Enorme ruzie met partner

5 antwoorden en 21266707x bekeken

Anoniempje 12-12 om 16:42

Hoi,

Helaas zitten mijn partner en ik in een fertiliteit traject, helaas lukt het ons niet om zwanger te raken, we proberen er alles aan te doen, leven zo gezond mogelijk en mijn man was per oktober succesvol gestopt met roken, hij heeft dit 3x eerder geprobeerd en ik moest er toen via via achterkomen dat hij weer rookte. Nu waren we afgelopen week in het ziekenhuis en is er geen reden gevonden voor het uitblijven van een zwangerschap, ze prezen het enorm aan dat mijn man niet meer rookte en ik was enorm trots, nu begreep ik afgelopen week al dat 1 van zijn collega's weer is gaan roken en verteld mijn man vandaag dat hij ook maar weer begonnen is via de app. Ik ben zo boos, teleurgesteld en verdrietig waaruit we enorme ruzie hebben gekregen.ik wil dat hij professionele hulp zoekt om te stoppen en hij weigert dit.Voor mij is het op, ik ben op na zoveel jaar dat het ons niet lukt en vooral boos dat hij ons percentage van vruchtbaarheid op het spel zet. Ik weet niet wat te doen, het is zo geëscaleerd dat ik niet meer naar huis wil en van mening ben om even rust te pakken. Mijn mening is dat hij er niet alles voorover heeft om ons een kans te geven en alles er voor te doen. Hij zegt dat ik me aanstel en absoluut niet hulp gaat zoeken. We komen er niet uit, ik moet het even van me afschrijven, ik weet dat als we mekaar nu zien dat de hel los breekt omdat we via de app al zo boos op.mekaar zijn geworden en ik voel die behoefte ook niet zo nu. We staan gewoon lijn recht tegenover mekaar. Wat is jullie mening? Ben ik te hard? Of doet hij er niet genoeg voor?

reageer

Anoniempje 143560 12-12 om 17:39

Ik zou er rustig met je partner eens over praten. Weet hij dat je het heel erg vindt als hij rookt? En beseft hij ook wel wat de consequenties daarvan zijn? Helaas kan je iemand niet dwingen om te stoppen. Ik snap je frustratie, maar ik denk ook niet dat jullie niet zwanger worden alleen maar omdat hij rookt. Er zijn wellicht nog meer redenen die meespelen. Probeer met elkaar te praten en tot een oplossing te komen. 

Anoniempje 131797 12-12 om 21:52

Hè meid , zelf wil ik ook even reageren want wij zitten ook in het fertiliteits traject ... spijtig genoeg in het ergste traject wat er is ( in mijn ogen ) . Mijn man is altijd enorm sportief geweest , eet gezond , rookt niet , drinkt niet ..: En toch is mijn man onvruchtbaar  dus wij moeten het KID traject in als we een kind willen ..
Waar ik naartoe wil : hoe gezond je ook leeft , zelfs dan kan het fout zijn .. dus in mijn ogen is het roken niet echt een groot probleem .. Maar natuurlijk komen er vele frustraties los als het niet lukt .. wij hebben ook momenten gehuild en ruzie gemaakt  en mijn man had me zelfs de keuze gegeven om hem te verlaten maar wij zijn door heel deze situatie gewoon veel hechter en sterker geworden want uiteindelijk in deze medische  molen heb je enkel elkaar enorm hard nodig.
Ik hoop dat jullie net zoals ons sterker Door deze periode gaan komen 

Anoniempje 13-12 om 07:24

Wat lief dat jullie de moeite nemen om te reageren en wat ontzettend sneu dat er nog een stel is waar het niet wil, sterkte voor jullie.??
Wij hebben gisteravond gepraat nadat ik heel erg overstuur ben geworden, mijn man schrok dat het zo hoog zat, eigenlijk ben ik gewoon even op, gister kregen we namelijk ook te horen dat er voor de 2e keer kanker is geconstateerd bij mijn jonge zus en dit traject van ons en mijn man die weer begonnen is maakte dat ik overliep. Hij gaf aan dat het een verslaving blijft en geeft aan dat hij dit zo nu en dan doet om te ontspannen, ik snap dat ergens en ben blij dat we gesproken hebben maar blijf toch waf teleurgesteld, een dingetje voor mezelf om daarmee om te gaan.
En wat jullie ook zeggen, het voelt voor mij als het enige wat we er zelf aan kunnen doen en dat hij geen hulp wil voelt inderdaad exact als dat hij er minder voor wil gaan.
Het heeft even tijd nodig en ikzelf even rust, het is even teveel. Even een stap terug.
Bedankt voor jullie lieve reacties.

Anoniempje 14-12 om 07:28

Fijn te lezen deb! En sterkte samen!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Enorme ruzie met partner' in het Zwangerschapsforum