Onduidelijke echo uitleg

2 antwoorden en 38307198x bekeken

Anoniem (Gast) 10-12 om 22:20

Dag iedereen,

Ik weet nu al drie weken dat ik zwanger ben en heb gister mijn eerste echo gehad. Na de intake bij de verloskundige dacht ik deze week tussen de 8-10 weken zwanger te zijn. Maar bij dr echo gister werd mij verteld 5-6 weken. Wat ikzelf nogal vreemd vind wnat dat zou dan betekenen dat ik een positieve test had na 2-3 weken zwanger zijn. Ook was er duidelijk een kloppend hartje te zien op de inwendige echo. De baby was zelfs te zien op de uitwendige echo. Alleen was deze zo klein dat ze koos voor inwendig. 

Nu heeft zij mij dus verteld dat ik 5-6 weken ben op basis van grootte. Ze heeft nergens anders rekening mee gehouden. Niet met de ontwikkeling van de baby. Het kloppend hartje. Mijn laatste mentruatie. Ik vind het allemaal nogal raar en vroeg mij af of iemand mij iets kan adviseren. Ikzelf ben nu van plan een second opinion te zoeken. Ze wou dat ik over twee weken terug kwam maar ik heb er niet meer zoveel vertrouwen in.

reageer

Irma 1987 11-12 om 06:55

Maar bij een rcho zien ze het hartje tog kloppen normaal? 

Ze kijken eerste echo naar hoever je bent en of er bijzonderheden zijn bijvoorbeeld een of ern meerling 

dan gaat u de termijn echo nog krijgen over enkele weken Dan is het ukkie al een echte mini mensje en op de hand daarvan krijg je definitieve datum 

Die echo heb ik met 10 weken en 4 dagen gehad 
Mijn eerste echo was met 7 weken en 3 dagen en duidelijk kloppend hartje uitgerekende datum scheelde 3 dagen uitgerekend 19 maart

Lesabel 11-12 om 23:56

Het is heel normaal dat ze bij die eerste echo op basis van lengte van het vruchtje de zwangerschaosduur bepalen. Aan de hand van mijn cyclus dacht ik 8 weken te zijn bij mijn eerste echo, dat bleek na het meten 7. Moest ook even mijn idee bijstellen maar heb inmiddels de termijnecho gehad waarbij ik slechts twee dagen eerder ben uitgerekend dan volgens de eerste echo, dus ze zat toch dicht in de buurt. 

Die eerste echo dient inderdaad meer voor controleren of er überhaupt een hartje klopt, of er 1 of meerdere baby's zijn en of de innesteling op de juiste plaats zit. Ik zou gewoon de termijnecho afwachten (al vond ik het ook heel irritant om in het begin 1 week minder ver te zijn dan ik dacht.....)

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Onduidelijke echo uitleg' in het Zwangerschapsforum