Vervelende schoonmoeder

9 antwoorden en 38016792x bekeken

Kim (Gast) 12-01 om 18:35

Hallo...
Sinds 2 jaar heb ik een relatie met een geweldige man waar ik ook gelukkig mee ben.
Alleen is mijn schoonmoeder sinds een jaar bezig onze relatie te verkloten (sorry voor taalgebruik).
Zijn moeder heeft een bipolaire stoornis waar ze ook vaak gebruik van lijkt te maken.
Elke dag belden ze mijn vriend 2 a 3 keer per dag om te vragen wat we deden, hoe het ging, wat we hadden gekocht enzo.
Het voelde heel erg als controleren dus heb ik met mijn vriend erover gehad en hij had daarna met haar besproken minder te bellen.
Daarnaast kwam zijn moeder 2 keer per week over de vloer 8 a 9 uur per keer.
Omdat mijn vriend en ik elkaar alleen in het weekend zagen we ik graag samen met hem leuke dingen wilde doen vroeg ik of ze misschien niet meer op zaterdag wilde komen zodat we weg konden.
Dit alles werd wat moeilijk over gedaan maar uiteindelijk een soort van geaccepteerd.
Na een paar maanden begon zijn moeder toch moeilijk te doen en begon ze mij zwart te maken door mij uit te maken voor manipulatief en verwend nest.
Door dit alles wat steeds erger werd heb ik gevraagd toen mijn vriend en ik wilde gaan samenwonen of zij haar sleutels wilde inleveren omdat ik haar niet vertrouw en zij altijd maar gewoon in huis stond wanneer ze wilde (sprak mijn vriend met haar af om 13.00 kwam ze gewoon om 11.00 binnen omdat ze dat wilde).

We zijn nu een jaar verder en mijn vriend ziet zijn moeder al 2 maanden niet en er is amper contact en wanneer er contact is gaat het bijna gelijk over mij.
Door alles heb ik lichamelijke klachten opgelopen door de stress maar dat lijkt haar niet te interesseren.
Zolang zij niet instort gaat ze door maar wanneer het mis gaat met haar dan is alles mijn schuld en word ik door mijn vriend zijn familie erop aangekeken.

Wat moet ik in hemelsnaam doen met deze situatie??

reageer

Anne 12-01 om 22:37

Ppfff jeetje meid! Dacht dat ik een hysterische schoonmoeder en irritante schoonzus had! Wat vervelend!

Ik kan je geen goede tips geven helaas, ik probeer zelf altijd zoveel mogelijk afstand te houden van ze, en het naast me neer te leggen! Helaas heb je de rest van je leven met ze te maken!

Kim (Gast) 13-01 om 17:44

Nee mijn vriend is er ook totaal niet blij mee en hij zegt haar ook dat ze te ver gaat maar nog gaat ze door.
Hij wil haar ook niet uit zijn leven bannen dus zitten we er wel aan vast.

Figaroa 14-01 om 00:57

Jouw schoonmoeder heeft stemming wisselingen  dan weetje dat ze vaak down is  dan kan je er al van uit gaan dat ze zo doet.  Jij heb  er voor gekozen om met haar zoon te gaan   dan krijg je haar er bij  in welke staat dan ook  dan komt het er op neer  ga je hier mee door  of  haak je af?  jij besloot  hier mee door te gaan  dan  is het  kwestie van  proberen  zo goed mogelijk  mee om te gaan  tot vervelends toe  of je schoonmoeder er gretig  gebruik van maak  weet ik niet  zou kunnen,   ik weet niet  of je wel een goede band met haar  heb opgebouwd  in het begin?  Maar eerlijk is eerlijk moeders en zonen  die band  is voor vele moeders  niet los te krijgen.

