Voorkeur voor meisje

10 antwoorden en 17670809x bekeken

Anoniempje 06-10 om 22:49

Hé, ik ben Sara en moeder van 3 zoons. We hebben de wens voor een dochter. Ik weet dat dit niet heel geaccepteerd is en ik durf het dan ook nergens uit te spreken. Ik heb gelezen over het aanpassen van je dieet en levensstijl etc. Zijn er hier mama's die ook één bepaald geslacht hebben en zich kunnen schalen onder een vaste levensstijl.
Voor jongensmama's zou dit betekenen dat je veel zout eet, rood vlees en weinig fruit en melk
Voor meisjesmama's zou dit betekenen dat je veel zuivel drinkt, fruit eet en weinig zout eet.
Ik herken me wel in de jongensmama aangezien filet American, biefstuk en carpaccio mijn lievelingseten is. Ik ben een beetje aan het uitzoeken of het het waard is om op mijn voeding te gaan letten.
Mijn wens is echt heel sterk.
Graag geen oordelen over als het maar gezond is etc. Dat is uiteraard het allerbelangrijkste. 

reageer

Anoniempje 06-10 om 23:18

Ik ben zwanger van een meisje, en ik eet veel zout. Ik eet ook wel veel fruit. Dus bij mij klopt die bepaalde levensstijl niet helemaal. Veel geluk en hopelijk mogen jullie nog een meisje verwachten

Anoniempje 07-10 om 07:48

Ik begrijp niet zo goed waarom je geen voorkeur zou mogen hebben? Volgens mij zeg je nergens dat een jongen niet welkom zou zijn toch? Ik denk dat ieder stel wel aan elkaar vraagt waar de ene en waar de ander op hoopt. Ik geloof helemaal niet in een dieet ofzo. Wel schijn je het te kunnen voelen aan je zwangerschap; veel misselijk zou een meisje zijn?

Anoniempje 150445 07-10 om 08:29

Hm ok ik vind dit ineens overal maar nogmaals: de man bepaalt het geslacht. Wat jij eet heeft hier totaal geen invloed op dus.

Anoniempje 151102 07-10 om 08:38

De man bepaald het geslacht, hier heb jij als vrouw totaal geen invloed op! Trouwens, ook de man heeft geen invloed dmv eetgewoontes om het geslacht te bepalen!
Wat wel bekend is: de ene man heeft wat meer spermacellen met het mannelijk chromosoom en de ander met het vrouwelijke chromosoom. 
Hier mama van een jongen en een meid en nu zwanger van nog een meid. Dit is gewoon zo gegaan.

Anoniempje 07-10 om 14:13

Je kan dmv een dieet wel de zuurtegraad in je baarmoeder veranderen. Vrouwelijke zaadcellen kunnen beter overleven in een zure omgeving. Jongens overleven hier niet goed in. Dus het kan zeker. Ik denk ook zeker niet dat je voeding aanpassen kwaad kan. Dus als je wens zo groot is voor een meisje, lijkt het me een kleine moeite. Trouwens is het wel zo dat elke man beide geslachten kan produceren, maar niet elke vrouw haar eitjes laten een bepaald geslacht toe. Het kan zijn dat je telkens een miskraam krijgt wanneer je een bepaald geslacht draagt.

Anoniempje 07-10 om 23:55

Nou dat laatste is dus precies wat ik denk. Ik raak namelijk snel zwanger. 1e keer was raak. Mijn oudste zoontje. 2e poging was raak maar vroege miskraam. 3e keer was ook weer meteen raak. Mijn middelste zoon. 4e en 5e poging twee vroege miskramen. 6e keer mijn jongste zoon. Ik ben dus iedere keer zwanger geweest als we ervoor ging maar iedere keer een miskraam of zwanger van een jongen. Raar toch?

Anoniempje 109606 08-10 om 07:05

Mijn gyneacoloog vertelde dat dit bij meisjes niet kan dat van die miskramen, alleen als je zwanger bent van een jongetje. Had die vraag ook na 2 miskramen.
Ik ben nu na 2 jongens zwanger van een meisje en heb niks anders gedaan, dus denk niet dat wij dames er veel aan kunnen doen. De man bepaald het geslacht.

Succes! 

Anoniempje 68770 09-11 om 16:29

Ik heb zelf 3 dochters en 1 zoontje en ik wilde heel erg graag een zoon maar waar ik achteraf bewust van was is dat we gemeenschap hadden precies op de dag van de eisprong ik wilde nog een vierde kindje en had de hoop op een zoon al opgeggeven maar ik dacht ik zal wel niet zwanger zijn want het is nu 1 dag dat we het doen en na mijn eisprong dacht ik want ik dacht  dat mijn eisprong op dag 12 13 of 14 was en het was de 30 are dag van mijn cyclus maar tot mijn verbazing was ik zwanger en werd het ook nog een jongetje. Later bleek tijdens de eerste echo dat ik op de 30 mijn eisprong had dus schijnbaar is het daardoor gelukt. 

Anoniempje 141040 23-11 om 18:43

Hoi, ik heb al een jongen en een meisje. Ik wilde graag nog een meisje en ik had gelezen dat je dan een paar dagen voor de eisprong kan proberen. Bij jongen dag ervoor en dag zelf. Bij mijn dochter was dit goed gelukt. Echter voor ons derde kindje vijf dagen voor eisprong gevreeen en nu toch zwanger van een jongen.
(Ik voel mijn eisprong heel duidelijk)
Maar je kan uiteraard maar vanalles proberen.
Misschien dat het met het eten lukt.
Zwangerschappen zelf kan ik ook niet echt een lijn in trekken qua geslacht.
1ste jongen, geen kwaaltjes, alleen zin in zoet
2de meisje, goed ziek zin in komkommers en soep
Nu 3de(6 maand zwanger)Goed ziek en in het begin zin in groenten nu eerder zin in zoet

Heel veel succes!

Anoniempje 25-11 om 06:45

Ik ben een mama van 3 meisjes en wil juist een jongetje. Wij gaan ivf doen in cyprus voor een jongetje maar dat is al helemaal een taboe volgens mensen, maar ik ben ervan overtuigd dat ik alleen meisjes kan maken.

Ik eet veel melk producten en fruit, verder lust ik geen rood vlees en drink geen koffie, wel veel cola. Dus het kan wel dat daardoor alleen maar meisjes zijn gekomen.
En ze zeggen inderdaad wel dat de man het geslacht kiest, jaa klopt maar jouw lichaam moet die wel toelaten en dat ligt indd aan je zuurtegraad .

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Voorkeur voor meisje' in het Zwangerschapsforum