Wanneer op stap met baby

5 antwoorden en 35127180x bekeken

mariekexx 09-11 om 16:00

Hallo,

Mijn baby is nu 12 dagen oud en ik zou eigenlijk wel eens met hem weg willen. Een dagje naar mijn opa en oma. Alleen daarvoor moet ik wel met de bus en de trein. Hoe kan ik dat het beste aanpakken? Want hij heeft nog geen ritme, de ene keer komt hij na 1,5 uur de andere keer na 3 uur en dan weer na 4 uur. Ik ben bang dat hij onderweg gaat huilen op een moment dat ik hem niet kan voeden. Hoe doen jullie dat??

reageer

MamaN 09-11 om 18:59

Hi Marieke,

Aan het begin is het altijd een beetje zoeken met je kleintje maar ik voedde op laatst zo een beetje overal. Trek iets makkelijk aan, uit je verhaal maak ik op dat je borstvoeding geeft, waarbij het niet overduidelijk is dat je je kindje aan het voeden bent. 

mariekexx 09-11 om 23:18

Oh oke, bedankt voor de tip. Maar wat als hij begint te huilen als ik bijna de trein uit moet ofzo, dan kan ik niet gaan voeden. Dat soort dingen ben ik steeds bang voor. Of dat ik geen goede plek kan vinden buiten is te koud nu lijkt me.

MamaN 10-11 om 12:31

Ik heb zelfs weleens lopend gevoed door een winkel haha. Toen leek het net alsof ik gewoon liep met me kindje. Maar als je kindje begint te huilen als je er echt over een paar minuten eruit moet zou ik hem even laten huilen totdat je eruit bent/ en of overgestapt. Zodra je even kan zitten zou ik dan gaan voeden, neem een dekentje extra mee om jezelf en je kindje te bedekken tegen de kou en zodat niemand het kan zien. Oefening baart kunst hihi, gewoon gaan en het op je af laten komen. 

Amy 10-11 om 18:31

Ik zou ook gewoon gaan want volgens mij zou je alleen bij overstappen/uitstappen dit probleem hebben. Dan idd even laten huilen totdat je wel een rustig plekje hebt.
Ik zou wel een dekentje meenemen zodat als je buiten moet voeden je de baby lekker warm kan toedekken. Kun je jezelf ook gelijk mee bedekken als je dat fijn vindt. Ik vind juist het grote voordeel van borstvoeding als je op pad bent dat het er altijd is. Ook ik heb wel aantal keer lopend gevoed. (Op een gegeven moment wordt je er een pro in)
Voel je aub niet onzeker over voeden in het openbaar. Het is gewoon de normaasye zaak van de wereld, al ben ik wel een voorstander van het een beetje discreet doen dus niet uitgebreid met blote tieten blijven zitten.
Ik zou er wel de tijd voornemen. Dat je niet op tijd staat. Dus als hij komt en je mist je aansluiting dat het dan niet erg is. Dan ben jij meer ontspannen en dat zal ook schelen.

mariekexx 13-11 om 11:07

Oke bedankt voor jullie tips!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Wanneer op stap met baby' in het Zwangerschapsforum