Kim (Gast) 14-01 om 13:28

Ik vind het te makkelijk om te zeggen tis en blijft zijn moeder zelf heb ik ook een hele goede band met mijn moeder maar na 1x iets verkeerds gezegd te hebben over me vriend had ik haar ook een tijdje niet gesproken of gezien tot er een excuses kwam.
Heb een jaar lang alles van haar geaccepteerd en ben toen heel aardig gebleven niks gezegd heb zelf een jaar lang 2 dagen in de week eten voor haar en der man gekocht maar zelfs daar kreeg ik niet eens een bedankje voor.
En veel moeders weten hun kind los te laten zodat ze hun eigen leven kunnen leiden dat is wat hoort.

Figaroa 14-01 om 21:58

Wat hoort  zeg niet dat het zo gebeurd  zijn twee verschillen of te wel de navel streng  is nooit  doorgeknipt. Ik ben zeker wel van mening dat zijn moeder zijn moeder blijft  hoe ze ook is  en als je dit al wist van te voren  en je gaat de relatie door zetten  moet je niet achter af klagen.  Als je moeder iets zegt wat jou niet aan staat  kan je ook meteen  uit praten aangezien het maar 1x was, maar ja dat zou ik doen. Zijn familie krijg je gratis erbij  het kan top gaan of niet  en zo is het ook voor jouw moeder zij  kan jouw vriend/man ook niet uit kiezen  dus neem haar niet kwalijk nogmaals  was het echt TE
wat ze gezegd  heeft  kan je ook meteen uit praten ipv een jaar  opkroppen.  Wat zou je zelf met je zoon of dochter doen
gewoon  de vriend /vriendin  helemaal de hemel in prijzen  terwijl je er zo niet tegenover sta, of gewoon recht voor de raap eerlijk zijn en gewoon  zeggen hoe je er tegenover  sta? En wat je uit liefde doet moet je niet constant een dankje voor willen want dat maakt ook een moordkuil van je hart.

Prettige avond verder.

Kim (Gast) 15-01 om 00:25

Kennelijk snap je het hele verhaal niet.Elke dag moeten horen van je schoonmoeder dar je een kutwijf bent en een bitch en noem maar op is kennelijk voor jou geen rede om te klagen.
Zo is elk mens dus weer anders.
Ik zou zelf mijn kinderen vrij laten in het leven ik bepaal niet wie iemand moet daten klaar.
Vanaf een bepaalde leeftijd ben je dan wel moeder maar je bepaalt niet de dingen in het leven van je kind, je kan het leven van je kind niet bepalen.
En ik doe graag dingen om te helpen maar er mag heus wel een keer een bedankje vanaf en niet maar steeds gaan verwachten dat je het krijgt en dan lopen zeiken wanneer het een keer niet gebeurt.
Vraag alleen advies dus hoef niet te horen van iemand dat ik niet moet zeuren omdat ik er maar voor gekozen heb.

Figaroa 15-01 om 00:58

Je  zet  toch hier je verhaal om te klagen over je schoonmoeder  en dat doe je openlijk  dus kan je reacties verwachten ook de gene wat je niet wil horen. Je schoonmoeder heeft een stoornis  dat weetje  dus zij  is zo wie zo  niet te begrijpen en wat je weet  hoef je inderdaad  niet over te klagen . ik zou haar gewoon negeren ipv me zo druk te maken  ik ben tenslotte  haar dochter niet. En als je al weet  dat het  geen nut heeft om  bepaalde mensen te helpen omdat ze het niet waarderen  waarom niet gewoon los laten  zodat je niet gaat ergeren.  Je bepaald  inderdaad niet wie  iemand moet daten maar je wil toch wel gezellig  op de bank kunnen zitten met je aanstaande  schoondochter of schoonzoon tenslotte  krijg je daar je  kleinkinderen van  mag het zover komen  en als  je er geen goed gevoel bij heb  gaat het echt niks worden en kan het zo zijn dat je misschien je kleinkinderen niet ziet.  De keuzes  die je maakt in het leven  moet je echt goed over nadenken  anders  kan het dus een levende hel worden  en zal je  blijven ergeren. Zonder  zijn moeder was hij er ook niet.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Vervelende schoonmoeder ' in het Zwangerschapsforum