Schoonmoeder

18 antwoorden en 35206029x bekeken

MamaN 01-11 om 18:52

Eerlijk gezegd snap ik niet waarom je je zo druk maakt om haar. Ze verkiest haar dochter boven jullie, leuk voor haar. Veel plezier ermee zou ik bij mezelf denken als ik jou was. Zou gewoon niks aan haar vragen en niks van haar verwachten, laat d'r lekker achter d'r dochter aanrennen. Wees blij dat ze niet je moeder is en neem gewoon afstand. Ze doet onredelijk in vergelijking tot hoe ze met haar dochter omgaat maar ik zou geen aandacht aan d'r besteden, zonde van je tijd. Denk dat je je er bij neer moet leggen dat zij niet veranderd en je haar ook zeker niet kunt veranderen. Je kunt alleen jezelf veranderen en hoe je ermee omgaat. Je maakt jezelf alleen maar gek met de gedachte aan haar en wat ze doet helaas is ze gewoon 1 van die schoonmoeders die niemand wilt hebben 

reageer

Mama met veel liefde 01-11 om 20:05

Ja ik weet dit wel maar is toch niet zo makkelijk hoor!!
Is eigenlijk zo geworden sinds mijn schoonzus een kind gekregen heeft. Ervoor was dit niet 

Anoniem (Gast) 02-11 om 07:32

Als iemand er wat van zou moeten zeggen is het je man omdat zijn moeder zijn kinderen achtersteld. Dat is niet aan jouw, denk ook dat dat meer indruk zou maken als dat jij er wat van zou zeggen want jij bent niet eigen. Dan wordt je waarschijnlijk gezien als die zeurende schoondochter en daar heb je niets aan. Dus kaken op elkaar en laat je man het regelen als je er al wat mee wil. Ik zou zelf niets meer van haar willen verwachten, graag of helemaal niet. 

mandy (Gast) 02-11 om 09:21

O wat is dat toch met schoon ouders het is inderdaad  best lastig! vooral omdat je man het niet kan verdragen als je aan zijn moeder komt, (is het een moederskindje?) mijn man is dat wel maar dat is gelukkig wel wat minder geworden. 
Ik heb in het verleden ook veel moeten slikken ( mijn schoonouders en Dan vooral mijn schoonvader kleineerde mij vaak, ook waar mijn man bij was! En met andere mensen erbij en dan voelde Ik me zo klein en boos maar het werd weggemoffeld onder het mom van een "grapje"dat Ik maar wijselijk me mond hield. 
Tot Ik op een dag tegen me man zei (na de zoveelste keer )als jij niet voor me opkomt,dan haal Ik me mond open maar dan is de kans groot dat er ruzie ontstaat. Want mijn emmertje zat vol! 
En zowaar deed hij dat ook! En sindsdien zijn zijn ouders 99% veranderd! Mijn man ziet dat ook en heeft nu wel door dat het dus geen "grapjes"waren. En Ik zeg nu ook alles waar mijn schoonouders bij zijn of ze het leuk vinden of niet en het mooiste is dat hun nu degene zijn die wijselijk hun mond houden want ze hebben nu wel door dat mijn invloed op hun zoon sterk is) 
Wat Ik eigenlijk hiermee bedoel te zeggen praat met je man, en 

Als hij dan niet de eerste stap naar zijn moeder zet tot een gesprek dat jij dat dan doet.
dan ziet hij wel in dat hij er de keus in heeft om de situatie te veranderen???? je schoonmoeder maakt verschil en dat is iets dat niet goed is, vooral niet voor jou kinderen. 


Mama met veel liefde 02-11 om 10:12

Ja mijn man heeft dit al gezegd dan is het even anders en dan begint het weer!!
Mijn schoonzus slorpt haar moeder volledig op en mijn schoonmoeder springt voor haar!! 
En als wij dan iets vragen is het te veel of kan ze niet.
Nu beseffen onze kleine jongens dit nog niet maar onze zoon van 8 jaar wel! En dit doet als ouder toch hartpijn.
Of mijn man een moederskindje is, ja dit is hij want durft niet veel te zeggen voor alle rust en de vrede. Hij zegt dan voor mij maakt dit niet uit wie voorgetrokken wordt!
En dan betrekt hij meestal mijn mama erbij!! 

