Wat te doen???

9 antwoorden en 40967230x bekeken

Anoniempje 74446 18-01 om 22:23

Ik heb er last van gehad na mijn bevalling en de beste tip die ik je kan geven, als je dit allemaal al hebt geprobeerd, is contact opnemen met je huisarts. Die kan je een veilig laxeermiddel voorschrijven. Ik geef borstvoeding en heb eerst Lactulose en daarna movicolon gehad omdat mijn baby erg winderig werd van de Lactulose.
Je voelt je een stuk beter als je er gewoon kan poepen.

reageer

Anoniempje 19-01 om 07:22

Bedankt voor je reactie! Heel toevallig heb ik zojuist naar de wc moeten rennen;-) een hele opluchting! Nu is het belangrijk dat het niet weer gebeurd;-) vreselijk!! Maar tnx!!

Anoniempje 19-01 om 12:13

Ik zou toch naar de huisarts gaan. Obstipa veroorzaakt bij veel zwangere vrouwen aambeien.. dan ben je nog verder weg.

Anoniempje 90466 21-01 om 20:50

Andere tip was ook genoeg bewegen.  Wandelen.  En warme, geen hete, kruik helpt soms bij ontspannen

Anoniempje 40180 02-02 om 14:48

bewegen is inderdaad altijd goed. maar ik zelf bijvoorbeeld beweeg enorm veel en eet heel veel vezels en heb er zelf ondanks dat alles ook last van. ik gebruik vaak magnesiumhydroxide, gewoon bij de apotheek te verkrijgen. Dit zorgt ervoor dat "de boel" niet hard word en kan geen kwaad voor jou of voor je kindje. Die drankjes zoals movicolon krijg ik bijvoorbeeld niet weg  magnesium heb ik geen moeite mee. Succes ermee hopelijk vind je een goede oplossing 

Anoniempje 03-02 om 02:19

Het gaat een beetje op en af....vreselijk want ik pas mijn eetgewoonte echt aan maar blijkt niet alle dagen even goed te werken...ik zal as donderdag es overleggen met de vk wat te doen.....ik vind dit mss toch wel het vervelendste kwaaltje tot nu toe....vreemd is ook dat ik dit bij mijn vorige zwangerschap helemaal niet had.... heb wel wat meer moeite met poepen gekregen na mijn bevalling dus mss dat dat ermee te maken heeft... *zucht*

Anoniempje 40180 03-02 om 14:23

Ken het probleem :-( zoals ik al zei ik beweeg veel en eet alleen maar gezond met heel veel vezels maar toch blijft het een issue. Als ik de magnesium een dag vergeet krijg ik er gelijk weer last van. Bij de 1 werken de darmen blijkbaar toch gewoon sneller als bij de ander. Heb er gelukkig alleen tijdens de zwangerschap last van en het is me enige kwaaltje dus mag niet klagen :-) heb voor de rest nergens last van of van gehad, dus wat dat betreft.... Hoop dat je vk een oplossing heeft voor je maar dat heeft ze vast en zeker, want komt vaak voor.

Anoniempje 03-02 om 14:45

moeilijk heb ik ook gehad
kiwi zeggen ze, lauw water en veel beweging maar mocht niet gaan,
 even langs huisarts maar het zal een blijvende kwaal blijven.

Anoniempje 04-02 om 21:05

Tnx voor jullie reacties! Zal morgen es overleggen...vind het echt een vervelend kwaaltje!! Maar goed...je krijgt er zoiets moois voor terug!!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Wat te doen???' in het Zwangerschapsforum