Roken en baby

3 antwoorden en 33415173x bekeken

Mama87 14-04 om 10:53

Hoi dames, 
Ik wil mijn verhaal even met jullie delen. (veroordelen hoeft niet)
Ik heb een zoontje van 4.5 maand. Alles gaat goed gelukkig. 
Ik heb de laatste paar weken continu ruzie met mijn partner. Word er helemaal knettergek van. Zal de situatie uitleggen.

2x in de week past mijn moeder op. Zij rookt. De avond voordat de kleine komt en de dag dat hij daar is word er NIET in huis gerookt. Zij lucht en maakt de boel altijd lekker schoon en zorgt ervoor dat het er fris binnen ruikt. 
Hij wil haar nu opleggen dat zij 7 dagen per week buiten gaat roken want anders krijgt ze de kleine niet meer te zien. 
Ik zelf weet dat het er fris ruikt wanneer me kleine er is en dat zij niet rookt waar hij bij is. Maar nu het volgende, 
Wij roken zelf ook en doen dit buiten. Ik weet dat dit blijft hangen in onze kleding en haren en vind zelf dus dat hij vaker word bloot gesteld aan onze rook dan aan dat van me moeder in huis. Ik neem zelf altijd een slok drinken en een kauwgompje als ik heb gerookt en pak hem niet meteen op maar meneer kust hem direct na zijn sigaret. Meneer blowt elke dag en rookt zelf ook en geloof me ik ben hier al zolang mee bezig om dit te laten stoppen. De walm die er bij hem blijft hangen is erger dan dat van mijn moeders huis.  
Jullie zullen misschien wel denken ze is een slechte moeder. Door mijn partner twijfel ik daar ook aan. Maar is het nu zoo verkeerd dat ik zeg dat hij gewoon bij mijn moeder blijft komen.  Nogmaals mijn moeder rookt niet in het bijzijn van me kindje!! 
Als ik erover wil praten is iedereen slecht behalve hik dus er valt gewoon niet met hem te praten want hij is de "perfecte" papa en heeft niemand nodig. 
Dankjewel voor jullie tijd en mocht er iemand zijn met een vergelijkbare situatie hoor ik het graag. 

reageer

Jackie 14-04 om 11:45

Hey, wat een lastige situatie.
Zelf vind ik dat hij niet kan gaan verwachten van je moeder wat zij doet in haar eigen huis. 
Wat jij doet het drinken en kaugompje na het roken heb ik zelf ook gedaan en heb zelf ook altijd buiten gerookt. En misschien een rare vraag maar weet je zeker dat je bij je partner wil blijven, want het klinkt alsof je er genoeg van hebt. Ik persoonlijk zou niet iemand bij me kind laten die net heeft zitten blowen. 
Maar uiteindelijk moet jij doen wat jij het beste vind voor je kind

Mama87 14-04 om 12:16

Hoi jackie, 
Dat is iets wat ik me sinds de geboorte van me kleine afvraag.  Er zijn weken dan ben ik echt weer gelukkig met hem en er zijn dagen bij dan zou ik gewoon willen dat hij zn spullen pakte en vertrok. Je gooit ook niet zomaar 10 jaar weg en over dat blowen heb je gelijk, ik ben altijd blij dat de kleine dan in de meeste gevallen op bed ligt.  Overdag zorg ik ervoor dat hij gewoon niet alleen met hem is. 

Jackie 14-04 om 12:23

10 jaar is ook niet niks nee daar heb je gelijk in. Misschien moet je dan toch is proberen met hem in gesprek te gaan met iemand die hij ook vertrouwd dat hij misschien wel een keer wil luisteren. 
In ieder geval succes!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Roken en baby' in het Zwangerschapsforum