Ten einde raad

6 antwoorden en 35387183x bekeken

Minnie 15-10 om 20:51

Wat vervelend zeg! Hoe lang is het al zo? En gaat het niet beter met een zetpil? Dochtertje van mijn zus (net 1) had dit ook een tijdje geleden, maar dit ging vanzelf weer over en nu slaapt ze goed. Het waren bij haar de tandjes die doorkwamen! Sterkte ermee! 

reageer

Sas 19-10 om 12:43

Hoi Plien,

Wat vervelend. Eet ze overdag goed? Dan zou ik vooral snachts geen flessen meer doen dan wordt het een gewoonte. Mijn oudste krijgt alleen water als hij eens komt snachts. Maar ik hou alles donker en aai hem even..geef een kus en ga weer weg of als hij overstuur is blijf ik wat langer bij hem.
Wat ook helpt is niet laten zien dat je twijfelt..heel standvastig.
Maar 4 uren huilen snachts? Dat is lang voor zo'n ukje? Hebben jullie dat langere tijd gedaan?
Ws wil ze de fles?

Ster 19-10 om 14:58

Ik gaf die van mij een fles en schone luier en liet ze alleen de fles leeg drinken ging daar niet bij zitten. ik ging dan gewoon weer naar bed. Het werd van zelf minder. De jongste is nu bijna drie en word nog heel af en toe wakker net sls iedereen.

GJK 19-10 om 19:20

Hai Plien, 
Misschien heb je er niks aan,  maar ik zal onze ervaring even delen. Als onze zoon ging slapen bleven we altijd heel even op zijn kamer tot hij sliep (dom dom dom weet ik nu). Met als gevolg dat als hij 's nachts wakker werd we dat ritueel moesten herhalen. Helaas werd hij rond de 14 maanden echt vaak wakker in de nacht. Ik stond dus de halve nacht naast zijn bed te wachten tot hij sliep. Nogmaals aangeleerd gedrag en dus superdom van ons. Zoals je snapt wilde ik daar graag van af. Nacht 1 was het huilen, huilen en nog eens huilen. Elke keer ging ik naar hem toe, aaide hem over z'n hoofd tot hij rustig werd en ging ik weer. Gewoon om te laten zien dat ik er nog was, De tussenpozen werden steeds langer. Dit ritueel is echt de hele nacht door gegaan. Slecht hele korte poosje sliep hij om vervolgens weer te gaan huilen. Nacht 2 hebben we weer doorgezet, maar het ging beter. Ik meen tot het begin van de nacht. Nacht 3 was hij alleen nog verdrietig bij het inslapen. Sindsdien hebben wij geen problemen meer gehad met inslapen of 's nachts wakker worden. Voor ons was net een kwestie van doorzetten. Niet makkelijk, want je moederhart breekt als die kleine zo verdrietig is en het is echt slopend. 
Ik begrijp dat de problemen die wij hadden verschillend zijn hoor. Ik wens je in ieder geval veel sterkte en  ik hoop dat het snel beter gaat. 
Liefs

kruimel 24-10 om 13:14

Het kindje van een collega van me deed hetzelfde. Was ruim 1 jaar en had nog meerdere flessen snachts welke hij allemaal leegdronk alsof ie  nooit iets te drinken kreeg.

Dat kindje bleek achteraf een bepaalde stofwisselingsziekte te hebben (welke niet uit was gekomen bij de hielprik als baby)
Maar was daarnaast ook regelmatig onverklaarbaar ziek (koorts etc).

Misschien eens een bezoekje aan de huisarts.. 

Plien (Gast) 27-10 om 22:30

Hee mensen bedankt!  Ze is al vanaf haar geboorte een slechte slaper.  Elke nacht zowiezo wel 2/3 keer wakker.  En omdat ik borstvoeding gaf is ze ook gewend om aangelegd te worden en te drinken.  En van borstvoeding gingen we over op fles.  En zodra ze weer wakker werd kreeg ze een flesje.  Dit is natuurlijk aangeleerd gedrag.  Ze krijgt per keer 100 ml. Is ze ook tevreden mee.  Gaat haar ook niet om de honger of de dorst maar om de troost.  We hebben het geprobeerd om haar water te geven ipv melk.  Maar ze worden boos.  Trapt ze niet in zeg maar.  En flesje overslaan is ook niet gelukt..  Ze huilt net zo lang tot ze haar flesje melk heeft.  Nu gaat het me niet om dat flesje melk.  Maar meer over..  Waarom slaapt ze zo licht? Waarom schrikt ze opeens wakker?  het breekt haar ook op namelijk. Hoe kan ik haar lekker (diep) laten slapen..  

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Ten einde raad ' in het Zwangerschapsforum