Emigreren NL - Belgie

0 antwoorden en 35639163x bekeken

Kellz 15-09 om 19:17

Hallo iedereen!

Voordat ik overal ga rond neuzen  en lezen over iedereen hun ervaringen (zijn een hoop verschillend nl.)
Had ik een aantal vraagjes 
En hoop dat jullie mij misschien meer duidelijkheid konden geven over mijn aanstaande situatie.

Het zit namelijk zo:

Mijn partner, 2 kinderen en ik willen van Nederland naar België emigreren.
Wij staan beide al langere tijd niet meer ingeschreven in Nederland.
Nu heb ik morgen een afspraak bij het consulaat in Brussel om mij en de kinderen in te schrijven in belgie, ook zijn wij al bezig met een woning.
Ben 18+ weken zwanger en heb in Nederland ook al langere tijd geen zorgverzekering meer wij betalen alles contant, de kosten van ziekenhuis bezoeken, verloskundige op dit moment, huisarts etc.

Nu wil ik eigenlijk graag weten of jullie misschien weten wat ik nu moet regelen hier en hoe of dat in zijn werk gaat en of ik überhaupt wel in aanmerking kom voor een zorgverzekering in belgie of dat er enige tijd overheen gaat en hoe het zit qua mijn zwangerschap.
Nou weet ik natuurlijk wel wat ik moet doen met mijn zwangerschap want het is mijn 3e kindje maar weet niet hoe of ik dat hier in belgie zou moeten regelen.
En vanuit Nederland ontvang ik doordat ik niet meer ingeschreven sta ook geen toeslagen, kinderbijslag, kindgebonden budget etc. Meer.
Heb ik hier gelijk ook recht op die dingen of gaat daar enige tijd over heen?
Ook werk ik niet ivm mijn kinderen ben ik thuis moeder.
Kan ik dan ook een uitkering krijgen?
Mijn vriend gaat in belgie een baantje zoeken maar daar zal even over heen gaa natuurlijk.

Het lijkt misschien een zootje onze situatie en omdat ik zwanger ben denken jullie misschien "jeetje je haalt een hoop aan de hand"
Maar we wilde al langer emigreren alleen kon ik nederland niet makkelijk los laten en daarbij komt dat ik eigenlijk geen kids meer kon krijgen ivm vervroegd in de overgang maar plots bleek na onderzoek dat ik 10+ weken zwanger was.
En nu zitten we in dit schuitje maar ik vroeg me gewoon af of één van jullie misschien ongeveer zo iets hebben ervaren of er misschien mee bezig zijn en zou het tof vinden als jullie mij enige informatie zouden kunnen geven. 

Excuus voor het ontzettend lange bericht maar wel alvast ontzettend bedankt!

reageer