Isofox

3 antwoorden en 35491340x bekeken

Cnudje_1 (Gast) 05-10 om 20:20

Hoi
Wij verwachten ons eerste kindje volgend jaar februari.
Nu ben ik volop aan het zoeken naar wat een kind allemaal nodig heeft en waaronder dus ook een autostoeltje.
Overal lees is over die isofix om je stoel in vast te klikken, maar mijn honda'ke is al 17 jaar oud en heeft dit niet.
Mijn man zijn bedrijfswagen wel, maar als ik dan alleen thuis zal zijn moet ik mij toch wel eens kunnen verplaatsen.
Kan men dit nog laten installeren? 
Een nieuwe auto kopen zie ik niet zitten, daar mijn auto steeds buiten staat (geen garage) en ik er eigenlijk nog geen 2000km per jaar doe. Ik werk op fietsafstand, dus ja...
Enige oplossingen?

reageer

Poesh 05-10 om 20:39

Maxi-cosi kan je gewoon met de gordel bevestigen ook. Autostoeltjes zijn er nog genoeg zonder isofix.  Ook gewoon met de gordel.

Ik denk niet dat ze isofix nog kunnen installeren in een auto, dat zijn echt haken in je auto. Voor de maxi-cosi moet je trouwens nog een familiefix of iets dergelijks kopen.

Hier hebben we allebei isofix in de auto. De familiefix stond in mijn wagen. In mijn man zijn wagzn bevestigen we de maxi cosi met de gordels. Ondertussen zit ze in een autostoel met isofix vast gemaakt. Maar wij hebben veel stoelen gevonden zonder ook.

Justme1990 07-10 om 19:40

Ik heb een easy base, deze kan in de gordel worden vastgemaakt en daarop kan je ze maxi cosi klikken. Mijn auto heeft ook geen isofix maar dit is een goede tweede optie. Er kan echter geen vervolgstoel op, maar die zit nu gewoon standaard in mijn auto (is gemakkelijk eventueel om te zetten naar mijn vriends auto)

Dok 11-10 om 18:04

vooral voor maxi cosi's zijn er genoeg opties. Die is gewoon met de gordel.

Ik raad je aan om meteen te kijken naar een stoel die langer achterwaarts vervoerd kan gaan worden. Zoals het ernaar uit ziet gaat dat in 2017 en anders 2018 verplicht worden. 

Wij hebben nu voor ons zoontje ook een easy base. (Joie I Anchor is het merk van ons stoeltje, zijn er heel blij mee btw) Dat is een isofix maar dan met (ook) een gordel. Tevens kan hij ook met isofix, en zelfs allebei tegelijk! (isofix en autogordel) Dus een onderstel waar je een stoeltje op klikt.

Er kan trouwens wel vaak isofix ingebouwd worden hoor! Soms kost dat maar een paar tientjes. Zeker de moeite waard om even langs je garage te rijden en te vragen. Isofix is niets meer dan 2 ijzeren pinnen door je rugleuning op bilhoogte welke met moeren/bouten aan je frame van je auto bevestigd is.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Isofox' in het Zwangerschapsforum