Wat moet ik doen?

1 antwoord en 35380539x bekeken

Jolanda (Gast) 26-09 om 17:02

Ik heb een dilemma. Ik ben sinds 3 maanden gestopt met het slikken van de pil. De eerste keer ongesteldheid na het stoppen van de pil was na 3 weken en de volgende menstruatie was pas na 5 weken. Die menstruatie was afgelopen eind augustus. Ik zou dus nu wel weer een keer ongesteld moeten worden maar ik voel sindskort andere dingen aan mijn lichaam.

Ik heb sinds een paar dagen een beetje buikpijn en krampen, niet constant maar af en toe. Op internet staat dit symptoom ook omdat je baarmoeder groter wordt. Sinds vandaag heb ik een beetje gevoelige borsten. Ik ben verder niet misselijk en heb geen overdreven vreetbuien. 

Ik heb net bij de supermarkt Clear Blue gekocht maar bij de informatie staat dat je dat voor of na menstruatie moet testen maar ik weet dus niet wanneer ik ongesteld zou moeten worden.  
Wat denken jullie? Kans op zwangerschap of niet? De Clear Blue test toch proberen of een andere test kopen? Ik weet niet zo goed wat ik nu moet doen. Kunnen jullie mij helpen?

reageer

Veerle (Gast) 26-09 om 18:03

Omdat je nog maar zo kort gestopt ben met de pil ken je je cycles nog niet. Het kan in principe makkelijk 6 weken duren voor je ongesteld wordt. Zoals ik het zie zijn er 3 opties

1) je bent niet zwanger, je wordt waarschijnlijk tussen nu en 2 weken ongesteld
2) je bent net zwanger
3) je bent al iets langer zwanger

Bij optie 1 en 2 zal de test 'niet zwanger' zeggen. Als je dan over een week nog niet ongesteld bent, kan je het beste opnieuw testen.

Je zou er ook voor kunnen kiezen om zoiezo nog een weekje te wachten met testen, want als je nog erg vroeg in de zwangerschap (minder dan 2 weken) zit is er iets meer kans dat het binnen een paar dagen alsnog fout gaat en de meeste mensen willen het dan liever helemaal niet weten.

Succes!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Wat moet ik doen?' in het Zwangerschapsforum