch wel hoor. 
Heb altijd al grappend tegen mijn vriend gezegd dat ik zijn baas wel een Christian Grey type vond! En mijn vriend lacht op zijn beurt weer met het feit dat ik altijd sprakeloos ben als ik hem zie.
Hopelijk klaart het snel op.

Anoniempje 116599 22-08 om 21:25

Hoe gaat het nu met je?

Ik ben inmiddels vorige week bevallen en morgen hier de laatste kraamdag.. merk dat ik ook last weer krijg van vervelende gevoelens. Pfff het ging de eerste dagen zo goed maar het idee dat ik na morgen weer alleen ben en dan met twee kinderen.. die eenzaamheid had ik ook met mijn zoontje pas toen ik ging werken werd dat minder. Stomme hormonen 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Twijfels over alles' in het Zwangerschapsforum