bewegingen

3 antwoorden en 36188166x bekeken

mariekexx 19-07 om 18:17

Hallo allemaal, ik heb even een vraag.
Ik lees overal dat mensen kunnen onderscheiden wanneer ze een handje of voetje voelen. En dat je zelfs kan voelen hoe de baby ligt in je buik.
Ik ben nu 26 weken zwanger en voel de baby heel vaak bewegen, alleen ik zou niet weten wanneer het nou een handje of een voetje of iets anders is.
Kan iemand mij vertellen hoe je het kunt onderscheiden?

reageer

lisa 19-07 om 21:58

Dat is erg lastig. Zeker bij 26 weken omdat de baby dan nog niet zo groot is. Als je je handen op de buik legt en eerst links drukt en dan rechts  dan is de kant met de meeste weerstand de kant vd rug van de baby. Een hoofdje kan je voelen als een harde bal vaak onder of boven in de buik. De kont kan je herkennen door een zachte bal waarbij het lichaam heen en weer beweegt als je hem tussen je handen heen en weer laat gaan. Vraag anders je verloskundige eens als ze uitwendig onderzoek bij je doet.

mariekexx 20-07 om 08:43

Oke bedankt voor je antwoord! Ik zal het daar ook eens vragen ja.

MamaMuis 21-07 om 09:15

Hallo Marieke, ik heb in 42 weken zwangerschap nooit echt kunnen onderscheiden wat ik nu voelde. Mn placenta lag voor. Die heeft veel bewegingen gedempt. Wel zag ik op het laatst af en toe billen verschijnen in mn buik ? en een voet was ook wel te zien. Als je baby is ingedaald en weet hoe hij ligt kun je t vaak wel gokken trouwens.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'bewegingen' in het Zwangerschapsforum