Ik voel me schuldig

6 antwoorden en 23903353x bekeken

Anoniempje 23-04 om 12:35

Hoi mama's,
Ik voel me al een tijdje heel schuldig maar ik durf het niet hardop uit te spreken. Ik heb een peuter van 2 jaar en een baby op komst. Ik heb nu verlof en vind de dagen met de oudste alleen thuis echt pittig. Ik kijk gewoon op tegen een nieuwe dag. Hij gaat constant de strijd aan. Ook als ik met hem ergens heen ga is het een groot drama. Toen ik nog werkte was ik gewoon blij dat ik kon gaan werken. Maar daar voel ik me dus heel schuldig om, want ik hou super veel van hem en hij is hartstikke lief maar ook gewoon een echte peuter. 
Herkent iemand dit? en gaat dit gevoel weer weg?

reageer

Anoniempje 23-04 om 12:48

Het is niet je kind maar zijn gedrag dat je niet kunt uitstaan. Misschien verergert door je hormonen. Probeer je niet schuldig te voelen, probeer er een weg in te vinden. Hoe oud is hij?

Anoniempje 111145 23-04 om 12:51

Helaas hoort dit bij de leeftijd van je peuter. Ik ben 2 en ik zeg nee! En geloof me het komt echt weer goed! Beloon je peuter voor de goede dingen die hij doet

Anoniempje 23-04 om 13:07

Bedankt voor jullie reacties. Hij is net twee. Het is inderdaad zo dat ik zijn gedrag vervelend vind en niet hem. Dat helpt me al wel. Ik kan het normaal gesproken best relativeren maar de zwangerschap valt me best zwaar dus dsn is alles snel teveel. 

Anoniempje 23-04 om 20:38

Herkenbaar hoor! En het is zo moeilijk om te focussen op het positieve en dit te belonen als je, mede door de hormonen, alleen het negatieve ziet mijne word bijna 4 en soms moet ik echt weglopen van hem omdat ik dan niet meer voor mezelf insta, of naja zo voelt het. En dan komt dat geweldige moeder schuldgevoel  

Anoniempje 23-04 om 20:51

Waar mijn kinderen heel gevoelig voor zijn is hoe ik mij voel. 

Als ik veel zing en dans op een dag steekt dat ze aan. Als ze goed luisteren of uiteindelijk luisteren echt bewust en duidelijk tegen ze zeg wat goed en fijn dat je luistert. Mama is trots op je. Dan zie ik ze glunderen. De mijne zijn 14 bijna 13  4 en ruim 2,5 jaar. Werkt bij elke leeftijd nog prima! 

Anoniempje 23-04 om 21:38

Bedankt voor de tips! Ik denk ook echt dat mijn gemoedstoestand van invloed is. Ik ga erop letten. Bedankt!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Ik voel me schuldig' in het Zwangerschapsforum