Overgewicht en natuurlijke bevalling

3 antwoorden en 35246269x bekeken

Judith 13-10 om 20:21

Dag Dames

Ik ben nu 32 weken zwanger en kom net van een controle af bij de verloskundige . Vanaf het begin was al duidelijk dat ik in het ziekenhuis moest bevallen ivm verhoogd bmi, dit onder begeleiding van de verloskundige. Nu ben ik ruim 15 kg aangekomen en mijn bmi is boven de 40 gestegen. Volgens protocol moet ik nu begeleid worden door de gynaecoloog. Mijn verloskundige maakt voor mij een afspraak en de gynaecoloog gaat kijken of ik gewoon onder begeleiding van een verloskundige kan bevallen. Ik sta er helemaal achter maar je schrikt natuurlijk wel even. Mijn zwangerschap gaat tot nu toe probleemloos en alle controles zijn prima. Kindje groeit goed verder echt geen op of aanmerkingen.
Iemand die dit ook heeft gehad? Ben benieuwd naar ervaringsverhalen. Ik voel mezelf prima en gezond en denk persoonlijk dat het allemaal wel mee gaat vallen.

reageer

Sas 20-10 om 20:53

Hoi, ja ik..ik heb dat ook gedaan maar zou het nooit weer doen.
Bij mij was er ook niks aan de hand..maar ik had wel een grote baby (9 pond)
Vlak voor de bevalling werd ik ingeleid omdat ik plotseling zwangerschapsvergifting kreeg dus moest ik wel bevallen onder via de gynaecoloog.
Ik zou echt altijd onder controle van de gynaecoloog blijven en bevallen. Het is niet voor niks dat ze dit doen het brengt echt risico's met zich mee voor jullie beide.
Toen ik namelijk wel terug wou naar de gynaecoloog ging de verloskundige moeilijk doen.
Straks aan het einde kan het heel anders lopen(ik kreeg bv een fluxus) dit had ik ook nooit verwacht maar dat was dus een  risico dat ook met m'n overgewicht te maken kon hebben.
Nu wou m'n baarmoeder bij m'n tweede ook niet samentrekken na de bevalling dus ws doet m'n baarmoeder dat niet maar het heeft wel risico's...
Succes met je keuze...

Anoniem (Gast) 21-10 om 06:40

Hoi 

Door 2 cm bij mijn lengte op te tellen mocht ik bij de vk blijven. Dit was in het begin met 7 weken. Anders was mijn bmi 40.

Het was mijn 4e kindje. Lees je in in de reden waarom ze dat willen. Ik vond die redenen niet voldoende om naar het ziekenhuis te moeten ook om daar te bevallen. Als alles goed gaat zie ik geen reden tot paniek.

Ik ben 3 keer thuis bevallen en 1 keer ingeleid. 

Bij de oudste had ik een gezond gewicht. Kindje woog bijna 9 pond 2e 3e en 4e waren 7 pond. Overgewicht betekent niet dat je zware kinderen krijgt

Judith 26-10 om 18:19

Ben gisteren bij de gynaecoloog geweest. Ze vind het niet nodig om bij haar op controle te blijven zolang ze de groei goed kunnen monitoren. Ik beval wel in het ziekenhuis maar onder begeleiding van de verloskundige. Er is nu een dossier dus mocht het nodig zijn springt de gynaecoloog bij. Ik voel me goed bij hoe het nu gaat.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Overgewicht en natuurlijke bevalling ' in het Zwangerschapsforum