De 5de ziekte en zwanger

4 antwoorden en 29028389x bekeken

Anoniem (Gast) 18-03 om 10:12

Hallo allemaal,
Ik heb even een vraagje. Mijn dochter heeft de 5de ziekte. En ik ben 14 weken zwanger. Kan dit kwaad ? Moet ik mijn gyn bellen? Ik heb wat op internet gezocht maar de een zegt dat het niet echt kwaad kan de ander zegt van wel, dus weet niet zo goed wat ik moet doen nu..
Groetjes

reageer

Anoniem (Gast) 18-03 om 13:34

Als je twijfelt mag je altijd je gynaecoloog bellen. 

Jonna (Gast) 18-03 om 15:21

5e ziekte onder de 20 weken zwangerschap kan zeker gevaarlijk zijn als je zelf de ziekte ooit doorgemaakt hebt. Kan bewust od onbewust. De verloskundige zal bloed prikken en hierin kunnen ze de antistoffen bepalen. Ze kunnen zelfs zien of je de ziekte kort of lang geleden hebt gehad en naar aanleiding van deze uitslag zullen ze verder kijken. Zelf in 2 zwangerschappen kinderen met 5e ziekte om mij heen gehad. 

Anoniem (Gast) 18-03 om 15:23

Het is gevaarlijk als je het nooit
Doorgemaakt hebt. 

Gast (Gast) 18-03 om 17:45

bedankt voor jullie reacties. Voor zo ver ik weet heb ik het nooit gehad, tenminste mijn moeder weet van niks. De dokter waar ik was voor mijn dochter, wist eigenlijk van niks. Eerst zei hij het kan geen kwaad. En daarna ging die het toch maar even op internet opzoeken, en toen zei hij: ja ik zou toch maar even de gyn bellen. Ik ben sinds vrijdag ook wat ziekjes (grieperig) en sinds vandaag koorts en overal pijn (armen, benen, onder rug, nek). Dus ga morgen toch even mijn gyn bellen en kijken wat die te zeggen heeft.
Groetjes !

Je kunt reageren op dit onderwerp 'De 5de ziekte en zwanger' in het Zwangerschapsforum