Verlangens

4 antwoorden en 29896881x bekeken

Anoniempje 16-01 om 19:12

Hallo allemaal, 

Er moet me wat van het hart. 
Ik ben vorig jaar maart bevallen van een prachtige, gezonde dochter. Helaas is de vader er halverwege de zwangerschap vandoor gegaan en sindsdien heb ik ook niets meer vernomen. Sinds 4 maandjes heb ik een hele lieve vriend, die heel goed met mijn dochter kan opschieten en al echt als een vader voor haar kan zijn, en voor haar zorgt wanneer ik het even druk heb. Ik heb namelijk een eigen zaak, dit doe ik grotendeels allemaal zelf dus je kunt je voorstellen dat het sons hectisch is met de zaak&baby.
Met dit in het achterhoofd weet ik heel goed dat het alles behalve slim is om zwanger te raken. 1) klein kind, nog geen jaar oud 2) eigen zaak 3) relatie van nog maar 4 maand.
En toch.. Toch heb ik dat verlangen naar een zwangerschap. Na de bevalling ben ik niet meer aan de pil gegaan, mede omdat dit toen nog nergens voor nodig was. Mijn cyclus is niet heel regelmatig en het is dan ook al voorgekomen dat ik "overtijd" was. Achteraf bleek er niks aan de hand en was m'n eisprong gewoon wat later dan de handige App die ik gebruik voorspelde. Maar toch moet ik goud eerlijk bekennen dat ik wel een lichte teleurstelling voel als de testjes negatief zijn en na dagen wachten en stiekem testen mijn menstruatie toch komt opzetten
En dan ben ik boos en teleurgesteld op mezelf. Boos, omdat ik beter weet en heel goed snap dat nu nog niet de juiste tijd is, en ondertussen teleurgesteld dat de testjes negatief zijn 

reageer

Anoniempje 133264 16-01 om 21:11

Hoe staat je vriend er tegenover?

Anoniempje 16-01 om 21:43

Zou zelf toch nog even gewacht hebben. Je kindje is nog geen jaar oud en je relatie is nog pril. Je kunt natuurlijk nooit weten of je voor altijd bij elkaar blijft. Maar je hebt wel een verantwoordelijk naar je kindje. 4 maanden is in mijn ogen wat kort om te kunnen bepalen of jullie voor elkaar bestemd zijn met een kindje erbij. Zelf zou ik een jaar wachten meestal is de roze wolk dan wel weg en als je elkaar dan nog steeds leuk vind kun je verder over de toekomst na gaan denken. 

Anoniempje 16-01 om 22:08

Mijn vriend wil wel kinderen, maar vind het nu nog wat te vroeg, wat ik heel goed begrijp. Desondanks word er vaak genoeg onveilig gevreeën. Er zijn condooms maar die worden vaker niet dan wel gebruikt. Ik ben niet bewust bezig om zwanger te worden, maar ik doe ook niet hard mijn best het te voorkomen.

Ik ben het ook met bovenstaande eens, en ik moet af en toe echt mijn best doen mijn gezonde verstand erbij te houden maar dit is wel eens moeilijk 

Anoniempje 16-01 om 22:30

Jullie zijn beide verantwoordelijk als het gaat om anticonceptie. Of je nu de pil, condoom, spiraal of iets anders gebruikt. Jullie zullen of iets moeten kiezen wat bij jullie past of het risico op een zwangerschap moeten aanvaarden. Geldt zowel voor jouw als je vriend.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Verlangens' in het Zwangerschapsforum