MamaN 02-11 om 12:25

Jaa naja weet je wat het is.. het is en blijft zijn moeder. Wat bij mij wel helpt is al ik zeg maar een beetje "zielig" ga doen dus niet meteen hatelijk over z'n moeder maar dat je het zo jammer vind hoe het gaat enzo. Want inderdaad als ik zeg jouw moeder dit dan zegt hij ja jouw moeder dat. En eerlijk is eerlijk je verdedigt je moeder toch gauw ook al is het zo wat diegene zegt over je moeder zul je het altijd minder erg maken. En het is d'r eigen schuld straks als je kinderen minder graag naar haar toe gaan aangezien ze de anderen voortrekt. Mijn zoontje rent nu gewoon weg van haar en naar mijn moeder rent ie wel toe en dat ziet mijn man ook. 

Mama met veel liefde 03-11 om 00:24

Net terug van baby bezoek bij mijn schoonzus. 
Ik had onze 2 oudste jongens mee. 
Komt mijn schoonmoeder binnen geeft ze lief kusjes aan de kids van haar dochter en onze jongens moeten rechtstaan om haar een kus te geven!
Geen liefdevolle blik naar hun 
Mijn hart bloed om dit te zien.
Enkel de jongste gaat nog naar de crèche maar is €28 /dag wat over de €300 is per maand
Zij brengt haar dochter vanaf zij moet werken 2 dagen en moet maar 13€ betalen
Aja want haar mama gaat 1/ week babysitten!!
Mij gaat het niet om het geld alleen principe wat je voor de ene doet doe je toch ook voor de ander.
De kinderen van mijn schoonzussen zijn ook haar prinsesjes en prinsje
En die van ons noemt ze 'de boys en girl'
Ja ik wordt er echt mottig van hoe ze doet!
Nu zaterdag is ons jongste haar 1 ste verjaardagsfeest en pas bevallen schoonzus heeft al laten weten dat ze komt!
Ahja ze wil natuurlijk in de belangstelling staan!!
Wat ze ook heeft gedaan toen haar zus in augustus was bevallen!
Liet ze haar opnemen in het ziekenhuis, omdat ze een dag had moeten overgeven
Moest mijn schoonmoeder op haar dochter gaan letten zodat ze niet direk naar haar andere dochter kon gaan!!
Hoe erg is dat?
Ik probeer me er zo weinig mogelijk van aan te trekken maar het ligt er vingerdik op!!

Anoniem (Gast) 03-11 om 10:52

Sorry maar ik als ik je reactie zo lees is het denk ik even tijd wordt dat je 10 stappen terug doet en probeert om neutraal naar de situatie te kijken. Je begint je al te ergeren aan je schoonfamilie voor ze wat doen. Ik snap wel als er zoveel gebeurt is in het verleden dat je sneller van het kwade uit gaat maar om nu al te zeggen dat ze alleen voor haar eigen aandacht komt. Vraag jezelf eens af of ze überhaupt nog iets goed kan doen. Ik weet niet wat de achterliggende reden geweest is dat zij zich liet opnemen met 1 dag overgeven maar ik loop zelf bij de gynaecoloog ivm problemen van mijn vorige zwangerschap en heb strikte instructies om direct te komen als ik me niet goed voel. De gezondheid van mijn uk gaat wel voor alles. En ze nemen je over het algemeen niet zomaar op in het ziekenhuis. maar ze willen bij een zwangerschap wel dat je komt als je het niet vertrouwd ookal is het voor niets. Ik snap dat het oplucht om even lekker te mopperen en er zitten reëele klachten tussen maar blijf er niet in hangen daar schiet je niets mee op.

