Tijdelijk de pil

4 antwoorden en 32885554x bekeken

Elisa (Gast) 24-05 om 09:45

Hoi iedereen,
Ik heb een vraag en hoop dat jullie mij kunnen helpen/adviseren!
Ik zit nu momenteel in ronde 12.. over twee weken heb ik miin nod. Nou is de vraag als ik in juli nog niet zwanger zou zijn word ik dus ongesteld op de dag dat ik op vakantie ga.. niet fijn dus ik wil de pil gaan slikken voor een week, wat gebeurt er dan met mijn lichaam? Moet ik dan ontpillen of raakt mijn lijf in de war? Ik weet het niet hoop dat iemsnd mij kan helpen 
Liefs elisa

reageer

Knuffel 24-05 om 11:00

Ik zou niet weten of je dat zomaar kan doen eigenlijk... Ik zou de huisarts eens bellen want er zijn wel meer trucjes om je menstruatie een tijdje uit te stellen.. 

Maria 24-05 om 14:51

Huisarts en/of apotheker raadplegen lijkt mij verstanding. Ik zou zelf geen anticonceptie in enige hormoonvorm meer nemen tot na je zwangerschap(pen). Daarnaast is de keuze aan jou hoe vervelend je menstruatie tijdens je vakantie vind vs. een eventuele (nog) latere zwangerschap. Tevens weet ik niet of de pil slikken voor maar 1 week je menstruatie dusdanig uitsteld dat je er geen last van hebt. Moet je dan niet meteen op de 1e dag van je vorige menstruatie beginnen? Kortom: zie eerste zin.

Nijn 24-05 om 19:46

Ik weet dat er een tijdelijke pil bestaat waarmee je je menstruatie even kunt uitstellen. Ik ben daar zelf de eersterren dag heel erg ziek van geweest en 2 keer flauw gevallen. 

Ik zou dus even met de huisarts de voor en nadelen bespreken als ik jou was.

Mritt 24-05 om 21:52

Ik zou inderdaad niet zomaar de pil even gaan slikken. Zeker omdat je er al zo'n tijd af bent, lijkt het me geen goed idee dat voor een week weer te gaan doen. Ik denk ook niet dat je ermee bereikt wat je voor ogen hebt.
Zo'n pil waar Nijn het over heeft, heb ik ook ooit gebruikt toen ik nog niet aan de pil was en een week wegging met school. Ook ik ben daar toen best wel ziek van geweest, dus echt een succes was het niet.
Zeker de huisarts even bellen voor advies als je het per se uit wil stellen!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Tijdelijk de pil' in het Zwangerschapsforum