Overgewicht

6 antwoorden en 32006843x bekeken

Anoniempje 131218 11-08 om 09:06

Hoi allemaal, 
Deze maand hebben wij voor het eerst geprobeerd om een kindje te krijgen. Iedereen om mij heen riep maar dat het toch niet de eerste keer zou lukken enzo. Toch is het de eerste keer gelukt! Ik ben er ontzettend gelukkig mee, maar heb overgewicht(bmi 39). Ik ben nu iets verder dan 4 weken en maak me er toch zorgen over. Ik ben voor de zwangerschap 7 kilo afgevallen en ga natuurlijk nu niet bewust lijnen maar goed gezond eten. Ik ben op zoek naar vrouwen die ook zwanger zijn met overgewicht die hun verhaal kwijt willen. Ik weet dat het slecht is, maar ik had dit ook nog niet zo snel verwacht en ben er best onzeker over en vind het allemaal echt heel spannend nu. 

reageer

Anoniempje 66790 11-08 om 13:28

Ik heb ook overgewicht en nu 2 x succesvol zwanger geweest en bevallen. Je zult wel te horen krijgen dat je moet opletten dat je niet teveel aankomt en je zult extra gecontroleerd worden op suiker. (Er is wel een grens dat je niet meer bij verloskundige kan blijven en naar gynacoloog moet meen ik maar die weet ik niet.

Eerste keer ben ik 6 kilo aangekomen en 2e keer nog minder. Dus ik was steeds lichter na de bevalling dan daarvoor.
Gewoon gezond en normaal eten. Wat je kunt is regelmatig kleine beetjes eten en opletten met de hoeveelheid koolhydraten.

Veel succes met je zwangerschap!

Anoniempje 126841 11-08 om 22:25

Ik ben erg benieuwd naar de reacties.. Dus lees graag even mee. Ben zelf bezig om zwanger te worden. Ook ik heb overgewicht en ben ook al iets ouder. Ben soms bang dat dat een reden dat het misschien niet meer gaat lukken. Dus wil graag lezen hoe meer mensen dit beleven

Anoniempje 25-10 om 05:25

Hoi hoi, 

Ik heb ook over gewicht. BMI is 39 en ben nu 15 weken. Alles gaat goed. En ik voel me ook goed. 
Ik kreeg alleen wel te horen dat het zoiezo geen thuis bevalling wordt, maar in het ziekenhuis. Zelfs al verloopt de zwangerschap goed. 
Ik snap de achterliggende reden wel, toch ben ik wel telleurgesteld. Ik wil het liefst een thuis bevalling. 
Verder eet ik gewoon tot weinig, dit puur omdat ik bij meer eten, misselijk wordt. Ik ben nu 1 kilo aangekomen en wie weet hoe het verder loopt. 
Ik heb 2 jaar de prikpil gehad en werd pas na 8 maanden ongesteld, daarna duurde het 11 maanden tot we zwanger werden. Dit omdat mijn hormoon huishouding op de hobbel was. Dit te hebben aangepakt, was het vrij snel raak. 2 weken? 
Ik geloof zelf persoonlijk dat elk lichaam anders reageerd eb anders in elkaar zit. Ja overgewicht kan misschien tot veel complicaties lijden, maar dat hoeft niet zo te zijn. Slankere dames kunnen ook met problemen kampen. Maar het is net hoe je lichaam ook reageerd. En voelt alles goed, dan gewoon lekker genieten. 

Groetjes

Anoniempje 131218 29-11 om 16:56

@37 jaar, sorry wist even niet hoe ik je aan moest spreken haha! Je gewicht kan te maken hebben met je vruchtbaarheid, maar dit hoeft niks te betekenen! Ik ben ondertussen 20 weken zwanger rn net de 20 weken gehad en alles gaat helemaal goed! Sowieso ga je waarschijnlijk niet bij een verloskundige lopen maar in het ziekenhuis omdat dat noodzakelijk is met overgewicht. Ik vind het eerlijk gezegd wel prettig. Ook het idee van in het ziekenhuis bevallen vind ik ook fijn. Niemand heeft mij tot nu toe veroordeelt! Of naja opmerkingen gemaakt. Misschien achter mn rug om maar dat doen mensen toch wel
@ 30 jaar(ook sorry) om een bmi van 29 zou ik me niet al te veel zorgen maken. Juist het zorgen maken zorgt voor spanningen. Het is veel makkelijker gezegd dan gedaan, maar doordat wij dachten dat het lang zou duren hadden wij zoiets lang leven de lol en we zien wel en waarschijnlijk door die relaxedheid ging het gelijk goed. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Overgewicht ' in het Zwangerschapsforum