Bevallen ziekenhuis of thuis

4 antwoorden en 34981541x bekeken

liesx 07-11 om 20:23

Hoi meiden,
Bij het eerste bezoek aan de verloskundige werd gevraagd of ik thuis of in het ziekenhuis wilde bevallen en heb vol overtuiging gezegd ziekenhuis.
Nu een aantal weken verder ga ik steeds meer twijfelen....

Wat doen jullie?

reageer

Sisi 08-11 om 08:44

hoi liesx,
Ik heb hier geen keus in en moet in het ziekenhuis bevallen. Maar als ik de keuze zou hebben zou ik ook kiezen voor een ziekenhuis bevalling. 
Ik ben een stresskip en angst breekt me snel uit, bij het idee dat er dalijk iets niet goed is en ik ben niet in het ziekenhuis. Maar dat is mijn kijk op de situatie.
Ik zou zeggen lekker voor kiezen waar jij jezelf lekker bij voelt. Want uiteindelijk is het heel belangrijk dat jij je op je gemak moet voelen

liesx 08-11 om 10:32

Hoi SiSi,
Bedankt voor je reactie. Wat je zegt herken ik wel, ben zelf ook wel een stress kip. Control freak. En ben dus ook bang dat als er iets mis is we niet meer naar t ziekenhuis kunnen.
Thuis ben ik denk meer op mijn gemak, maar het idee dat er complicaties bijkomen benauwd me wel. Ik weet natuurlijk niet of ik tegen die tijd nog wel keus heb..
Ik ga er nog maar eens goed over nadenken

Amy 08-11 om 20:22

Ik heb 2 x bewust gekozen voor het ziekenhuis in het begin van de zwangerschap. Uiteindelijk heb ik ook beide keren een medische indicatie en dus ook geen keus.
De eerste keer heb ik voor ziekenhuis gekozen omdat ik dat voor de eerste keer een veilig idee vond. Kan ik het aan / mogelijkheid van pijnstilling ed. Wat ook scheelt is dat ik het ziekenhuis waar ik ben bevallen als extreem prettig ervaar. Hangt een hele fijne sfeer en aangezien mijn partner er werkt zijn we er ook erg vertrouwd.
Ik heb nu voor de 2e keer in begin weer voor ziekenhuis gekozen mede omdat het de eerste keer goed bevallen is en omdat ik toch heel veel troep gemaakt heb qua vruchtwater en bloed bij 1e bevalling. Dat heb ik liever niet thuis.

Uiteindelijk moet je de keuze maken die voor JOU het fijnste aanvoelt. Veel ziekenhuizen hebben ook voorlichting over bevallen in het ziekenhuis. Daar kun je ook heen om een idee op te doen.

Je zou evt ook kunnen kijken voor zoiets als een kraamhotel oid. Daar heb ik verder geen ervaring mee.

madelene 09-11 om 09:59

persoonlijk ervaar ik in het ziekenhuis als erg prettig 
Ik ben van twee dochtertjes in het ziekenhuis bevallen en ik vind het makkelijk er word voor je opgeruimd en dan daarna het heerlijke gevoel van thuis komen 
Alleen sinds mijn derde prinsesje heb ik ervaren dat een thuis bevalling ook heel prettig is 
Ik ben van ons derde meisje onverwachts thuis bevallen 
Wij hadden aangegeven in het ziekenhuis te willen bevallen 
Maar ons meisje besloot anders
het ging veels te snel allemaal
Ik kreeg ik de nacht weeen werd er uiteindelijk door wakker 
mijn man wakker gemaakt of eigenlijk werd hij zelf al wakker haha. hij zat al zo lang te wachten op wanner ons meisje eindelijk zou komen ik was 1 week over tijd .
Mijn moeder en zusje gebeld en de verloskundige bij elkaar heeft het een kwartier geduurd 
Ze was precies vijf voor half vijf smorgends geboren ons lente kindje op 24 maart. 
Net toen wij wilden vertrekken naar het ziekenhuis voelde ik dat ik het niet ging halen .bij de buitendeur brak mijn water 
En gebeurde het dus thuis 
Alles ging ineens razend vlug 
Wij waren niet voorbereid op een thuis bevalling maar toch allemaal goed gegaan. 
ook thuis werd er voor mij opgeruimd alles weer netjes gemaakt mijn moeder deed dat en mijn man en zusje 
En mijn moeder bleef 3 weken voor de kraantje dus geen kraamverzorgster. 
Super achteraf kan ik nu dus zeggen dat het thuis ook heel fijn was . 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Bevallen ziekenhuis of thuis' in het Zwangerschapsforum