Warmte en aankleden

6 antwoorden en 28657372x bekeken

anoniem22 18-04 om 07:54

Hoi mama’s ik heb wat vraagjes waar ik onzeker over ben me zoontje is bijna 9 maanden en heeft het vrij snel warm net als ik.
Vandaag word het 24- morgen 26 graden wat zouden jullie aantrekken ? Ik weet dat ik tussendoor het nekje kan voekdn en of controleren op natte haren 
Verder heeft Hy 5 maanden lang ingebakerd gelegen en erna overgegaan op een slaap zakje ik merk als er wat ok hem heen zinnwel meer rustig is trekken jullie met deze tempraturen nog slaapzakjes aan zomer met korte mouwen? Wy slapen allemaal op de bovenste verdieping en daar word het toch wel echt heet eind van de dsg.
Oke laatste vraagje hihi kan iemand mij een zonnebrand aanraden voor baby’s met eczeem? Iemand ergens goeie ervaring mee
Alvast bedankt voor het mee denken en of reacties liefs anoniem 22

reageer

proud_mommy 18-04 om 09:07

Mijn kleine is 10 weken, ik ga hem zo een rompertje aandoen. Als het tocht doe ik hem een aan met lange mouwen en anders met korte.

Anoniem (Gast) 18-04 om 18:10

Mijn dochter (1,5) heeft een rompertje zonder mouwen aan en een shirtje met korte mouwen. S' morgens als het nog wat fris aanvoelt gaat daar een vestje overheen. 
Ze slaapt in een slaapzak zonder mouwen momenteel. Als het heel warm wordt leg ik haar gewoon in een rompertje te slapen.
Wat zonnebrand betreft misschien een hypoallergene soort? Kan er alleen geen aanraden want hier heeft niemand eczeem 

Jenny00 18-04 om 19:15

Voor zonnebrand, ik heb zelf eczeem dus weet niet helemaal of het voor baby's ook goed is, gebruik ik factor 50 zonnemelk van Biodermal (Deze week met 50% korting bij de kruitvat, het is best prijzig normaal) Wat ik er vooral fijn aan vindt is dat je je huid niet dicht smeert. Veel zonnebrand is heel dik. Ik doe wel eerst een vette basis zalf op en daarna de zonnebrand eroverheen. Succes! 

Edit: ik zie nu dat ze deze ook in een kindervariant hebben. Geen idee of die dan net zo goed smeert maar het proberen waard denk ik: zonnemelk voor kinderen

anoniem22 18-04 om 20:05

Dankjewel voor jullie reacties ik heb indd een slaapzak zonder mouwen heb vandaag zijn broek uitgelaten wel truitje langs mouwen hele dunne en dan het slaapzakje dankjewel jenny voor de tip ga hem gelijk halen !! Hoe verloopt je zwangerschap ? Liefs

anoniem22 18-04 om 21:07

Slaat en onzekerheid weer toe hoor haha heb het toch anders gedaan rompertje zonder mouwen dun lang broekje en dun truitje langen mouwen heb namelijk alleen maar een slaapzak zonder mouwen maar dan vrij dik, alleen nu vraag ik me af kan ik ook hewoon alleen rompertje zonder mouwen en T-shirt laten slapen? Of beter Zyn armpjes toch. Bedekken ook ivm jeuk en krabben door het eczeem op me cam staat dat jet nu 25,6 graden boven is... vind het zo lastig toen we beneden sliepen vorig jaar was het stukken koeler dan. Boven natuurlijk 

Anoniem (Gast) 20-04 om 06:32

Ja zo kun je haar ook te slapen leggen. De gemiddelde ideale temperatuur voor een baby/kinderkamer is 18 graden. Je baby/kind ligt dan met een pyjama onder een laken met dekentje of in een slaapzakje zonder mouwen. Wordt het warmer dan kun je hier dingen van gaan weglaten. Hoe warmer hoe meer. En wordt het kouder dan voeg je dingen toe zoals een extra deken of de mouwen aan het slaapzakje. 
Als je onzeker blijft hang dan een thermometer op in de slaapkamer en bepaal je beleid aan de hand van de kamertemperatuur. Als je kleintje te warm of te koud is gaat die wel huilen omdat die niet kan slapen. Met deze temperatuur hoef je niet perse haar armen te bedekken. Ze is oud genoeg om haar temperatuur redelijk goed zelf te regelen. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Warmte en aankleden ' in het Zwangerschapsforum