Ik wil hier weg.. Maar hoe

3 antwoorden en 29657711x bekeken

Anoniempje 01-02 om 15:43

Jeetje wat een verhaal en wat een druk op je schouders. Je wilt natuurlijk niemand teleurstellen, je moeder niet en je kind niet. Het klinkt alsof je het overzicht kwijt bent en als je niet oppast zou je wel eens tegen een burnout kunnen gaan zitten als ik je verhaal zo lees.
Ik heb geen verstand van een bedrijf runnen maar zou het niet helpen voor je overzicht op alles om het eens op papier te zetten wat er moet gebeuren. Een takenlijst bijvoorbeeld, splits die dan uit in zorg voor je kind, je huishouden en je bedrijf. Kijk daarna wat je geheel of gedeeltelijk kunt deligeren naar werknemers? of uitbesteden aan b.v een acountant, huishoudster, kinderopvang/oppas/oma. Plan momenten rust en familietijd in. En pas op jezelf, je kunt pas goed voor een ander zorgen als je goed voor jezelf zorgt

reageer

Anoniempje 137149 02-02 om 10:52

Bedankt voor je reactie, 
Ik heb inderdaad soms het gevoel tegen een burn out aan te zitten, de globale boekhouding word door mijn moeder gedaan, de rest door een accountant.
Iedereen blijft maar zeggen hoe knap ze het vinden dat ik dit allemaal doe, en ik knik maar ja en het wil allemaal wel, terwijl ik ondertussen denk, jullie moesten eens weten. Het wil helemaal niet en ik zie als een blok op tegen het nieuwe seizoen. Ergens blijf ik duimen dat er opeens een gouden oplossing komt, maar misschien is dat een beetje naïef. Ik heb het gevoel er zelf wat aan te moeten doen, maar dat gaat niet zomaar. Dit is momenteel mijn woning, werk en pensioen pot. Als ik ermee zou stoppen moet ik een nieuwe woonplek zoeken, werk dat te combineren valt met mijn dochter en hopen dat er ergens nog wat over blijft voor mijn oude dag, al is dat wel een van mijn laatste zorgen op dit moment.
Mijn vriend krijgt binnenkort te horen of hij een vast contract krijgt, en zo ja, dan hoop ik dat we in de toekomst een huisje kunnen kopen en ik hier dus weg kan 

Anoniempje 131767 02-02 om 23:28

Kun je eens wat meer info geven over de zaak? Heb je personeel in dienst? Loopt de zaak goed? Kun je wellicht wat doen met de openingstijden? 
Wat voor soort zaak is het? Horeca is een nogal ruim begrip.
Kun je eventueel op een andere manier inkomsten derven? Bijvoorbeeld door het verkopen of tentoonstellen van producten van lokale kunstenaars of iets dergelijks.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Ik wil hier weg.. Maar hoe' in het Zwangerschapsforum