wat moet ik regelen tijdens de zwangerschap

4 antwoorden en 37647012x bekeken

Anoniem (Gast) 18-02 om 08:46

http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/toeslagen/kinderopvangtoeslag/kinderopvangtoeslag_2016/kinderopvangtoeslag_2016

Kinderdagverblijf ligt eraan hoelang hun wachtlijst is, dan zal je het kinderdagverblijf van je keuze moeten bellen voor informatie.

en een uitvaartverzekering is natuurlijk een eigen keuze en kun je afsluiten zodra je kindje geboren is.

Succes verder met je zwangerschap

reageer

kruimel 18-02 om 09:13

Ik weet toevalling bij de Dela is een kindje tot 60 dagen na de geboorte automatisch meeverzekerd. Daarna kun je tegen een lage (kinder) premie je kindje bijverzekeren, dit tot een bepaalde leeftijd.. dan moet je zelf uiteraard ook verzekerd zijn.

Dit is zoals Anoniem zegt een keuze die je zelf moet maken na de geboorte.

Dagverblijf is idd afhankelijk van wachtlijsten dus informeer op tijd en schrijf zo snel mogelijk in!

Justme1990 18-02 om 11:41

Mijn zoontje is meeverzekerd bij mijn uitvaartverzekering, ik betaal voor hem niets pas wanneer hij 18 is moet dat, ik moest hem wel 30 dagen na de geboorte aangeven anders kan het niet meer, verder is een ongeboren baby meeverzekerd.

DeeDee012 18-02 om 16:55

Kinderopvangtoeslag kan pas als de opvang is geregeld en je kindje is geboren. Je hebt een BSN nodig. Dan weet je ook precies wanneer je start en binnen 6 weken is het meestal wel geregeld. Dus na een maandje aanvragen is ruim op tijd. 

Verzekeringen heb ik een dag later gedaan, denk aan zorg en en uitvaart. Van te voren gevraagd wat ze nodig hebben en ook hier is een BSN nodig. Dus afhankelijk van aangifte bij de gemeente wanneer je kan bellen. 

Opvang zou ik regelen voor de bevalling. Dan hoef je alleen nog te bellen na de bevalling wat de startdatum gaat worden. Ik heb ook net weer aangemeld bij de opvang en in april worden de contracten in orde gemaakt, heb opvang nodig vanaf mei. 

Als je de verzekering niet kan bellen, dan is mailen een optie. Vaak vind je ook veel info op de website. 

Bij een eerste kindje moet je ook aanmelden bij de SVB voor de kinderbijslag. Meestal krijg je automatisch een brief van hen, maar volgens mij kun je ook telefonisch of via de site aanmelden.

Volgens mij was dit wel het belangrijkste dat je moet regelen. Ik zou zeggen maak een to do list voor de dagen na de geboorte.. dat helpt bij mij altijd goed. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'wat moet ik regelen tijdens de zwangerschap ' in het Zwangerschapsforum