Zwanger na mk?

3 antwoorden en 38462001x bekeken

chantieeeee 23-11 om 13:44

Hoi, mijn eerste zwangerschap was ik bijna 11 weken zwanger toen het mis ging. We hadden al een echo gehad etc dus het was voor ons wel een klap  maar mijn wens om zwanger/moeder te worden werd vreemd genoeg ondanks het verdriet juist alleen maar groter. Nu hebben wij 2 miskramen gehad en na een heleboel onderzoeken hebben ze een vermoeden dat mijn man zijn zaad gewoon te zwak was en dat daarom de vruchtjes werden afgestoten. Mijn eerste miskraam was in juni en okt was ik weer zwanger alleen van korte duur. Daarna niet meer zwanger geweest alleen via IVF/ICSI nu toch nog moeder. En die twijfels waar jij het over hebt, had ik juist tegen het einde van mijn zwangerschap  kan ik wel een kind opvoeden hoe moet dat straks met minder inkomen (minder uren werken) etc etc pure paniek maar was al bijna 35 weken op dat moment dus was een beetje laat om nog twijfels te hebben lol 
 volgens mij hoort dat er gewoon bij.  Waarom zie je zo op tegen de malle molen? Lijkt me op den duur (uit eigen ervaring) zo frustrerend als je liefste wens niet vervuld word.

reageer

anne 23-11 om 23:08

Hoi Chantie,

Getver, jullie hebben t ook niet makkelijk gehad! Wat fijn dat jullie toch zwanger hebben mogen raken! Dat wat jij beschrijft, daar ben ik dus ook soms bang voor! De reden waarom ik de malle molen niet in wilde is eigenlijk omdat ik als de doods was, dat er iets uit zou komen. Stom, struisvogelpolitiek, ik weet 't! Voor mij was de hoop belangrijker (en daarbij dus ook de teleurstelling) dan te leven met de gedachte dat t nooit zou lukken! Want dat heb ik echt lange tijd gehad, zo vreemd en moeilijk uit te leggen. We zijn vanavond op kraamvisite geweest bij m'n nicht, een kindje van een week oud, wat geweldig! Kon m'n ogen d'r niet vanaf houden! Ben gewoon heel onzeker (terwijl mensen dat nooit van mij verwachten) en twijfelachtig, met werkelijk alles! Ik ben werkzaam in de psychiatrie, maar ben met momenten zelf zo labiel als wat! Haha! Ik hou graag controle, dat kan nu eenmaal niet altijd en dat vind ik lastig! Hoe oud is jullie kindje? Gaaf hoor!!

Liefs, Anne

chantieeeee 24-11 om 19:50

Ik was doodsbang om de malle molen in te gaan maar uiteindelijk werd ik nog banger van het idee dat ik steeds ouder werd en als ik geen stappen ondernam ik misschien wel nooit een kindje zou krijgen. En heeeeel cliché maar achteraf is het het echt allemaal waard geweest. Ons meisje is nu 6 maandjes oud en mama zijn is echt geweldig :-) en wat jij zegt herken ik wel! Ben zelf ook best een controlfreak :-) voor een ander weet je precies wat ze moeten doen maar voor jezelf..... Piekeren ben ik ook heel goed in hihihi maar je hebt er gewoon echt geen invloed op als je de malle molen in gaat.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zwanger na mk?' in het Zwangerschapsforum