Zwanger en twijfels

9 antwoorden en 27601563x bekeken

Anoniempje 16-07 om 10:21

Na lang twijfelen toch maar een berichtje omdat het me telkens bezig houd. Misschien kunnen jullie meekijken/geruststelling geven 
Op 15 oktober en 20 oktob heb ik seks gehad met persoon A. Op 20 oktober is hij niet klaargekomen. Daarna hebben we besloten om contact te verbreken. Overigens was ik aan de pil maar weet ik niet precies meer of ik hem altijd op vaste tijdstipen heb ingenomen. 
Begin november ben ik volgens mij nog ongesteld geweest. Daarna ben ik in november meerdere malen met m’n nieuwe vriend B naar bed geweest. Eind december testte ik onverwachts positief en was bij m’n eerst echo op 12 januari 8weken6dagen. Tweede echo 3 weken later gaf 12w1dag aan en bij de rest van de echo’s loopt de kleine ook netjes op schema wat betreft de uitgerekende datum. 
Als ik terugreken aan de hand van de echo dan heeft de bevruchting eind november plaats moeten vinden. Nu weet ik dus mijn cyclus niet, gezien ik aan de pil was (ben deze in november zeker een keer vergeten).
 Is er een mogelijkheid dat persoon A toch de vader is? Of is dit eigenlijk niet mogelijk? Zowel persoon a als persoon b zijn op de hoogte van de situatie. 

reageer

Anoniempje 140029 16-07 om 11:16

Als de bevruchting eind november was dan is B de vader. Sperma kan een tijdje overleven na uit de mannelijk lijf vertrokken te zijn maar niet zo lang. Waarschijnlijk ben je zwanger geworden na het moment dat je de pil een keer vergeten was en in die periode onbeschermd seks had met B.
Hoop dat je ondanks dat het blijkbaar niet gepland had wel kunt genieten van je zwangerschap en straks van je kindje

Anoniempje 16-07 om 11:26

Wanneer precies de bevruchting was kan ik niet zeggen, ik ga uit van de echo’s die ik gehad heb en die qua groei elke keer gelijk lopen (soms een paar dagen verschil)  dus ga er vanuit dat dat qua termijn wel klopt? Als ik dus op 12 januari 8weken6dagen zwanger was, klopt het dan dat de bevruchting ongeveer in de week van 20 november heeft plaatsgevonden? 

Anoniempje 139978 16-07 om 14:27

Het kan alleen persoon A zijn, als je op dit moment 38 weken en 5 dagen ver bent, maar als het goed is ben je nu 35 weken en 4 dagen ver?

Anoniempje 16-07 om 14:58

Klopt, ik ben op dit moment 35 weken en 4 dagen. Met de termijnecho zullen ze er wel geen 3 weken naast zitten toch? 
Bedankt voor jullie reactie 

Anoniempje 139978 16-07 om 15:12

Dat denk ik niet hoor, zij hebben zoveel kennis ervan en afmetingen en alles..of je kindje moet echt een achterstand in groei hebben, maar dan nog. Mbt je verhaal en de echo's, zou ik niet aannemen dat het persoon A is.

Anoniempje 16-07 om 21:04

Bedankt voor jullie reacties. De kleine is absoluut welkom, maar toch wel een verrassing aangezien ik ook dacht niet of minder vruchtbaar te zijn. 
Dan ga ik er vanuit dat persoon B de vader is. Nu met verlof ga je toch meer nadenken en piekeren soms.. niet even fijn altijd. Hormonen ook... plus dat ik gewoon echt mn cyclus niet weet, en dus geen flauw idee heb hoe die in elkaar zit. 
Nog even benieuwd; hoe lang na de bevruchting vind eigenlijk +- de innesteling plaats? 

Anoniempje 139978 16-07 om 21:38

Tussen de 5 en de 12 dagen na de bevruchting. 

Anoniempje 17-07 om 10:47

Echo's zitten er geen weken naast. Alleen een paar dagen dagen hoogstens. En dan alleen voornamelijk in het begin. Dan zullen ze trouwens eerder minder als te meer  meten als ze weken ernaast zitten. (Dan zitten ze er niet naast maar is je eisprong misschien gewoon niet zoals je dacht of weten mensen zelf niet precies wanneer het was gebeurd )
Dus vast van vriend B (bovendien rekenen ze altijd vanaf je laatste menstruatie. Dus die 8 weken betekend dat de bevruchting/eisprong 6 weken geleden waren ongeveer 

Anoniempje 17-07 om 15:30

Dankjewel! Ja precies, zo had ik dat ook gerekend. De termijnecho van 12 weken en daarvan 10 weken teruggeteld om tot de eisprong/bevruchting te komen. En dan kwam ik tot bevruchtingsdatum ergens rond 24 november. Maar weet mn cyclus dus niet, dus is vooral vertrouwen op de echo’s. Maar ga er inderdaad vanuit dat ze het verschil tussen een echo met 9 weken en een echo met 11 weken bijvoorbeeld wel kunnen zien 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zwanger en twijfels' in het Zwangerschapsforum