Geen vriendinnen

14 antwoorden en 29910159x bekeken

Anoniempje 14-01 om 16:30

Ik zit ergens mee.. ik ben zwanger en hoop dat er iemand is die me wat raad kan geven. Ik ben een jonge vrouw die bijna geen vriendinnen heeft, nu maakt het me normaal gesproken niets uit maar in dit geval is het best rot ivm de aankomende babyshower. Wat kan ik eigenlijk doen? Er is iemand die een lijst wil met namen en telefoonnummers om het te organiseren! Wat kan ik nou doen? Ik kan slechts 3 mensnen doorsturen? 
Hoop dat iemand me wat raad kan geven

reageer

Anoniempje 136840 14-01 om 16:33

Als ik een ding in het leven geleerd heb is het om mijn circel klein te houden. Hoe heerlijk is het om met een klein clubje en familie het te vieren. Dierbaren mensen heb je ook nodig in het leven, de rest zal toch niet om jou zwangerschap bekommeren (om het maar even recht voor ze raap te zeggen).
Maak je niet druk hoor Meis en gefeliciteerd met je zwangerschap:-) 

Anoniempje 14-01 om 16:36

Ik zou dat gewoon overslaan. Heb zo wat hetzelfde aan de hand. Om diezelfde reden heb ik ook geen vrijgezellen gedaan wanneer ik trouwde. 
Je bent dus zeker niet alleen hoor!

Anoniempje 14-01 om 17:34

Misschien behalve je paar goede vriendinnen ook mensen vanuit je familie uitnodigen zoals je moeder, schoonmoeder, schoonzus of eigen zusje als je die hebt. Een babyshower in amerika is niet alleen voor vriendinnen maar ook voor (vrouwelijke) familieleden. Plus klein kan ook gezellig en intiem zijn. 

Anoniempje 14-01 om 18:38

Bedankt voor jullie reacties! Ik vind het wel heel erg fijn om het allemaal te lezen. Ik zou inc fam en ouders uitkomen op 8 mensen waarvan 6 famililieleden 

Anoniempje 14-01 om 18:39

Dat is toch wel raar om te zien dan..

Anoniempje 131695 14-01 om 19:05

Misschien is het een idee om toch de 8 mensen uit te laten nodigen en dan doe je alsof je het klein wilde houden.. ik zou me eerlijk gezegd niet druk maken hoor meid!

Anoniempje 14-01 om 19:05

8 is een mooi gezelschap dan kun je ook tenminste met iedereen praten. 

Anoniempje 66790 14-01 om 21:18

Mijn babyshower bestond ook volledig uit familie.
Als ik heel eerlijk ben heb ik ben ik totaal uitelkaar gegroeid met mijn oude vriendinnen en zie/spreek ik die niet meer. Ik moet zelf zeggen dat ik er niet zo'n moeite mee heb.
Als jij het geen probleem vind dan is het toch prima.
Waarom zou het er raar uitzien??

Anoniempje 15-01 om 09:17

Ik zou zelf nooit een babyshower voor mezelf organiseren, want ik vind niet dat je mensen moet verplichten iets voor jou te kopen. Maar goed ik ben dan ook niet zo van het Amerikaanse gedoe hier introduceren. 
Mijn vrienden organiseerden het uit zichzelf voor mij en dat wat erg lief. Met een groepje van rond de 10 familie en vrienden was het best gezellig. Dus ik zou zeggen zolang de mensen die zich voor jou interesseren er zijn in het het leukst zelfs al in het maar een kleine groep.

Anoniempje 131710 15-01 om 15:49

Als ik het goed begrijp, wordt het ook georganiseerd door iemand anders? 
Ik zei gisteren nog tegen mijn vriend: als iemand jou benadert voor het organiseren van een babyshower... Hoeft voor mij niet! Mag je gerust doorgeven. Bij mij is het hele vriendengedoe toch al complex sinds ik zwanger ben, dus laten we het vooral niet lastiger maken! 
Gezellig met familie een high tea of lunch lijkt me dan veel gezelliger. 

Maar dat is voor mij hoe het voelt. Jouw verhaal komt wel over alsof je het zelf leuk vindt en niet dat je moet gaan kiezen wie wel en wie niet. Het moet je wel positieve energie opleveren. Doe waar jij je goed bij voelt! 

Anoniempje 131695 15-01 om 20:15

Ik snap wel wat je bedoeld.. dat je familie het raar vind en dus misschien gaat "roddelen" ofzo over dat je maar twee vrinedinnen hebt! Ik snap dit omdat ik dit ook herken! Ben wel benieuwd wat je besluit zal zijn

Anoniempje 16-01 om 19:18

Herkenbaar, Ik heb maar 1 vriendin. Deze is net bevallen van een kindje en heeft een babyshower gehad, ik was ook uitgenodigd maar kon helaas niet heen. Bij haar kwamen veel meiden en het moet een leuk feestje geweest zijn. Maar ik weet dat als ik weer zwanger zou mogen worden, er voor mij zoiets niet in zit. Geen shower, geen feestje.. Er valt immers niemand uit te nodigen. Dit doet soms knap zeer, maar ondanks dat vind ik het eigenlijk ook wel best zo

Anoniempje 19366 25-01 om 13:21

Ik heb gemerkt dat je met kinderen veel sneller vrienden maakt. Ga de cursus Baby in Beeld doen bij het consultatiebureau, ga naar babyzwemmen, gym, muziek, mamacafé etc. Genoeg vrouwen die in dezelfde levensfase zitten. Heb je nu niet veel aan, maar echt, nadat je kinderen hebt gekregen is het maken van vrienden een stuk makkelijker. 

Anoniempje 124642 25-01 om 14:40

Hi meid. Ik heb 3 goede vriendinnen en verder was mijn familie er. Alle familie die mij lief is niet alleen vrouwen. Mijn vriend zijn ouders mijn schoonzus en zus en mijn vader en zijn vriendin. We hebben Heerlijk gekletst en ik heb totaal dat enorme feest niet gemist met allemaal vrouwen. Zelf heb ik altijd Eem beetje een nep gevoel bij dat soort feestjes. Hoe kan een volwassen vrouw met Een druk leven Een goede vriendschap onderhouden met 15 a 20 vrouwen?? Ik ben heel
Blij en dnaknbaar voor mijn geliefde en hoo dat jij ook blij zult zijn met jouw momentje ongeacht hoeveel mensen er komen

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Geen vriendinnen' in het Zwangerschapsforum