Anoniem (Gast) 03-11 om 11:03

Ja en dan heb je het volgende! Haar dochter heeft haar kleinkinderen op de wereld gezet ze heeft ze gedragen, jij bent haat dochter niet dit klinkt heel rot maar het is bij mij ook zo gegaan, het gevoel is er niet..

Mama met veel liefde 03-11 om 17:12

Nee ik maar ik ben wel met haar zoon getrouwd!
Dus of het nu de kinderen zijn van haar dochter of haar zoon dit is toch het zelfde niet?
Ze is gewoon ter observatie gehouden in het ziekenhuis.
Niets te vinden zeiden de dokters en met baby alles oké
Als ik later grootmoeder wordt is dit het laatste wat ik zal doen en dit is onderscheid maken tussen de kids van mijn zonden of mijn dochter
Zelf mijn man zegt dit ook dat hij dit merkt
Maar wil er niets van zeggen om geen ruzie te maken!

MamaN 03-11 om 17:22

Denk dat je toch wat meer afstand van haar moet gaan nemen, je bent nu zo geirriteerd van haar dat ze niks meer goed kan doen. En ik spreek uit ervaring daar ben ik ook geweest. En hoe oneerlijk het ook is ze heeft nou eenmaal voorkeur voor de kinderen van haar dochters, je kunt je er druk om blijven maken of het toch proberen te gaan loslaten. Je gaat zo alleen maar ruzie met je partner krijgen want hoe hoger jouw irritaties oplopen er komt een keer dat je uitbarst tegen je partner. En het is en blijft zijn moeder dus je schiet er vrij weinig mee op. 

Mama met veel liefde 03-11 om 17:28

Ja mama N ik weet dat het niet leuk is voor mijn Man. 
En ik wil niets liever dat fijn rond de tafel zitten!!
Maar is niet altijd simpel als ze het altijd goed laten doorschijnen

Mama met veel liefde 03-11 om 17:31

Ze zei laatst dat ik een aanhangsel ben!
Ik ben na ons 3 de 3 jaar thuis geweest, een beslissing die we samen hadden gemaakt ook omdat mijn man zelfstandig was,
Toen had ze me verweten dat ik op de kap van man leef!!
Toen heeft mijn man wel gereageerd 
Ik kan toch niet steeds over me heen laten gaan? 

MamaN 03-11 om 18:10

Naja weet je wat k gewoon doe, ik ga niet uit mezelf langs, beld d'r niet, vraag d'r niks en als ze bij ons op bezoek komt maak ik een kopje thee voor d'r en ga ik verder met me eigen dingen. Ik doe beleefd en vriendelijk voor mijn man. En geloof me mijn schoonmoeder zocht nog een andere vrouw voor mijn man terwijl wij al jaren getrouwd waren ( alleen geen grote bruiloft gegeven hadden) en liet weten dat toen ik zwanger was ze daar niet blij mee was omdat zij de hele stad een bruiloft van ons had beloofd en we in haar ogen nog niet getrouwd waren. Ze heeft zoveel over me gepraat ik ben haar liever kwijt dan rijk, maja het is en blijf de moeder van mijn man dus gedraag ik mij netjes. Je schiet er niks mee op helaas en als ze iets vervelends doet waarvan je man weet laat hem het lekker oplossen 

Mama met veel liefde 03-11 om 18:32

Ja als ze komt ben ik ook vriendelijk hoor!
Maar ik voel dat ik niet mijn eigen kan zijn. Mss moet ik wel eens met iemand gaan praten die zich onpartijdig opstelt om dit alles een Plaats  te geven . 
Want zou niet willen dat dit tussen mij en mijn man komt 

MamaN 03-11 om 18:41

Dat geloof ik ook wel, maar wat ik ermee bedoel is leef lekker je eigen leventje met je gezin. Laat haar gewoon op afstand, vraag d'r gewoon niks. Heb je toevallig geen eigen familie in de buurt?

Mama met veel liefde 03-11 om 18:54

Nee mijn zussen wonen in een andere provincie heb wel vriendinnen,maar wil ook niet altijd de zeur uithangen

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Schoonmoeder' in het Zwangerschapsforum