Eisen pleegkindje

2 antwoorden en 34163109x bekeken

Nieuwe mama (Gast) 24-01 om 17:22

Hallo mama's,
Even wat vragen over de eisen en screening van pleegzorg en verklaring van geen bezwaar.
Wat doorzoeken ze precies? Al je opgebouwde dossiers? Dokter, psycholoog etc.
Ik heb psychologische hulp gehad 5 jaar geleden omdat iemand mij in de kindertijd aanraakte op vervelende plaatsen. Dit heb ik dus 5 jaar geleden afgerond en ook afgesloten. Ik heb hier verder geen last of hinder meer van, maar kan dit een reden zijn om ons gezin niet geschikt te laten zijn als pleeggezin?

Ik hoor het graag van iemand die er meer over weet. Het zou jammer zijn als ik hiervoor afgewezen word als pleegouder terwijl ik er juist zo naar uitkijk!!

reageer

hartje 24-01 om 17:44

Ik las een verhaal van een vrouw die al 1,5 zorgde voor haar kleinkinderen. Alleen ze werd afgewezen toen ze echt erkend wilde worden als pleegouder. Het verhaal is op internet te lezen. Ze werd afgekeurd omdat ze in haar verleden een zelfmoord poging heeft gedaan. Ik weet niet of ze alle jeugd trauma's over een kam scheren maar anders zou het kunnen dat je om die reden ook afgekeurd wordt. 

Dit is de link: 

http://www.stichtinggeheimgeweld.nl/forum/algemene-onderwerpen-thema-s/160-kan-geen-pleegouder-worden-vanwege-mijn-verleden

Emily (Gast) 28-01 om 10:40

Wat gaaf dat je zo graag pleegmoeder wilt worden! Heel mooi! Wij willen zelf ook binnenkort beginnen met de cursus! Ik heb er zelf geen ervaring mee hoe je wordt beoordeeld. Ik lees dat je iets hebt meegemaakt, maar dat je helemaal klaar bent met therapie en dat je er geen last meer van hebt. Ik vind dat nog best anders dan het bovengenoemde zelfmoordpoging in het verleden. Maar ik weet natuurlijk niet hoe ze daar bij pleegzorg over denken. Ik zou als ik jou was er wel eerlijk over zijn en vertellen dat dat echt achter je ligt. En als jouw psycholoog dat kan bevestigen denk ik wel dat het goed komt! Maar ik weet natuurlijk niet hoe zij het beoordelen enzo. Ik hoop echt dat je een pleegmoeder mag worden!! 
Liefs Emily

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Eisen pleegkindje' in het Zwangerschapsforum