Trage schildklier

7 antwoorden en 32369099x bekeken

Lisa_jansen 11-07 om 11:24

Hallo,

Wie heeft ervaring met een trage schildklier en zwanger willen worden? Ging het makkelijk? Hoelang duurde het bij jullie tot het raak was. Ik heb namelijk ontdekt sinds pas dat ik een trage schildklier heb en wil graag zwanger worden al een tijdje

reageer

Amy 12-07 om 10:35

Ik heb een trage schildklier en heb nu 2 kinderen.
Mijn schildklierwaardes waren met medicatie goed onder controle en ik ben zelf heel snel zwanger geraakt. Eerste keer de eerste maand en de twee keer in de 3e maand (al hebben we toen 1 maand overgeslagen ivm gekneusde ribben)

Houd er wel rekening mee dat je waardes tijdens je zwangerschap elke 4 weken gecontroleerd moeten worden.
Mocht je het nog niet tegen je arts hebben gezegd dat je zwanger wil worden wel doen.
Bij lichte afwijkingen worden niet altijd gelijk medicijnen voorgeschreven maar als je een kinderwens hebt is dat wel weer protocol.

Lisa_jansen 12-07 om 22:56

Dat is leuk om te horen, dat het makkelijk ging en hoop vol. Ik lees zoveel verhalen waar ik beetje beangstigend van wordt.

Ik had een maand geleden bloed getest bij de huisarts en die vertelde dat ik een trage schildklier dus heb, nadat zei hij dat hij mij medicatie zou toeschrijven, waarop ik reageerde met dat wij een kinderwens hebben, toen zei die ik ze je wat anders voorschrijven hierdoor zal je misschien ook sneller zwanger kunnen raken, schildklier hormonen met 25mg.. Ik moest na 50dagrn terug komen om bloed te testen en kijken hoe dan mijn waardes zijn .. hij zei inderdaad dat het heel licht is misschien vandaag maar 25mg.. Ik ben nu bijna klaar met de eerste 25 tabletjes misschien toch verstandig om volgende week even mij bloed weer te testen toch?

Hly 13-07 om 23:38

Hey Lisa,
In nov. 2016 by een endocrinoloog geweest vr een alg. Test. Wat blijkt dat ik traag werkende schildklieren heb,omdat we ook bezig waren vr een kindje wou de dr hcg waarde ook al bekijken tijdens de testen. Kmoest direct beginnen met l thyroxine 50 ipv 25 omdat het zeer belangrijk is dat u metabolisme en hormonen werking tijdens de zwngrschap goed werkt.. kwas toen zwanger 4w.. na een week miskraam gehad... om de 3 4 weken nr ziekhuis moeten gaan om de juiste dosis te kunnen vinden door bloedafname. Nu ben ik 9w zwanger en moet 75 microgrm l thyroxine nemen.en deze week nogmaals geweest..de testen zij zeer goed..moet 75 blijven nemen en na 8weken nogmaals een laboke gaan doen. 
Als je zwnager wilt worden raad ik je aan om je schildklier med. Eerst op peil te laten zetten dan pas beginnen. Mn gync. Zei dat de miskraam ook dr mn schildklieren kon zijn..

Veel succes.

sneeuwvlokje 14-07 om 10:05

Ik heb ook een traag-werkende schildklier. Met medicatie is het bij mij ook goed onder controle. Voor mijn zwangerschap zat ik ook op 25mg en daarmee waren mijn waarden prima in orde. 

Toen ik pas begon met de medicatie (L-thyroxine) moest ik na 6 weken (idd zo'n 50 dagen) opnieuw m'n bloed laten controleren om te kijken of de waarden goed waren. Het heeft eigenlijk geen zin om sneller dan die 6 weken je bloed te laten testen omdat het over het algemeen een 6-tal weken duurt voor je lichaam de medicatie echt goed begint op te nemen. Blijkbaar is het een traag proces... (zo legde mijn huisarts me dat toch uit) 
Maar het is inderdaad belangrijk dat je schildklierwaarden goed zijn wanneer je zwanger probeert te worden, omdat je anders sneller een miskraam krijgt (zowel bij te lage als te hoge waarden).

Zodra ik een positieve zwangerschapstest had, moest ik elke 4 weken langs de huisarts om de waarden te laten controleren. En aan het begin van mijn zwangerschap heb ik twee keer mijn dosis moeten verhogen. De meeste vrouwen moeten blijkbaar tijdens de zwangerschap hun dosis wat verhogen. Ik zit nu op 50mg, en daarmee lijkt het prima te gaan.  


Alleszins veel succes! Als je het goed laat opvolgen bij de huisarts, dan hoeft het zeker niet in de weg te staan van een gezonde zwangerschap . Gewoon eerst zorgen dat je waarden nu goed zitten en dan zodra je zwanger bent nieuwe bloedtest laten doen elke 4 maanden. 


 

Amy 14-07 om 22:46

Er moet idd enige tijd tussen zitten voordat je de werking van de medicijnen ziet.
Ik slik nu ene dag 50 mg en andere dag 75 mg. Ik ben ooit begonnen met 75 mg maar omdat ik nu aan de minipil zit ivm borstvoeding heb ik iets minder hormoon nodig. De benodigde hoeveelheid kan hoger zijn door pilgebruik.

Bijna elke vrouw moet meer medicatie gebruiken bij de zwangerschap. Dus als je weet dat je zwanger bent ook gelijk contact opnemen met je arts.

Lisa_jansen 17-07 om 23:31

Dank jullie wel voor de berichten. Dit maakt het iets minder stress vol. Waardeer het!

Lisa_jansen 18-07 om 01:19

Mag ik jullie nog 1 ding vragen? Hoe was jullie 1ste menstruatie toen jullie begonnen met die medicatie te slikken. Ik begon namelijk vrijdag ermee en zaterdag kreeg ik mijn menstruatie maar vondt het anders dan altijd. De 1ste dag kreeg ik bloed en de rest van de 4dagen alleen bruine afscheiding. Ik heb dit niet eerder gehad , is het normaal? Kan het komen door de medicatie , lijkt mij beetje sterk aangezien ik een dag ervoor was begonnen met slikken maar goed kan niks uitsluiten, Wat was jullie ervaring??

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Trage schildklier' in het Zwangerschapsforum