Nieuwe zwangerschap wel of niet doen?

5 antwoorden en 29833610x bekeken

IkkeJ 22-01 om 01:20

Hallo allemaal,
Mijn vriend en ik zitten met een dilemma. Wij hebben half oktober een abortus laten doen omdat we wisten dat het beter zou zijn voor het kindje. Maar wij zijn er achter gekomen dat wij zelf echt heel erg veel spijt hebben en de pijn is bijna ondraaglijk soms. Maar nu zitten we erover te denken om zwanger te worden en er gewoon voor de gaan ondanks onze woonsituatie(bij zijn ouders in een klein druk huis) en dat ik eigenlijk nog een opleiding af moet maken.
Wat is jullie advies? Ik hoop niet dat we nu zwanger willen worden als opvulling voor het gemis van ons kindje
Xx IkkeJ

reageer

floydi 22-01 om 03:48

Hi ikke, 
Wat lastig voor jullie! 
In mijn omgeving mee gemaakt dat een abortus heel zwaar kan wegen op mensen en dat daarna de wens heel sterk kan zijn om weer zwanger te zijn. Soms hoort dat bij de verwerking volgens mij en gaat dar gevoel weer over. Hoe snel na de abortus onstonf jullie kinderwens? 
Het kan natuurlijk ook dat de eerste zwangerschap jullie ogen geopend heeft en jullie oprecht klaar zijn voor een kindje. Dat weten jullie alleen zelf
Zijn er opties om jullie leefsituatie aan te passen het komend jaar? Samen wonen ? Een eigen rustig plekje ie best belangrijk voor jou je vriend en een baby’tje maar er is natuurlijk tijd zat om iets te creeeren. 
Sterkte en liefs 
Floydi 

IkkeJ 22-01 om 10:52

Hallo Floydi,
Het is echt sterk sinds het nieuwe jaar zeg maar
Er zijn mensen die dichtbij ons staan zwanger en dat is heel confronterend want zij zijn kei blij en wij konden dat niet zijn
We zijn op zoek naar een huisje maar dat blijft heel lastig. Want we zijn afhankelijk van ons werk waardoor we wel in de buurt moeten blijven. Maar hier zijn bijna geen huurhuizen te krijgen. Maar met een verklaring dat je zwanger bent krijg je volgens mijn vriend wel urgentie.
Het hele gebeuren drie maanden terug en nu het besef enzo heeft ons wel laten zien dat een kindje krijgen voor ons beide toch echt een hele grote wens is.

Moedertjuh 22-01 om 12:12

Ik denk dat je een weloverwogen beslissing hebt gemaakt toen. Wat je nu ervaart is ook een stukje verwerking. Nu zwanger raken in deze situatie lijkt mij ook niet echt ideaal. En een zwangerschap gebruiken om sneller een huis te krijgen is naar mijn mening ook niet slim. Stel dat er echt niks beschikbaar is? Ik zou eerst maar je opleiding afmaken. Dat word echt lastiger met een kind. Maar dat is mijn advies....ik ben als single moeder gaan studeren en werken en dat was heel moeilijk. 

Amy 22-01 om 22:14

Volgens mij heb ik in je eerste topic ook gereageerd.
Toen heb je een moeilijke keuze gemaakt die voor jullie het beste was. Alle zaken die er toen voor gezorgd hebben dat je besloot dat abortus het beste was zijn er nu nog.
Ik denk dat jullie momenteel nog druk in de verwerking van de abortus zitten en dat er voor zorgt dat jullie nu zo denken.
Als jullie nu toch heel graag een kindje samen willen dan weten jullie wat jullie nu moeten doen. De bezwaren die jullie toen hadden wegnemen.

Wat betreft het zwanger zijn en dan wel urgentie krijgen.
Je krijgt tegenwoordig bijna nooit meer urgentie als je zwanger bent. Het krijgen van kinderen wordt als je eigen verantwoordelijkheid gezien.

Hartje 23-01 om 09:07

Ook ik denk aan verwerking. Je schreef eerder al eens dat je het moeilijk had met de abortus. Misschien wil je het (misschien gek uitgedrukt) over doen? 
Kinderen hebben wel een stabiele omgeving nodig is mijn ervaring..

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Nieuwe zwangerschap wel of niet doen?' in het Zwangerschapsforum