Clearblue ovulatietesten, die ik het juist?

11 antwoorden en 33080963x bekeken

Bladira 08-05 om 12:44

Hey iedereen,

Hopelijk kunnen jullie me wat helpen. Ik heb reeds een 5-tal rondes een ovulatie test geprobeerd. Ik gebruik die van clearblue, meestal heb ik 1 avond en de twee daar op volgende dagen een smiley. Ik denk dat ik dan mijn eisprong krijg op die laatste dag. Volgende dag heb ik dan een negatieve test en vaak klussen we dan even (paar dagjes) niet meer. Ben ik dan goed bezig of eigenlijk juist fout?

reageer

chantieeeee 08-05 om 18:15

Wat ik weet vd clearblue testen is dat je eerst rond je eisprong een knipperende smiley krijgt en op de dag dat je hormoon het hoogste is een smiley. En die "niet knipperende" smiley betekend dat binnen 24 uur je ei springt. Maar ik heb ze al jaren niet gebruikt (ik gebruik de action testen) maar dat is wat ik er nog van weet, misschien heeft iemand anders nog aanvullende informatie?? Meestal springt je ei rond dag 14 met een cyclus van 28 dagen. En om de dag vrijen schijnt beter te zijn voor de zwemmers van je man. Maar of dat bakerpraat is of echt waar..... 

floydi 08-05 om 18:30

Hi bladira, 
wat een gedoe he die ovulatietesten! Ik heb ook 6 rondes mijn geld verspilt aan clear blue testen om vervolgens over te gaan om de action ovu testen en je raad het haha ik ben zwanger.
Nu wat info waar je misschien wat aan hebt. Ik heb gelezen dat als je 2 dagen voor de ovulatie sex hebt de grootste kans is om zwanger te raken. Dat is dan wel twee dagen voor de echte ovulatie niet de positieve test (als je positief test kan het nog 24 uur duren voor de ovulatie er echt is). Alles gemiddeld genomen een dag voor de positieve test zou optimaal zijn maar het lastige is dat je nooit weet wanneer die dag is. Het komt er dus op neer voor mijn gevoel dat het allemaal geld verspilling is en dat je geluk moet hebben. Bij ons duurde het 7 rondes, wat wij enorm lang vonden veel stres. De laatste ronde zeiden we nou laat maar ff we zijn er klaar mee. Daarnaast dacht ik een kindje in december met kerst nee joh dat hoeft niet. Haah en dat is dus precies wel gebeurt. We waren er totaal niet bezig en spontaan zwanger en uitgerekend 1e kerstdag. Ik gun jou het zelfde. Die testen blijft toch gokken en uitgaan van gemiddelde. 
Succes meis!

Bladira 08-05 om 19:02

Heel erg bedankt voor jullie reacties Hoor! Blij dat het dus geen exacte wetenschap is waarbij ik iets verkeerd doe. Floydi bedankt voor de geruststelling, ga nu ook ronde 7 in en hier ook momentjes van wanhoop. Vandaar zoek ik naar wat ik fout doe. Maar als ik jou verhaal dan lees, is het wel een geruststelling. Dikke proficiat trouwens met je kerstkindje!! :-)

chantieeeee 08-05 om 19:12

Floydi gefeliciteerd!! Mooi Kerstkindje :-)


Bladira, je kan ook niks fout doen. Net wat floydi zegt het heeft een hoop met héél véél geluk te maken. Geduld dus :-) maarja als je eenmaal zwanger wilt worden dan liever gisteren nog he... ik ken het hahaha

floydi 08-05 om 19:41

Dames dank voor de felicitaties. Het is zeker geen wetenschap en ik heb net als jij wanhopig gezocht naar iets wat ik kon doen om zwanger te worden en niets leek te helpen terwijl om mij heen iedereen binnen een maand zwanger leken te worden. Ik hoop dat je ook wat gerustgesteld bent en dat je het iets los kan laten (althans probeer het een ronde) wie weet helpt het

chantieeeee 08-05 om 19:54

En vergeet vooral niet plezier te houden in het vrijen  wij hadden op een gegeven moment "geplande sex"  om maar op de juiste momenten te vrijen.... maakt het ee niet romantischer op hahaha 

Bladira 08-05 om 19:56

Bedankt hoor!! inderdaad zoals je zegt floydi, bij iedereen lukt het precies van de eerste keer, dus krijg je het gevoel iets verkeerds aan het doen te zijn. Maar ik moet het proberen wat los te laten, alleszins niet meer op zoek gaan naar 'de fout'. Ook merci chantieee ze. Inderdaad ja moeilijk om los te laten als die kinderwens er zo hevig is maar zal het proberen!! :-)

Lina 10-05 om 21:34

Mijn tip.... lees nog eens goed de bijsluiter, want volgens mij is bij clear blue juist zo dat je in de ochtend moet testen.

-dacht ik-

A-M (Gast) 11-05 om 06:10

Hoi! Ik vraag me af waarom een clearblue test geldverspilling is.
Als je test goed gebruikt zoals op de bijsluiter aangegeven en sowieso gaat klussen vanaf een paar dagen voordat normaal je eisprong zou verwachten, heb je er alles aan gedaan om op het juiste moment te gokken. Dat weet je nu heel precies  vd afgelopen maanden want je hebt ovulatietesten gedaan. Dus met die info van afgelopen maanden dankzij de clearblue test weet je wanneer je eisprong er ongeveer is..en ik zou vooral ook zo snel mogelijk klussen na de smile ?
En bij een actiontest moet je hopen dat je goed gegokt hebt omdat je nooit precies weet wanneer de streep op zn donkerst is ...en dus je ovulatie er bijna is. 
Succes!

Bladira (Gast) 11-05 om 08:38

Hey,

Ja ik weet ongeveer mijn eisprong, maar heb laatste tijd geen regelmatige cyclus meer... Dus toch is het nog wat gokken wanneer ik denk dat mijn eisprong komt. Ik denk soms dat we iets te vaak er volledig voor gaan, voor de eisprong (elke dag klussen 5 a 6 dagen op voorhand) en dat is misschien niet zo goed is. Dus hoop nu te kunnen mikken op enkel voor eisprong en misschien meer nog even na de smiley's,... Buiten dat het ook nog een beetje spontaan moet blijven natuurlijk...
In bijsluiter staat s'ochtends, maar wanneer je denkt je eisprong gevonden te hebben je ook meerder keren per dag mag. Ik heb al vaak gemerkt dat ik s'ochtends negatief test en s'avonds wel positief, dan 2 dagen s'ochtends en s'avonds positief en dan derde ochtend negatief... Dacht gewoon, hij is negatief dus eisprong zal gepasseerd zijn, maar misschien ben ik hier wel verkeerd in?
Bedankt alvast voor jullie hulp! :-)

Cdh (Gast) 14-01 om 22:01

Goedeavond, ik had een vraagje.
Gebruik sinds deze maand, digitale ovulatietesten van clear blue, nu heb ik gisteren ochtend getest en wat die negatief, en nu vanmorgen getest een knipperende smiley, en vanavond had ik weer negatief wie kan me vertellen hoe dat het komt.
Groetjes 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Clearblue ovulatietesten, die ik het juist? ' in het Zwangerschapsforum