Angst voor zwanger zijn

2 antwoorden en 27988853x bekeken

Anoniempje 141262 10-06 om 14:41

Hallo allemaal,

Ikzelf ben nieuw op dit forum. Ik ben aan de pil, slik hem netjes elke dag. Mijn leeftijd is 24 jaar, mijn vriend is 23 en in November gaan ze een geregistreerd partnerschap aan  Kinderen zitten (nog?) niet in het plaatje.

Alleen sinds een week of 2 vertoont vooral onze hond vreemd gedrag. Hij gaat constant bij mij liggen/zitten en blaft/gromt soms uit het niets richting het raam. Het is haast alsof hij me wil beschermen. Daarbij komt nog dat ik last had van zware hoofdpijn. Ook was ik misselijk en had ik buikpijn. Eerst dacht ik dat dit mijn ziekte was (ik ben Ziekte van Crohn patient) maar mijn bloed en ontlasting is onderzocht en er is niks aan de hand. Naast dit allemaal ben ik ook erg snel moe. Als ik om 10 uur in bed lig voor school sta ik om kwart over 7 op en ben ik om 8 uur in de avond alweer moe. Zelfde in het weekend. Tussen 10 en 11 naar bed toch rond 8 weer moe. Volgens mijn vriend zijn mijn borsten gevoeliger en dit is inderdaad soms het geval, maar niet altijd. Ook heb ik laatste dagen ineens erg veel last van enorme eetbuien dat ik veel meer eet dan ik normaal doe. Maar ik heb voor zover ik weet geen diarree gehad en ook niet overgegeven.

Oke nu moet ik dus nog een week de pil slikken en daarna is mijn stopweek en dan zien we het wel. Maar wat denken jullie hiervan?

reageer

Anoniempje 137542 10-06 om 18:47

Ik denk niet dat ik aan de hand van je symptomen kan bepalen of je zwanger bent. Je symptomen kunnen namelijk lijken op een zwangerschap, maar het hoeft helemaal niet te betekenen dat je zwanger bent. Ook is de pil 99% procent betrouwbaar, wanneer je deze natuurlijk elke keer netjes inneemt. Het kan natuurlijk zo zijn dat je een keer ziek bent geweest, seks hebt gehad en daardoor je pil onbetrouwbaar is geworden. Mijn advies aan jou is dus ook om een zwangerschapstest te doen, dit is de enige manier waarop je kunt uitsluiten of je zwanger bent of niet. Succes!

Anoniempje 136801 15-06 om 19:14

Ik zou ook gewoon testen, je krijgt pas zwangerschapsverschijnselen als je Hcg aanmaakt dus dan zou een test al wel positief kunnen zijn. Zo niet na een paar dagen herhalen.
Maar de kans dat je zwanger bent is natuurlijk klein bij juiste gebruik van de pil. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Angst voor zwanger zijn' in het Zwangerschapsforum